Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kronisk seneskedehindebetændelse...hvad gør jeg nu?

Jeg søger specialister der kan enten behandle for akutte smerter?
Så søger råd om genoptræning:
hvor kan man få rådgivning til at lave dit rette øvelser, når jeg både har golf og tennis's albuer, og hæfterne ved tommelfingerroden på samme tid. Har ledt efter specialister på området, men kan ingen finde....
Er der noget hjælpeudstyr til løft og lign. ? Kan ikke bruge de normale håndskinner pga. Det klemmer ved hæfteren ved tommelfingeren og skaber betændelsestilstande...
Har fået at vide at det er for risikofyldt at blive behandlet for karpaltunnelsyndrom, pga. jeg har det flere steder, ville jeg ikke få så meget ud af det...
Håber der er andre med lign. Skader derude der kan hjælpe...det ville være rart hvis specialisten lå i Vejle-området, men er absolut ikke et krav...
Håber på hjælp...Tomas...

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Thomas

    - Hvad er din præcise diagnose?

    - Hvad er dine symptomer?

    - Hvordan er de opstået?

    - Hvordan og af hvem er de diagnosticeret?

    Med venlig hilsen
  • Indstillinger
    Jeg har golf og tennisalbuer i begge arme kombineret kronisk seneskedehindebetændelse i alle se seneskederne i begge arme.
    Jeg spiser som noget nyt Bonyl, det lader til at virke, men kun lidt.

    Mine symptomer er tilbagevende betændelsestilstande, der enten er triggered af en slag ind på underarmene. Eller et forkert løft eller vrid....Eller som det værste ved det her FULDSTÆNDIGT uden grund. Har gået sygemeldt siden februar, og er MEGET træt af vente på de går i orden. Problemet er at det er jeg kan gå uden symptomer i en uge, også kommer det tilbage et nyt sted i en af underarmene.

    De opstod i 2006 pga. Jeg arbejdede som slagter, indtil jeg fandt ud af hvad jeg ville... Så det er rent overbelastning og ensidigt gentagende arbejde....

    Det er både blevet konstateret af min egen læge og på arbejdsmedicinsk klinik i Haderslev.
    Jeg har også fået undersøgt om jeg ville kunne få det opereret, og fået taget en nerveendetest på sygehuset. Vi har også løbende undersøgt om der er gået gigt i det....
    Jeg ville gerne i gang med at træne, men tør ikke rigtigt gå i gang pga. Jeg ikke ved hvordan, og er bange for en forværring....
    Håber du/I kan hjælpe
    Tomas...
  • Indstillinger
    Hej Tomas,

    Jeg har også døjet med kronisk senskedehindebetændelse i mange, mange år, og vel efterhånden prøvet alt, hvad der findes på markedet af diverse "hokus-pokus" alternative metoder. Jeg er voldsomt medicinfølsom, så jeg er ikke medicineret på nogen måde, da jeg ikke tåler det.

    Jeg har haft nogen effekt af akupunktur, men desværre kun af kortvarig karakter.

    Jeg har dog også forsøgt mig i et træningscenter, og det kan jeg faktisk anbefale. Jeg fik en personlig træner, der blev bekendt med det her, og han gennemgik alle øvelserne med mig, så jeg fik hele kroppen rørt på den rette måde. Jeg skulle bare afholde mig fra, at putte vægt på. Mit mål var jo ikke at få store muskler, men netop at få trænet kroppen igennem, og det har faktisk givet stor lindring.

    Før i tiden fikserede man jo seneskedehindebetændelse med gips o.l - det gør man ikke mere - det er faktisk vigtigt at holde leddene i gang på en hensigtsmæssig måde.

    Så jeg kan bestemt anbefale dig, at begynde at træne, hvis du vel at mærke kan få en instruktør til at vise dig øvelserne på en korrekt måde.

    Jeg har i øvrigt også fået nogle hjælpemidler i form af specielle knive med opretstående skafter, som giver stor hjælp til madlavningen. Prøv at få hjælp til eventuelle hjælpemidler til din dagligdag gennem kommunens hjælpemiddelcentral. Den skal godt nok visiteres af din sagsbehandler, men der findes mange gode ting, der kan gøre tingene lettere i dagligdagen.
  • Indstillinger
    Jeg ved ikke, om jeg kan hjælpe. Men jeg vil prøve.

