Hjem Hjerte og blod Blod og blodsygdomme

B12 & blodmangel

Redigeret 6 november, 2011, 07:52 i Blod og blodsygdomme
Vil høre om I kan hjælpe mig lidt og forklare mig lidt. Jeg har blodmangel og mangel på B12 - min krop vil ikke optage det og kan ikke spise piller og spiser ikke kød, drikker ikke mælk osv. Fik for længe siden sprøjter mod det, men nu vil lægen lige prøve at se igen. Min var vist på 101 det tal !

Hvor meget skal det her tal lægge på med de røde blodlægemer/celler ? Og hvor langt må det komme ned ? I så fald hvad sker der ved at have det her ? og ved at gå lavere ned?
For jeg er ikke super spiser og vegatar agtig, så kan ikke få det gennem mad eller piller. Håber I kan gøre mig lidt klogere

Kh. Ceine

Kommentarer

  • Hej Ceine

    Først skal jeg lige sige, at jeg på ingen måde er uddannet inden for sundhedsområdet. Jeg skriver bare ud fra mine egne erfaringer og ud fra oplysninger, som jeg har læst.

    Du skriver, at du har blodmangel, som skyldes mangel på B12-vitamin.

    Blodmangel kan jo komme af mangel på både jern, folinsyre og B12-vitamin. Når du ikke spiser kød, er det jo vanskeligt at få tilstrækkeligt med både jern og B12.

    Er tallene for jern og folinsyre normale?

    Under alle omstændigheder skriver du, at du har blodmangel, der skyldes B12-mangel, hvilket kaldes perniciøs anæmi. Jeg giver dig lige et link til Netdoktors information om perniciøs anæmi:

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... gelb12.htm

    For en sikkerheds skyld får du også lige links til de to andre ting, man skal have tilstrækkeligt af for at undgå blodmangel:

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... eljern.htm

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... insyre.htm

    Men du mangler altså B12-vitamin og ønsker at få at vide, hvad tallet for B 12-vitamin skal være for at være normalt. Det kan du læse her:


    http://www.dr.dk/sundhed/Sygdom/Blodpro ... _1_2_1.htm

    Som du kan se, skal tallet ligge mellem 200 og 400. Nå, det ser for resten ud til, at Netdoktors artikel om B12 og www.sundhed.dk er uenige. I Netdoktors artikel er grænsen 250. Men begge steder giver dig i hvert fald en ide om, hvad tallet skal op på.

    I det øverste link kan du læse, hvad der sker, når man mangler B12. Foruden blodmangel kan der komme mange helbredsproblemer, blandt andet også psykiske, som f.eks. depression.

    Så der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at få normaliseret dit B12-niveau. Du er simpelthen nødt til at gøre noget ved det. Du er nødt til at spise noget, der indeholder B12, så som kød, fisk, æg og mejeriprodukter. Hvis du ikke kan det, er du nødt til at tage tilskud i form af piller.

    Netop i din situation synes jeg jo, at det ville være en god ide med indsprøjtninger, så jeg forstår egentlig ikke, at din læge har droppet dem. Ved din læge, at du ikke selv magter at kompensere for din mangel?

    Du spørger, hvad de vil ske, hvis dit B12-niveau kommer endnu længere ned. Du må jo have det dårligt allerede nu, så jeg går ud fra, at det vil blive værre, både fysisk og psykisk. Så skynd dig at gøre noget ved manglen :o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej
    Hvis jeg var dig ville jeg insistere på at få B vitamin, efter behov, som sprøjter; når du ikke kan optage dem hverken som piller eller i maden, hjælper det ikke at vente!
    Skift læge hvis vedkommende ikke kan finde ud af det. God bedring Helle8
  • lindaroselindarose
    Redigeret 22 november, 2022, 18:09

    Vitamin B-12 - https://weightworld.dk Veldig bra produkt!

Log in eller Registrér for at kommentere.