Hjem Kræft Kræft i hoved, mund og hals

Knude/bule i baghovedet

Hej med jer.

Jeg er en dreng på 20 år, som forleden dag ved rent tilfældigt mærkede en bule/knude i baghovedet. Det er på "højde" med den øverste del af øret bag oven på en af de "knolder" man har omme bag i hovedet. Det er i venstre side og i min højre side har jeg også en knold som bare er mindre. På venstre side er det som om det er større og mere "spids"..
Jeg kan ikke helt afgøre hvad det er, for bulen/knuden er temmelig hård. Ikke så hård som knoglen men tæt på..
Jeg har ingen gener ved det, blot at det nu er lidt ømt fordi jeg har pillet så meget ved det..
Var til lægen med det som bare sagde at ens hoveder er formet forskellig og det ikke var noget jeg skulle tænke over.

Kan dog ikke lade være med at blive lidt nærvøs.. Kan det være en lymfekirtel? Eller kan man få en svulst deromme så højt på baghovedet?
Er som sagt 20 år men bliver sgu lidt nervøs over sådan noget. Det er ikke fordi bulen er kæææmpe men den er der og buler lidt ud..

Håber på svar

Mange venlige hilsener

Kommentarer

 • Når lægen har kigget på "knolden", så tror jeg ikke du behøver at være urolig.

  Du gjorde mig nysgerrig og jeg begyndte at undersøge mit hoved. Over øret kan jeg også mærke nogle knolde. Derefter undersøgte jeg min mand. Han havde slet ikke nogen knolde.
  Så det er sandt nok, vi er formet forskelligt.

  Jeg har set fedtknuder i hovedbunden, men hvis ikke de er store kan det jo være lige meget.
 • Det er svært at sige hvor stor bulen er.. Det er lidt som om bulen er oven på knoglen. og knoglen er jo rimelig stor.. det er en halvhård ting..

  men tak for det hurtige svar..
 • Du kunne jo sige til din læge, hvis du er urolig, du vil henvises til en hudspecialist. Jeg stoler ikke mere ubetinget på den praktiserende læge.
  Hvis du ligefrem kan mærke det er en knude ovenpå knoglen. Det kunne jo være en fedtknude.
  Du kan da også vælge at holde øje med om den vokser. Hvis ikke, så ville jeg ikke være nervøs.
 • Tak for det.. Jeg har bestilt tid hos lægen igen, men hos en anden og må bare sige til ham at jeg vil have den undersøgt lidt nærmere da jeg er lidt urolig.
  Men tak :)
 • bare hold øje med knuden, hvis den ikke vokser er det nok en hævet lymfekirtel..
  Jeg har selv hævede lymfekirtler i nakken og halsen. Var også rimelig bekymret for jeg syntes selv at de var store og hårde.. men lægen sagde at de var bløde og små, og det er ikke så ualmindeligt.. Det er svært selv at bedømme om de er hårde/ store/ små (0,5cm) fordi man ved ikke hvad blød vil sige.. Jeg må indrømme at jeg selv er lidt bange og går da også rundt og rører ved dem engang imellem.. men så længe de ikke vokser er der intet at være bekymret for :)
 • Det er ikke alle læger man ligefrem kan stole på og hvis din læge bare har sagt sådan, så prøv at søg en anden, hellere være sikker end ingenting
 • Hej Jeg har også en lige nu er også skide bekymret for hvad det dog kan være og er kun 16 og min far siger den er blød og lille hvor jeg også tænkte den var hård og har endu ikke været til læge endu den har været der i 5 dage nu men den vokser ikk eller noget :-)
Log in eller Registrér for at kommentere.