    Jeg har et par forslag, som jeg dog ikke er sikker på er løsningen for dig. Men lad mig prøve.

    For det første kunne du tjekke følgende site ud:

    http://www.museskade.dk/

    (Her kunne du måske finde en behandler, der kan hjælpe dig videre)

    Læs også om RSI her:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Repetitive_strain_injury

    Derudover, så synes jeg, du skal prøve at læse op på PrP- behandling i forhold til din tennis albue. Det kan du fx. gøre her:

    http://www.dr.dk/sundhed/Sygdom/Artikle ... 112326.htm

    Behandlingen findes flere steder i danmark. Du kan også overveje ESWT-behandling. Det kan du fx. læse om her:

    http://www.cortsenfys.dk/Forside/ESWT.html

    Du kan også læses nogle generelle tips her:

    http://www.tendonitisexpert.com/

    (bemærk dog, at vedkomne gerne vil tjene penge. Du kan nøjes med at læse om "ice-dipping" og hans brevkasse)

    Jeg er også lidt interesseret i at høre, hvad din læge mener, der skal ske. Har man fx. overvejet at splitte dine senehinder (så senerne kan passere frit igennem hindenne (igen)). Dette indgreb er ikke uproblematisk, så vidt jeg ved.

    Jeg er meget interesseret i at høre, om du har fået diagnostiseret præcist, hvor inflamationen sidder - det vil sige: Har man fortalt dig, hvilke sener / hinder, der er berørt? Om der er arvvæv? Hvordan har man undersøgt dette?

    Jeg håber, mine tips kan hjælpe dig videre.

    Jeg håber, du skriver tilbage, og vil dele dine evt. erfaringer.
  • Indstillinger
    Hej Søren
    Jeg ser på det hele....men har fået et tilbagefald, da jeg gik i gang med træne det væk i et motionscenter. Giver en tilbagemelding når jeg har fået svar på det hele...
    MVH
    Tomas
  • Indstillinger
    Hej Tomas,

    Ja, nu er det ikke mig, du skriver til, men jeg vil alligevel reagere på, at du har fået det værre af at træne. Jeg spekulerer på, om du ikke har gået for hårdt til værks? Om du nu har fået den rette undervisning?

    Desværre har jeg erfaret for nyligt at de der trænere i et motionscenter vist nok alligevel ikke altid er helt så dygtige og uddannede, om man burde kunne forvente, og som de desværre selv giver udtryk for, at de er. Jeg har en bekendt, der netop lige er blevet fitnesstræner, hvilket hun er blevet ved at have taget et par week-end kurser, og det må jeg da tilstå, jeg er blevet noget forbavset over. Så enkelt er det jo ikke.

    Jeg kan godt forstå, at du nu ikke er særligt inspireret til at træne, men jeg vil dog trods alt foreslå dig, at du beder din læge om en henvisning til en fysioterapeut, der har træningsfaciliteter, så du er stensikker på den faglige undervisning og kompetance.

    Det tager tid - lang tid - at optræne dine led, og det kræver stor tålmodighed, og det sværeste er da at lære at holde igen.

    Jeg ser, du bliver foreslået operation. Det har også været på tale i mit tilfælde, og det ligger da godt nok nogle år tilbage i tiden, så der er muligvis sket noget udvikling på det punkt, men jeg fik den gang at vide, at en operation altså var noget af en satsning, for hvis det gik godt, så var alt jo dejligt, men gjorde det ikke, ja, var løbet kørt, og den gang var chancerne sådan ca. 50/50, så jeg turde ganske enkelt ikke.

    Jeg vil bestemt foreslå dig at virkelig få undersøgt for og imod, og det med virkelige fagfolk på området.

    Jeg tror stadig, at den rette træning er den bedste helbredelse.
  • Indstillinger
    Hej tomasnowac gå ind og læs på netdoktors egen side om alt om sygdomme til venstre på siden når du læser min besked. og tryk på emnet under blå rubrik hvor der står sygdom. og under s i alfabetet og tryk der under din lidelse og du kan læse om hvad der kan gøres for at hjælpe dig. samt du skal søge læge, mm , normal søger man specilister igennem sin praktiserende læge , de skal vide hvor du kan blive behandlet. og det kan tage et år før smerterne er væk. og de ting du får betændelse af skal ændres i din hverdag , ellers kommer problemmet igen og igen. held og lykke
Log in eller Registrér for at kommentere.