Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

er en ung kvinde p 19 år.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Redigeret 25 august, 2011, 18:47
  • Indstillinger
    Hej det er ikke din bror der gør alt rigtigt . det er din mor og moster der forguder ham af en eller anden grund , og ikke ser dig og dine søskende som ligeværdige mennesker . det er din mor der tillader at din bror misbruger dig , selvom hun ved det enten er din mor en svag person. eller også er der noget helt galt med hende . Jeg synes ikke hun skulle have ansvaret for dine mindste brødre . og jeg synes du skulle tale med din far om dette. og han kunne få forældreret over dine brødre . så ikke de også bliver sexuelt misbrugt. Din bror har også brug for hjælp det er derfor han drikker. og du har brug for hjælp. Hvis du kan tale med din tidligere stedmor som du var glad for kunne det nok hjælpe dig . hun har set at noget er galt. Det er ikke dig som person der er noget forkert ved. men du har mistet tiltro til mænd. og mennesker og misbruger nu dig selv .med sex og andet. for det er blevet en del af dig og dine naturlige grænser er væk. for hvad der er normal at gøre. Du er blevet vant til at tjene andre menneskers lyst . og det kan du ikke længere sige nej til. Det skal du have hjælp til at gøre. og det er ganske svært at bryde det igen når først grænsen er væk som din er. Du kan sige ja til dine brødre . men prøv om du kan få nogen til at tage sig af dine søskende på din fars side . ellers må du simpelhen gå til kommunen og tale med dem . og sig du er bekymret for dine brødre. din mor har også brug for hjælp . en rask mor tillader ikke sine børn at have sex sammen . Og hvorfor træder din far ikke til og tager ansvar for jer. Du kan søge på incest eller hjælp til voldtægtsoffer Prøv at søge på Århus syghus de har et center for sexuelt overgreb. som du kan få hjælp hos. nok også anonym hej
  • Indstillinger
    Jeg synes det er så flot, at du nu har skrevet her ind; du har taget det første skridt til at få det bedre.

    Du har brug for hjælp og du har brug for hjælp nu. Du kan ikke klare det her selv.
    Du er 19 år - du skal have et godt et liv, og du skal i gang med det nu.

    Jeg kan sagtens følge, at du ikke vil til en eller anden tilfældig psykolog - du skal til en, der virkelig kan hjælpe dig.

    Derfor foreslår jeg at du kontakter et center for seksuelt misbrug. De findes i hele landet.

    F.eks. www. albahus.dk.

    Men ellers kan du prøve at google seksuelt misbrug og eller incest.

    Du kan også kigge her på debatterne; der er mange og gode forslag til hvor man kan søge hjælp.
  • Indstillinger
    Kære dig.

    Av hvor er det en hård barndom du har haft. Og du er slet ikke igennem det nu, for du er stadig en slave for din familie. Det kan være umådeligt svært at bryde ud af dine familie efter sådan en opvækst.

    Det er helt sikkert slet ikke rigtigt det din familie har gjort over for dig.

    Det er rigtig flot, at du har skrevet herind, og har fortalt din historie. Hvordan har det været.

    Jeg tænker på, hvorfor mon du ikke vil tale med en psykolog?
    En psykolog ville nok være den bedste du kan tale med lige nu. De er uddannet til at hjælpe dig, og de har talt med mange, som har været igennem det samme som dig.

    Jeg vil helt klart også anbefale dig at kontakte Albahus. De har en chat, så du kan snakke med dem ved at skrive med dem. Jeg kan forestille mig, at det er nemmere end at skulle ringe til en rådgivning.

    Det kan godt være rigtig svært for dig at tage kontakt til noget, men du har taget det første skridt her til at få hjælp. Jeg håber du finder modet og styrken til at gå ud i verden og få noget hjælp.

    Kærlig hilsen Trine
  • Indstillinger
    Redigeret 25 august, 2011, 18:47
    Hej med jer igen.

