Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hjælp mig mine stft. tal er hvist helt forkerte...

Redigeret 18 november, 2011, 04:50 i Forstyrrelser i stofskiftet
hej alle

jeg får 50mik. euthyrox om dagen, og mine tal er

tsh 3,9

t4 12

t3 1,32

min læge vil ikke regulere i min medicin,

er der en som vil skrive hvor jeg bør ligge.


mvh. jytte55

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Jytte,

    Du får ikke nok stofskiftehormon. Din tsh er for høj, den skal ned på omkring 1, men selvfølgelig skal man også selv mærke efter hvor man har det bedst. De andre tal er for lave og vil stige, når din tsh falder. Nogle mennesker omdanner dog ikke selv t4 særlig godt til t3, og derfor kan man tale med lægen om at få t3 tilskud. Men prøv først at tale med lægen om dosis-forøgelse. Du bør have en specialist og ikke egen læge til at behandle dig. En tsh allerede over 2,5 anses for at være for høj og give symptomer, selvom referenceværdierne siger noget andet. Det bør du konfrontere lægen med, hvis han/hun ikke lytter. På Rigshospitalet anvender man en tsh på 1 som normal vejledning, så det kan du eventuelt referere til.

    Kh.
  • Indstillinger
    tak for svar.

    har været ved lægen i dag

    tsh 5,6

    t3 1,41

    t4 13

    min læge bliver ved med at sige at det er ligemeget hvor højt tsh er det betyder ingenting siger han. jeg er ikke dårlig mem hvad får jeg pludselig af symptomer. skulle komme igen om to mdr.

    ellers må jeg kontakte hans perrild..

    mvh. jytte
  • Indstillinger
    Hej,

    Jeg er desværre nødt til at sige at din læge tager fejl. Det er jo noget værre noget at sige, men det er da helt klart at han simpelthen ikke har forstand på stofskiftesygdomme, hvis han har givet dig dén besked. Alle dine tal viser et for lavt stofskifte og det skal behandles.
    Hvis jeg var dig ville jeg opsøge en specialist med det samme. Her bør du desuden få lavet en anti-TPO-test for at se om du danner antistoffer mod skjoldbruskkirtlen, så man kan vurdere hvilken slags lavt stofskifte du har.

    Du kan læse om symptomer på lavt stofskifte på netdokter under sygdomme. Sygdommen er en langsom sygdom, så symptomerne kommer snigende. Desuden kan symptomerne forveksles med tilstande man har haft uden at tænke over det, såsom tungsind, stress, udkørthed, træthed, måske et par ekstra kilo på sidebenene, tørt hår osv.

    Held og lykke med det
  • Indstillinger
    Tak for svar. Jeg kontakter Hans Perrild, og så må jeg se hvad han kan gøre.

    Med venlig hilsen
    Jytte
  • Indstillinger
    hej hej jeg har ringet tirsdag, onsdag, torsdag, til hans perrild 33124001

    men der er ingen der tager telefonen, er der andre der har været ude for det,

    mvh. jytte
Log in eller Registrér for at kommentere.