Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Halsbetændelse:

Jeg er nu igen blevet syg, og har enormt ondt i halsen. Forskellen denne gang og alle de andre gange, er at jeg simpelthen har fået nok af at have halsbetændelse flere gange om året. Det er den eneste sygdom jeg har fejlet siden jeg var helt lille, og nu er jeg tyve år.


Hvad kan jeg gøre mod denne halsbetændelse? - Pecillin? - virker det?
Og hvordan forebygger jeg dette, til en anden gang? -


Håber der er nogen der har forstand på emnet, og kan hjælpe mig :)

Mvh
David

Kommentarer

  • Indstillinger
    Den ene slags halsbetændelse er en bakterie, den anden skyldes virus.
    Hvis det er en bakterie hjælper antibiotika, ellers ikke.
    Mit barnebarn havde ustandselig ondt i sin hals , som skyldtes virus.
    På grund af hendes uddannelse var det bestemt ikke godt. Derfor blev hun sendt til hals specialist. Denne sagde til hende, hun manglede vitaminer.
    Hendes immunforsvar var ikke godt nok.
    Efter at være begyndt at tage dagligt vitamintilskud har hun meget sjældent
    ondt i halsen mere.
    Og så er det ikke engang løgn.
  • Indstillinger
    Ja, naturligvis bør du bede om en henvisning til en specialist, så det kan blive undersøgt, hvorfor du får halsbetændelse hele tiden, og det er da væsentligt, at finde ud af, hvilken type halsbetændelse, det drejer sig om.

    Som Persille skriver, så er der virus eller bakterier - hvilket jeg går ud fra, du har fået undersøgt. Det er ret nemt ved lægen, der lige poder dig i halsen.

    Er det virus, så er jeg helt enig i, at du bør få undersøgt, om du mangler nogle vitaminer; er det bakterier, ja, så har du vel fået penicillin gang på gang, og det er ikke godt at blive ved med. Derfor bør en specialist undersøge, om det kunne være en ide at få fjernet dine mandler.

    Da min bror var omkring din alder var han konstant syg med halsbetændelse - fik det lige så ofte som dig, og det var så den bakterielle, og han fik penicillin i en uendelighed, men så fik han fjernet sine mandler, og har ikke haft halsbetændelse siden - han er nu på vej mod 60 år. Til gengæld er han så blevet overfølsom overfor penicillin, hvilket altså har været lidt af et problem, når han siden har fejlet et eller andet.

    Så - kort og godt - bed din læge om en henvisning til en øre-næse-halslæge og få undersøgt årsagen.
  • Indstillinger
    Hej du ... Jeg er lige din om igen , 4-6 gange om året fik jeg halsbetændelse...
    Tilsidst var det ikke altid, at jeg kunne tage det med pencelin. Jeg lå syg i en uge til 14 dage med høj feber , følte ikke jeg kunne få luft når det var værst.men så fik jeg dem fjernet og det er 5 år siden , og jeg har kun været syg med alm forkøelse:O) så gå til din læge og bed om at få dem fjernet... det er en av tid efterfølg. , men som du ved glemmer man jo hurtigt:O)

    Kh Pernille
  • Indstillinger
    Har nu selv haft lejlighed til at afprøve Halcin Spray (benyttes til både virus og betændelse - har ikke været hos lægen - så jeg ved ikke om det er det ene eller andet jeg fejler). Den virker upåklageligt og væk var smerten .... og jeg er tilbage på arbejde med kodimagnyler mod feberen
    Jeg brugte den således:
    4 gange den første time, herefter 2 gange den efterfølgende time og herefter så snart jeg kunne mærke lidt smerte komme retur.
    Eneste ulempe er at der nu ikke er nogen undskyldning for at ligge under dynen :)
  • Indstillinger
    Det er da muligt at sådan en spray, er et helt fantastisk mirakelmiddel, men umiddelbart er jeg da ikke helt vild med tanken om, at man "bare" sprayer og i øvrigt dulmer feber med kodimagnyler.

    Jeg kan da egentlig sagtens forestille mig, at ved en "rigtig" halsbetændelse, der kræver antibiotika, så vil man - ved at benytte nævnte metode - da med overvejende sandsynlighed blive temmelig meget syg på et eller andet tidspunkt.

    Jeg er med på, at der findes diverse - og endda temmelig gode - midler, når man har ondt i halsen, der skyldes lidt virus eller forkølelse.

    Jeg foreslår bestemt, at man lige spørger farmaceuten på apoteket til råds, hvis man også har feber.

    I det hele taget finder jeg, at den "trend" med bare at fylde sig med diverse smertestillende medicin, når man har feber - er en temmelig dårlig ide.

    Hvis man er syg, så er man altså syg, og man bør anstændigvis lytte til sin krop, i stedet for bare at bedøve den.
Log in eller Registrér for at kommentere.