Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

inkaldelse til retten

Hejsa :)
vil bare høre om nogen ved hvor lang tid der går fra en bopælssag er blevet bedt indbragt for retten til man skal møde i retten, samt hvor lang tid inden man skal møde man kan forvente selve indkaldelsen?
hvem kan man medbringe til retten? kan man f.eks. have sin kæreste/ægtefælle med? eller kun en advokat?
kan modparten betemme hvem der skal med?
i statsforaltningen kan man godt have en bisidder med, hvilket modparten ikke kan nægte, men modparten kan derimod nægte at deltage i mødet.
er det det samme ved retten, eller hvordan er reglerne der?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Alle retsmøder er offentlige, og derfor kan alle komme med med mindre, dommeren bestemmer noget andet - hvilket han/hun næppe vil gøre i din sag, hvis den er "lige ud af landevejen". Du kan altså godt medbringe en bisidder.
    Til et retsmøde, hvor man selv er part i sagen, er det ulovligt at udeblive. Det kan derfor bevirke, at du stiller dig selv dårligere i f.h.t. afgørelsen og det kan i gentagelsestilfælde føre til en bøde eller fængsling ca. 1 døgn inden retsmødet, så du bliver fulgt til retsmødet af politiet.
    Det kan være en rigtig god idé at have en bisidder med til retsmødet. Du skal bare huske, at det er advokaten, der taler din sag. Bisidderen er alene observatør, og kan forhåbentlig huske alle de ting, du selv har glemt efterfølgende, så vedkommende kan hjælpe dig med at bearbejde oplevelsen, afgørelsen m.v. Derfor er det også en god idé at vælge en bisidder, der ikke selv har part i sagen.
  • Indstillinger
    Tak for svar! :)
    jeg vidste ikke at "private" retsmøder var offentlige??
    nogen, der ved hvor lang tid inden retsmødet man får indkaldelsen?
  • Indstillinger
    Det er vist ret forskelligt, hvor lang tid, der går, men man får en rimelig frist, så man kan nå at planlægge børnepasning, fri fra arbejde m.v.
    Selv om retsagen i princippet er åben, kommer der næppe nogen. Hvem skulle det interessere med mindre, du er en eller anden kendis :-)
  • Indstillinger
    Retsmøder i sager vedrørende børns bopæl (og andre ægteskabs-/forældremydighedsrelaterede sager) er IKKE offentlige. Det fremgår af retsplejelovens § 453, at disse møder foregår for lukkede døre. Det er derfor kun parterne i sagen samt eventuelt advokater, der må være til stede i retssalen under mødet.

    Mht. hvor lang tid der går fra sagen bliver indbragt for retten, til du modtager indkaldelse, så må du forhøre dig hos den ret, hvor sagen verserer. Tiderne varierer fra ret til ret.
  • Indstillinger
    hej jeg står selv og skal til at igennem sådan en bopæssag står og ska til hovdeforhandlinger den 24 juni der er gået knap 4 måndeder fra min eks havde bragt den fra retten til vi skal i retten plus han har blandet komunnen ind i det så det er en hullens masse mødder man render til på famillie værkstedet advokaten stadsamtet har så lige fået kranglet midlertidligt bopæl til retssagen og en 12-2 oedning i stedet for 7-7 ordningen som vi
    havde før
Log in eller Registrér for at kommentere.