Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

help

Redigeret 5 september, 2011, 02:25 i Ægteskabsproblemer
Kære Forum, jeg har brug for råd og vejledning.
Jeg er ikke EU-borger, jeg har været gift med en dansker og boet i Danmark siden 2006, opholdstilladelse til 2013. vi har to små børn. Jeg har dårlig forholde og jeg vil gerne skilles men hvis jeg skilles lost min opholdstilladelse. Jeg er meget bange for at miste mine børn. Jeg kan forstå, ifølge den ændrede integrationslov, at jeg ikke kan få permanent opholdstilladelse, fordi jeg ikke har job. Hvilke muligheder har jeg for at blive i Danmark med mine børn og eventuelt opnå permanent opholdstilladelse? Og for jeg at flytte til mit hjemland sammen mine børn. PLEASE nogen det kan hjælp mig! Hvad kan jeg gøre? Jeg er alene jeg har ikke familie i DK.
«1

Kommentarer

  • Hej hvis jeg var i din situation ville jeg skrive en mail eller brev til indrigsministeren er det ikke dem der tager sig af sådanne sager . og høre hvad din situation er. jeg tænker om du bliver sepereret og på den måde kan blive i landet så er du ikke skilt fra din mand. men har ret til dine børn på lige fod med din nuværende mand. men kan bo et andet sted . intil du finder en anden kærste . eller arbejde. det gør de danske kvinder også selvom de er danske statsborger. ikke alle ved om de skal tilbage til exmanden. Men hvis du bare vil sepereres skal du kontakte kommunen. men så skal du have dagpenge eller pension for at kunne bo selv. Og være sikker på din nuværende mand ikke søger skilsmisse. så kan du blive tvunget til at skrive under. Jeg tror ikke du mister dine børn. om de skal blive i danmark automatisk ved jeg ikke . men elleres kan det afgøres i retten hvor børnene har det bedst hos mor eller far. og hvis du rejser til et andet land tror jeg . som den lov der er nu at børn har ret til at se sine biologiske forældre. så tror jeg også de skal have lov at besøge dig. men det må du spørge om hvis det bliver aktuel du bliver nød til at rejse. Du kan bede om fælles forældreret til dine børn. så du også skal spørges hvis der skal ske noget med dem. Der er da en lov her i Danmark. nogle spørgsmål at indvandre og flygtninger skal besvare for at få dansk statsborger skab. gælder denne lov ikke i dit tilfælle. Prøv at undersøg de forskellige ting . Held og lykke
  • Måske kan du få oplysningerne her.

    http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Kontakt/ ... geservice/

    Hvis jeg var dig ville jeg aldrig stole på mundtlige råd, du bør have dem på skrift.
  • Hej Mara

    Du står i en meget vanskelig situation, og jeg føler virkelig med dig. Du skal lige vide, at du har skrevet til et debatforum, hvor almindelige mennesker debatterer forskellige spørgsmål. Derfor kan du kun forvente at få brugbare råd, hvis der tilfældigvis skulle være nogle på debatten, der har erfaringer om sådanne sager. Personligt har jeg ikke erfaringer eller nogen særlig viden om emnet, ud over hvad jeg kan læse mig til i avisen. Her læser man af og til om ulykkelige kvinder, der står i samme situation som dig.

    Men hvis jeg var dig, ville jeg IKKE søge rådgivning og information hos myndighederne, sådan som Spider og Persille råder dig til. Det tror jeg nu faktisk, at du selv er klar over.

    I den forbindelse skal du lige vide, at indenrigsministeren, som Spider råder dig til at skrive et brev til, altså Bertel Haarder, ikke har noget at gøre med indvandrerspørgsmål. Bertel Haarder har ansvar for sager vedrørende kommuner og regioner og desuden sundhedsområdet, blandt andet sygehuse.

    Det er Integrationsministeriet, der har med indvandrerspørgsmål at gøre, som du selvfølgelig selv er klar over. Men der er ingen grund til at give myndighederne besked om din situation.

    Du må have uvildig rådgivning, altså rådgivning, hvor folk forsøger at finde en løsning for dig og dine børn, uden at myndighederne får noget at vide, før der er fundet en løsning, der kan give dig opholdstilladelse.

