Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smadret døgnrytme

AnonymousAnonymous
Redigeret 29 oktober, 2011, 16:08 i Søvn, søvnbesvær og sovemedicin
Hej Netdoktor + brugere.

Jeg har det forfærdelige problem at jeg ikke kan falde i søvn om aftenen.
Det har stået på længe, det var især slemt inden jeg fik mine stofskiftepiller for 2 år siden.

Og da jeg startede på gymnasiet her i sommers var min døgnrytme rigtig god.
Men så for en lille måned siden var jeg oppe sammen med en ven, første nat til halv 2, og så til halv 4.. Sådan er det altid når vi er sammen. Og normalt kan jeg sagtens finde min egen rytme igen.

Men her efter efterårsferien hvor jeg var hos ham 4 dage i træk, og gik sent i seng alle dage, kan jeg ikke falde i søvn før 12- halv et stykker om natten. Og så står jeg op klokken halv 6 for at nå bussen. Jeg er træt, småsur, uoplagt og til tider direkte ubehagelig.. Jeg sover hverken til middag eller noget af frygt for ikke at kunne sove om aftenen.

Jeg vil ikke have sovepiller, da jeg ikke føler for at skulle dope mig hver aften.
Jeg ligger som regel i op til en time, før jeg falder i søvn.

Er der nogle der har nogle brugbare metoder jeg kan prøve?

Håber på nogle gode svar
Henrik

P.s. det nytter ikke den metode med at lægge sig og vente, for så ligger jeg som sagt i en time, nogle gange halvanden..

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ja du kan købe noget sove te og drikke det en tid før du gerne vil i seng , spørg lige lægen om det er ok med din medicin . Honning er også beroliende som nu får du ikke søvn nok , og bliver derfor sur . og din hjerne er ikke klar til at modtage ny information. for det du oplever om dagen skal hjernen beabejde mens du sover , så du er klar til at lære noget nyt næste dag. hvis hjernen er træt skal du holde fri nogle dage og sove så din hjerne er opladet igen og du kan tænke klart igen . ellers kommer din krop i stress og det gør også at du ikke kan sove. så synes du skal tage en dag fri for det du skal og sove 10 timer hvis du kan . og så prøve at komme ind i en ny rytme. og sig til vennen at du er lidt kedelig at gå tidelig i seng . Ha det godt
  • Indstillinger
    Hej med dig.

    Du er åbentbart følsom overfor ændringer i din døgnrytme, og er derfor nødt til at være ekstra opmærksom på at overholde din døgnrytme.
    Forhåbentligt er det her kun en periode indtil du rammer ind i din egen vante rytme.

    Her er en artikel, der kommer med de klassiske råd til, hvordan man får en god søvn:

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... 8/menu=14/

    Artiklen "reklamerer" for noget naturmedicin, som jeg også kan anbefale. En blanding af baldrian og humle (og evt. citronmelisse) virker lettere søvndyssende uden at gøre dig dopet.

    Sov godt :-)

    Kærlig hilsen Trine
  • Indstillinger
    Der er mange gode råd omkring søvn, men har søvnproblemerne først bidt sig fast, er disse ofte ikke nok, og det kan kræve professionel hjælp at komme over. Der findes nogen få psykologer, som har specialiseret sig i behandling af søvnproblemer. Prøv at google. Der skal måske kun nogle få gange til, så er du kørende igen.

    Venlig hilsen Tjp2Tjp
Log in eller Registrér for at kommentere.