Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

TSH ca. 10, normal T4/T3, tidligere hodgkins lymphoma

Hej alle,

Jeg har siden jeg fik tjekket mit stofskifte august 2010 haft forhøjet TSH-værdi, dog forbliver min T3 og T4 normale. Jeg har gået til regelmæssig kontrol hver 2-3. måned for holde øje med tallene, dog uden de store udsving. Nedenstående er min tal for de sidste kontrolbesøg (tal mangler på nogen kontrolbesøg).

05-10-10:
TSH = 10, T4frit = 15,2, TPO = 44.

Januar '11:
TSH = 9,9

10-03-11:
TSH: 8,7
T4frit: 14,8
TPO: 37

01-08-11:
TSH: 8,6
T4total: 99
T3total: 1,6

01-11-11:
TSH: 9,9
T4frit: 12,7
T3total: 1,5
TPO: 47

Som det kan ses, forbliver min TSH meget høj, dog kan min læge ikke rigtig definere en stofskifte sygdom grundet min (åbenbart) normale T3/T4.
Det skal siges at jeg er tidligere Hodgkin Lymphoma patient (lymfekræft, ca. 10 år siden) og fik netop stråleterapi igennem halsen, som umiddelbart kan have ramt skjoldbruskkirtlen. Min egen overlæge siger at dette umiddelbart godt kan påvirke dens funktion i dag, og han siger at det måske godt kan fortælle om et forstadige til for lavt stofskifte, dog uden at kunne konkludere noget.

Jeg er umiddelbart lidt træt af at rende rundt med "mærkelige" TSH-tal uden at kunne få et svar, og håber måske nogen herinde kan hjælpe med "what to do" :)

Tak!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Da laboratorierne opererer med forskellige måder at foretage prøverne på og har forskellige normalværdier, kan man faktisk ikke bedømme dine tal uden at kende normalværdierne. De står på blodprøve resultatet.
    Check dem engang.
    Jeg kan sige så meget som at hvis det er samme normalværdier som der bliver brugt på mine blodprøver, så er dine værdier for frit T3 og frit T4 IKKE OK, men for lave, altså du har for lavt stofskifte. det passer osse fint med den forhøjede TSH.

    Du må også se på om du har nogen symptomer som kan skyldes for lavt stofskifte - hvis du har det godt er der måske ingen grund til at behandle lige nu, men omvendt hvis du lider af f.eks. forstoppelse, refluks, tør hud, træthed eller lignende, så kunne der være god grund til at gå i behandling. Hvis du er i tvivl om hvorvidt din læge har styr på det, så bed om at komme til en specialist. Desværre er der mange praktiserende læger der ikke helt har styr på hvordan man læser blodprøverne for stofskiftesygdomme.
    Held og lykke, mvh Lise
  • Indstillinger
    Hej, dine tal ligner stort set mine, bortset fra min TSH; den er 0,78, så der er noget af en forskel. Mit stofskifte føles ikke for lavt - jeg er lige gået lidt ned i dosis, fordi jeg syntes det føltes lidt for højt. Så det er vist ikke så nemt.
    Håber du kommer videre med dine spørgsmål.
    VH Solsikke
  • Indstillinger
    Hej,

    Du har for lavt stofskifte, men ikke grundet autoimmunitet. Det kan jeg se fordi din TPO er normal, hvilket betyder, at du ikke danner antistoffer mod din skjoldbruskkirtel. Så der er altså andre grunde til dit lave stofskifte. Hvad disse grunde er, er svært at sige.
    Din TSH skal ned på omkring 1 og T3 og T4 skal være noget højere. Det kræver at du får kunstige stofskiftehormoner. Jeg synes, du bør bede om at blive udredt af en specialist og ikke af egen læge. De fleste almene, praktiserende læger er ikke dygtige nok på dette område, desværre. Det er bedre at komme i tidlig behandling end at vente på endnu ringere tal.

    Kh
  • Indstillinger
    Mange tak for jeres svar!
  • Indstillinger
    Hej :)

    Til sammenligning kan jeg fortælle at mine T3 og T4 tal er normale, men at mit TSH er på mellem 15 og 19.. Egen læge fattede ikke en brik og mente at det var helt normalt at Tsh var så højt, fordi jeg jo har for lavt stofskifte..
    Problemet er bare at jeg jo altså er i behandling med Eltroxin og har været det nogle år efterhånden.. Alligevel er TSH altid højt.. Jeg Danner antistoffer mod skjoldbruskkirtlen (Anti-TPO) (Skiftede til Endokrinolog)

    Jeg har på intet tidspunkt i min behandling, haft det godt.. Desværre.. Skal til Endo imorgen og er spændt på om de denne gang vil forsøge at gøre noget ved mit høje TSH..

    Vil rigtig gerne snart have mulighed for at smide de +30 kg (Stadig stigende trods motion og sund kost) sygdommen har kostet mig, samt have det godt igen.. Føler mig som en på 80, trods mine 28 unge år..
  • Indstillinger
    Hov må hellere lige nævne at min endo sagde at jeg havde Subklinisk Hypothyreose..
Log in eller Registrér for at kommentere.