    Dansk Flygtningehjælp har otte rådgivninger, som giver flygtninge og indvandrere gratis og uvildig rådgivning. Du kan finde det nærmeste sted her

    http://www.frivillignet.dk/aktiviteter/ ... adgivning/

    De frivillige rådgivere i Flygtningenævnets otte rådgivninger har tavshedspligt, står der.

    Jeg ved, at der findes advokater, der har specialiseret sig i at hjælpe ulykkeligt stillede indvandrere. Hvis det er nødvendigt med en advokat, må Flygtningenævnets rådgivninger kunne anbefale en advokat, som har erfaring med den slags problemer.

    Jeg ser, at der i København er en særligt center for indvandrerkvinder. Her er der også en rådgivning:

    http://www.indvandrerkvindecentret.dk/i ... s-new-here

    Måske er der andre Netdoktor-brugere, der kan anbefale særlige rådgivninger. Måske er der også nogle kvinder, der læser dette, der har personlige erfaringer med en situation som din, og som kan give dig gode råd.

    Jeg ønsker dig alt mulig held

    Kameliadamen
  • Hej Kameliadamen

    Jeg råder ikke, jeg skriver "måske". Jeg troede da man kunne få oplyst om loven sådan et sted.
    Men jeg giver dig ret, man skal sikkert være mere end forsigtig.
    Jeg indrømmer gerne, jeg er naiv på det område.


    Til tider har man ikke indtryk af, at myndighederne selv skal følge loven.
  • Hej Persille

    Selvfølgelig kan man få oplysninger om loven hos det såkaldte Udlændingeservice. Men sådan som jeg har forstået det, kender Mara udmærket loven, som – så vidt jeg har forstået det - siger, at hun må rejse ud af Danmark, hvis hun ikke længere er gift med en dansk statsborger.

    Men lovgivningen er jo så kompliceret. Det gør det ofte muligt at finde en løsning, som de politikere, der forsøger at holde indvandrere ude af landet, ikke har tænkt på. Derfor må Mara have uvildig rådgivning.

    Jeg beklager, hvis jeg misforstod, hvad du skrev, Persille. Det er ikke let at være alene og ukendt med forholdene. Myndighederne har jo valgt navnet Udlændingeservice for at få folk til at tro, at det er en instans, der hjælper udlændinge. Men sådan er det jo ikke. Det er en instans, der har som mål at holde udlændinge ude af landet.

    Nu begynder dette at blive politisk. Derfor vil jeg lige sige, at jeg ikke er ude på at føre politik her. Men jeg føler med en kvinde, der står i en situation som den, Mara står i.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Kære Kameliadamen

    Vi er fuldstændig enige. Jeg giver dig ubetinget ret.
  • Tak for alle jeres kommentarer, jeg stadig ikke ved, hvad de skal gøre? men en person, der arbejder i kommune fortæller mig, at den eneste mulighed er at gå endnu krisecenter og jeg virkelig ikke ønsker at gå til dette sted, så vi stadig ikke ved, hvad de skal gøre???????????
  • Krisecenter, hmm, jeg ville bruge et af Kameliadamens råd. Få en uvildig rådgivning af nogle, som har kendskab til loven og hvad man kan gøre.

    F.eks. hvis ikke du må blive i landet, hvad så med dine børn. Skal de blive her. Der er mange ubesvarede spørgsmål, som du må og skal have rede på før du gør noget.
  • kan være dårlig ide at spørge udlændinge servise så skal du i hvertfald gøre det fra en tlf med hemelig nummer og anonymt da du ikke ved hvad der sker hvis de finder ud af at du vil skilles
    krisse center mener jeg kun at du skal hendvende dig til hvis der er vold i familien
    er der ikke nogen i kan snakke med som kan hjælpe jer med jeres problemer
    jeg ved selv af erfaring at blandede ækteskaber kan være svære
    også fordi at der desvære er en tendens til at hvis man er udlanks gift er man tit i folks øjne en dårlig mand og så kan det være svært også fordi de ikke kender jeres kultur

    har selv lagt mærke til at anden gang udlanske kvinder blir gift går det
    som regel bedre fordi at så har de lært den danske kultur bedre og kan bedre bære over med deres nye mand

    det var måske ikke lige det du spurte om men syntes at man skal gøre hvad man kan for at prøve at rede et sit ækteskab

    har du spurt om han vil kjælpe dig til at blive her hvis i blir skilt

    håber på en god løsning
Log in eller Registrér for at kommentere.