Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Konstant mestruation i tre måneder.

Redigeret 19 september, 2011, 07:04 i PMS og menstruation
Jeg har nu i tre måneder haft næsten uafbrudt menstruation. Det begyndte med voldsomme underlivssmerter, der gav pludselig menstruation midt i min cyklus. Vi tog til vagtlægen, der sagde, der blot var tale om en urinvejsinfektion, men efter to ugers behandling med pencillin, skete der intet.
Jeg har siden den første pludselige menstruation haft menstruation 3-4 om måneden. Syv dages menstruation, to dages hvile, og så syv dages menstruation igen.

Det tærer meget på mine kræfter, det er selvfølgelig møgirriterende for en 18-årig pige med kæreste, og det er smertefuldt i form af menstruationssmerter og hovedpiner.
Jeg har ikke umiddelbart haft nogle hormonproblemer - altså ingen humørsvingninger eller ekstrem følsomhed eller noget.

Mit spørgsmål er... Hvad er der galt med mit underliv? Min cyklus har altid været uhyggeligt regelmæssig, jeg har brugt samme p-pille siden jeg var 14, og jeg tager ikke andet medicin eller medikamenter overhovedet.
Jeg mangler svar!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej katrine du skal også til din egen læge og evt gynækolog og se om der er en anden grund til det, Du er faktisk den 3 der skriver herinde med at bløde over så meget for lang tid, så jeg synes i skal give sundhedsstyrelsen besked på situationen , der må være noget galt et sted , om det er hormoner, forurening eller andre kemiske ting i kroppen burde undersøges, prøv om du kan finde de andre debatter noget med at bløde i 3 uger i træk . håber der findes en løsning.
  • Indstillinger
    En urinvejsinfektion, når du bløder, hmm, det lyder mere end mærkeligt.
    Hvis jeg var dig ville jeg have en henvisning til en gynækolog. En specialist på området. Der er noget galt.
  • Indstillinger
    Mit umiddelbare og første forslag er da, at du smider de p-piller langt, langt væk.

    Du har taget dem siden du var 14 år; dvs. du er begyndt på dem længe før du var færdigudviklet. Du skriver, at din cyklus altid var være "uhyggelig regelmæssig". Ja, selvfølgelig - den har været medicinsk styret, og - du har i den tid altså overhovedet IKKE haft menstruation, for det får man ikke, når man tager p-piller. Man får en kunstigt fremkaldt blødning. Måden du beskriver det på, fortæller mig, at du helt automatisk er blevet medicineret mod den "sygdom"der hedder normal udvikling, ægløsning, menstruation og fertilitet.

    Læger er - desværre - fuldstændigt vilde med de p-piller og kan slet ikke se noget forkert ved dem. Men - den reaktion du nu har, er desværre overhovedet ikke ualmindelig. Det er din krop, der råber og skriger til dig, at den altså ikke er glad for den hormonpåvirkning. Læger vil - af en eller mig ubegribelig årsag - ikke indse, at de p-piller har endog mange bivirkninger. Husk, at når du kommer dertil at du gerne vil have barn, og måske kan have lidt svært ved det, så er det først der en læge kan finde på at fortælle dig, at de p-piller kan sidde i meget, meget lang tid i kroppen - og det kan tage lang tid, - ja op til flere år - før kroppen har fundet sig selv. Så - helt ligegyldige er de piller altså ikke.

    Selvfølgelig skal du til en gynækolog, der muligvis uden videre vil frikende p-pillerne, men for din egen skyld, vil jeg foreslå dig at stoppe med den medicinering lige nu. Det tager din krop bestemt ikke skade af. Tvært i mod - jeg gætter på, at dine blødninger ret hurtigt vil stoppe.

    Prøv f.eks. bare at holde en pause et halvt års tid, så skal du se. Der er overvejende sandsynlighed for, at din krop og din cyklus selv finder ud af det. Så kan du derefter overveje om p-piller så stadig er den rette prævention for dig.
  • Indstillinger
    Super godt svar!

    Jeg vil gerne tilføje, at jeg fik menstruation som 10-årig og der derfor gik fire år med meget regelmæssig menstruation først - og med uhyggelig mener jeg, at jeg kunne sige: "I dag klokken halv to bløder jeg," og det passede oftest.

    Jeg har flere gange overvejet at stoppe på mine p-piller, men når man er 18 år og bor sammen med sin kæreste, så er det altså træls at skulle holde sig udelukkende til kondomer. Jeg har overvejet en p-stav; men den gør jo egentlig det samme som p-piller, så hvor meget bedre ville det i virkeligheden være?

    Jeg tror i første omgang, jeg vil stoppe på mine p-piller, og så vente en måned eller to. Hvis det forsætter, så tager jeg til gynækolog, for så er der jo noget andet end bare træls hormoner.

    Mange tak for jeres svar!
  • Indstillinger
    Om det er p-piller, stav, ring eller hvad det nu hedder alt sammen, kan jo være lige meget - det er stadig hormoner, og jeg påstår stadig, at det er der, dine problemer befinder sig.

    Ja, det kan da være, det er lidt træls at skulle bruge kondom, men det er dog kun lige en kort tilvænningsperiode, så kan det sagtens blive en helt naturlig del af et sexliv.

    Lige nu bløder du hele tiden. Er det ikke et forsøg værd, at finde ud af om det rent faktisk er det hormontilskud, der giver disse problemer? Og jo, det har du så også besluttet.

    Og forresten. Er du sød at melde tilbage, om der kommer bedring i løbet af nogen tid?
Log in eller Registrér for at kommentere.