Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Udeblevet menstruation i 8 måneder.

Redigeret 11 april, 2012, 14:08 i Prævention
Hej, min kæreste tager nogen piller der hedder Cerazette og har ikke haft sin menstruation i 8 måneder - siden hun begyndte på pillerne. Hun påstår at det ikke er usundt, og det ikke er skadeligt, mens at jeg påstår det modsatte. Hun siger at lægen har sagt at det er normalt og at det er ok, men det kan da umuligt være sundt at man ikke har sin menstruation i 8 måneder? Hvis der er nogen der ved noget med sikkerhed vil jeg meget gerne vide, hvem der har ret! Tak :)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Du kan læse om medicin på netdoktors side her til venstre hvor du læser debat siden. under medicin, på alfabetet trykker du c , så kommer din kærstes medicin og du kan læse om bivirkningerne , Jeg ville nok være forsigtigt med at tage det når det kan give cyster på æggestokkene , og som du siger hormoner er ikke sunde for kroppen, man kan få blodpropper af p-piller , dette er er piller for ikke at blive gravid . og skal tages hver dag samme tid. en pause på en dag så er beskyttelsen væk. og man kan blive gravid. men mange lægers holdning heller p- piller end at blive unødigt gravid. men flere års p-piller kan godt sætte den normale cyklus i stå, så det er svære at blive gravid til ønsket tid. så jeg synes du med god grund kan være urolig , at hun skal blive ved med de piller og ikke finde en anden præventations måde. der er pessar. kondom, femidom, spiral . vi patienter bør være mere kritiske hvad vi byder vores krop. også selvom der er en velmenende læge. Så længe vi gladeligt spiser pillerne , bliver der ikke lavet alternativer til pillerne og hormonerne. Forældre burde prodestere på at deres børn skal have p-piller som svangerskab. og få forøget chance for blodproppe. og evt skjulte risiko senere hen i livet. hej
  • Indstillinger
    Hej madshenm,

    Nu er det her jo et debatforum, og der sidder ikke specialister, så derfor kan du ikke få et svar, der giver sikkerhed.

    Desværre er mange læger meget glade for p-piller og kan ikke se noget som helst forkert ved dem, og måske har de ret; det er det, man ikke ved med sikkerhed, og derfor man alligevel bør være noget forsigtig.

    Jeg kan derfor kun komme med mit bud, der bygger på min mavefornemmelse:

    I min verden må der naturligvis være konsekvenser ved at forhindre naturen i at gå sin gang. Selvfølgelig har det betydning, at man forhindrer sin krop i at have ægløsning og menstruation.

    Det er et faktum at mange kvinder kan have endog meget vanskeligt ved at blive gravide efter mange års brug af p-piller, men man ved selvfølgelig ikke, om de ville have haft det alligevel.

    Jeg ved ikke, hvor mange undersøgelser der rent faktisk er foretaget på kvinder om konsekvens af langvarigt forbrug af disse hormoner, men jeg mener faktisk ikke, der ligger noget videre om, hvordan overgangsalder vil fungere, og da slet ikke om konsekvenser i alderdommen.

    Kvinder, der kommer tidligt i overgangsalder kan netop få problemer med knogleskørhed - hvad med kvinder, der ikke har haft naturlig menstruation i stort set hele deres fertile liv?

    Når man tager p-piller får man jo ikke menstruation, men der i mod en kunstigt fremkaldt blødning hver fjerde uge, men der er jo kvinder, der også springer denne kunstigt fremkaldte blødning over, og det gør de med lægens velsignelse, der siger, at det er fuldstændigt lige meget, da det jo netop er en kunstigt fremkaldt blødning. Men så er det, jeg spørger; hvor opbevares de affaldsstoffer, der trods alt alligevel ophobes?

