Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Bivirkninger ved medicin

persille1persille1
Redigeret 12 september, 2011, 02:21 i Hvordan gik behandlingen?
»Danmark burde have nogle lokale bivirkningscentre, hvor patienten kan ringe ind og drøfte deres bivirkninger,« siger hun.

Men det en dårlig idé i en tid med lægemangel, mener Michael Dupont.

»Jeg tror. at det kan blive svært at få mandskabet til sådanne centre. I en tid med læge- og sygeplejerskemangel skal vi ikke opbygge parallelle systemer,« siger han.

http://samvirke.dk/tema/bivirkninger.ht ... zAod4AoC0A

citat slut


Tjae, der mangler jo læger, men skal det da være læger. ??
Det er jo farmaceuter, der har kendskab til medicin. Vi mangler i allerhøjeste grad et sted, hvor man kan henvende sig. Problemet bliver jo tilsyneladende ignoreret af flere læger.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Persille
    Ja, lad os få de bivirkningscentere også gerne med farmakonomer og andere der har et enormt kendskab til medicin og som er meget lydhører over for folk der kommer med sine bivirkninger af medicinen de indtager.
    og som ikke er bange for at indberette nye som gammelkendte bivirkninger.

    Det nytter ikke at sætte læger eller sygeplejersker til at være bivirkningernes vogtere, for de har i mange år bare hoppet over hvor gærdet har været lavest.

    DET ER DOG VIGTIGT AT FASTSLÅ AT ALLE PATIENTER DER OPLEVER BIVIRKNINGE SKAL SELV INDBERETTE DERES BIVIRKNINGER for så er de sikker på det bliver gjort. og det er uanset om det er ordineret, håndkøb, kosttilskud eller naturmedicin der giver bivirkningerne.

    Læs her : http://laegemiddelstyrelsen.dk/da/topic ... anket.aspx

    Blanket til indberetning, også for de pårørende: https://blanket.laegemiddelstyrelsen.dk ... /reporter/

    God søndag
    Hilsen Rita
  • Indstillinger
    Jeg takker jer for støtten. På et tidspunkt må det vel gå op for nogen sundhedspersoner, eller hvem der har med det at gøre, noget må der gøres.

    Vi kan jo ikke alle være "psykisk syge", eller lide af indbildt sygdom. Alle os, der klager over bivirkninger, som nogle læger ikke vil erkende er tilstede.
    Det værste er ikke at blive taget alvorlig, samt ikke at få en undskyldning, når lægen begår en meget alvorlig fejl. Så føler man sig virkelig alene.
Log in eller Registrér for at kommentere.