    For en del år siden, var der en frygtelig ballade om hormoner til kvinder i overgangsalderen, der kom under kraftig mistanke til at være kræftfremkaldende. Det var så heftigt, at mange kvinde i dag overhovedet ikke tør tage disse hormoner, bare en kort periode, og som måske kunne afhjælpe disse gener, men p-piller helt fra den tidlige pubertet og i mange år frem? Nej, det stilles der ikke spørgsmålstegn ved. Og ja, jeg ved godt, det handler om andre hormoner, og det handler også om hormoner, der er svagere, men det er stadig hormoner.

    Jeg er som sådan ikke modstander af p-piller, men den "trafik" med at man bare kan tage dem ud i en køre og aldrig holde pause mener jeg faktisk ikke der helt og aldeles er forsket i konsekvenser af.

    Jeg synes, jeg oplever at menstruation nu om dage opfattes som en sygdom, der uden videre skal medicineres mod, og kvinderne tager det fuldstændigt kritikløst. Hvis man læser rundt på siderne her om prævention, så vil man opleve, at mange overhovedet ikke aner, hvad de indtager, og i øvrigt heller ikke kender til virkningen, og hvad de gør ved kroppen - det er bare noget man skal tage.

    Der er flere og flere, der får problemer med barnløshed, og jeg finder det rystende, at der i den forbindelse overhovedet ikke forskes i, om langvarig forbrug af p-piller kan være en årsag. Om ikke andet, så for i det mindste med sikkerhed at kunne udelukke det.

    Jeg ved ikke, hvad der foregår i lægeverdenen, men af en eller anden grund bliver p-piller totalt frikendt - og endda frikendt så meget, at man slet ikke tænker på at forske i det.

    Som nævnt - det her er det debatforum, og jeg skriver udelukkende min holdning til emnet.
  • Indstillinger
    Må jeg have lov til at give min fulde tilslutning.
    Jeg studser også over, så mange unge kvinder lider af anoreksi. Det var slet ikke noget, man så i min ungdom. For ikke at glemme vulvodyni.
    Jeg tror det hormonelle spiller en stor rolle, men af en eller anden grund frikendes p piller fuldstændig.

    Jeg husker da de kom frem. De var helt uskadelige sagde min læge. Så forstår jeg ikke af hvilken grund jeg blev så syg. Nogle døde, andre overlevede og nogle kunne tilsyneladende tåle dem.

    Nå, men "de kloge" blev da klar over, helt uskadelige var de ikke, så der blev ændret på dem. Men nu er skaderne vel bare blevet lidt mere usynlige.

    De unge piger skal have dem fra de er 14 år. Så skidt være med, de aldrig når at få en normal menstruation. De tror den kunstigt fremkaldte blødning er deres "mens".
    Flere og flere kvinder må kunstig befrugtes. Der må jo være en årsag.
  • Indstillinger
    Jeg vil først sige at jeg synes det måske er lidt skræmmende for dig at din kærestes menstruation er udeblevet i 8 måneder, som der selvfølgelig kan være specielle årsager til.

    Men vill dog sige det ikke er særlig mærkeligt. Har selv prøvet, nogle år før jeg begyndte på mine p piller, at min menstruation udeblev i 6 måneder. Jeg var hverken i et forhold og var jomfru på det tidspunkt. Men fik at vide fra min læge og min mor at det var normalt at dette kunne ske og da min mor selv har oplevet det, så kan det nok også være noget arveligt noget.
    Har også en veninde hvor hendes udeblev i 7 måneder og hun er også jomfru.
    så det kan bare være en normal ting

    men selvfølgelig er der også chancen for at din kæreste af en af de få der ikke kan tåle p pillerne.

    Håber I finder ud af det.

    Ps. lige en note til det med at p piller gør at nogle kvinder ikke kan få børn. Ja , det rigtigt jeg ikke selv har prøvet at få børn da jeg kun er 17. Men har taget en lang snak med min mor om lige præcis dette. Jeg vil nu ikke give p pillerne skylden, da min mor tog p piller fra hun var 15 til hun var 21 og igen fra hun var 24 til hun var 30. Og hun har født 4 velfungerende børn, hvor en af dem endda var født da min mor var 42. Selvfølgelig er det bare min mening :D

    God aften til alle :D
Log in eller Registrér for at kommentere.