    Jeg vil bare lige sige tusind tak for opbakning og feedbacks, rart
  • Indstillinger
    Redigeret 25 august, 2011, 18:46
  • Indstillinger
    Hej dejligt du har fået mod til at gå til lægen . og komme til psykolog . ja det er familiens ære det handler om . du skal have hjælp nu og forhåbentlig er der nogen der kan gå ind og og hjælpe dine andre søskende . du skal af med at bære på familiens ære . det vil ødelægge dit liv at blive ved med at holde det tilbage. Når du har sandheden på din side skal du sørge for at have beskyttelse fra andre. din mor er truende overfor dig hvis du siger hendes hemlighed som i sammen bære på . det skal stoppes . om hun så bliver tosse gal. der er andre der har brug for hjælp i din familie. du skal ikke blive ved at beskytte din mor. du er nød til at fortælle nogen om hvordan hun er. Du er bange for din mor . og det forstår jeg godt. når hun truer med at gøre det surt for dig hvis du fortæller noget om hende. Hun er ikke en god mor for dig . og du skal være forsigtig der hjemme. . Ja jeg holdt også min mund i 10 år efter jeg var blevet sexuelt overgrebet af mine 2 fættere som 15 årige det ødelagde mit liv mere og mere jeg var parat til at dø frem for at min mor og far skulle få det at vide . men jeg blev mere og mere syg og lægerne viste ikke hvad det var . og tilsidst kunne det kun være psykiskiske kropslige symtomer . og jeg kom i gruppeterapi. Det har fulgt mig i mange år. og da jeg skulle have børn kommer traumerne igen det er helt normalt. så hvis du skal have børn skal du være forberet på at tankerne fra dengang kommer tilbage når du føder. sig til jordmoderen at du har været ude for incest og de vil tage hensyn til dig. Du kan bede om at få kvinder på syghuset . det får jeg. jeg har igemmem årene også ladet mig misbruge og ladet mænd få deres vilje ved sex. og blevet voldtaget for 3 år siden . nu har jeg lært at sige nej til min nye kærste . men jeg tror jeg kommer på afveje igen hvis jeg får en anden mand som jeg ikke kender. Det er svært at sige nej til andre jeg vil ikke være her. eller jeg har ikke lyst. Når vi er bange for andre . føjer vi dem som de gerne vil have det. og kan behandle selv vores fjende pænt til han . føler sig godt tilpas og ikke aner uråd. det har jeg prøvet. og komme levende fra det. men du skulle gerne kunne få dig et godt liv. fremover. Vil din far ikke beskytte dig mod din mor. hvis hun bliver vred. ellers må du henvende dig til et kvinde krisecenter . der må de ikke lukke din mor ind hvis hun er efter dig. Din læge skal søge en speciel psykolog der har kendskab til incest. håber du får hjælp kærligst
  • Indstillinger
    Kære dig.

    Det gode ved at gå til psykolog er, at du sætter grænserne. Du er der for din skyld, og der er ingen der siger, at du behøver involvere din familie i det. Det er meget forskelligt om folk får noget ud af det. Det med at inddrage familien er først noget du måske skal tænke på, når du har taget dig af dig selv og har fået det bedre.

    Hvor er det flot, at du allerede har sat dig op til at skulle til psykolog. Du har krav på at blive henvist til en psykolog på baggrund af incesten. Det kan være rart at vide inden du går til lægen. Så han må ikke afvise dit ønske om at komme til psykolog. Det er også de færreste læger, der vil gøre det. Men min gamle (åndsvage) læge sagde til mig, at det er så mange år siden, at det måtte jeg da være kommet mig over. Shit! Nå men jeg går ud fra, at det er de færreste læger, der er så snæversynet. Uanset hvad, så er jeg sikker på, at du nok skal møde forståelse og få den hjælp, som du nu har indstillet dig på at få. På længere sigt findes der en masse frivillige organisationer, der tilbyder tidsubegrænset terapi gratis eller meget billigt. Men det afhænger af hvor i landet du bor. Men i første omgang er det fint at starte med en psykolog igennem lægen.

    Det kan påvirke et menneske utroligt meget at have sådan en baggrund med misbrug. Det sidder i hele kroppen, så man konstant er angst. Som om man er fanget i misbruget, selv efter så mange år. Det er utroligt hårdt, og den første tid i terapi kan være meget svær indtil man får tillid til sin terapeut og får taget hul på det hele. Når man har sagt det højt første gang, bliver det hele meget nemmere, det tør jeg godt love dig.

    Ja, jeg er selv blevet seksuelt misbrugt, da jeg var barn. Min mors venindes søn. Jeg har været i terapi næsten hele mit liv igennem, men vi har faktisk aldrig arbejdet med det seksuelle misbrug. Det viser i hvert fald hvor vigtigt det er at gribe fat ved ondets rod. Efter jeg har arbejdet med det er der i hvert fald en del ting i mit, der har løsnet sig. Men det er desværre ikke noget man kan klare 1, 2, 3. Og 12 timer hos en psykolog er desværre ikke nok. Hvis du lever op til kriterierne for en middel-depression, kan du faktisk få 2 x 12 gange yderligere hos en psykolog. Og så er du oppe på at få cirka et års terapi.

    Hvis du er medlem af Danmark er du nede på, at det kun koster 200kr pr. gang hos en psykolog med henvisning.

    Jeg vil helt bestemt anbefale dig at finde en psykolog, der har specialiseret sig i at arbejde med seksuelt misbrugte. Fx en der arbejder med traumer og kroppen. På nettet kan du finde en fortegnelse over alle psykologer, hvor du kan søge efter dine kriterier. Der er fx denne side: http://www.psykologeridanmark.dk/

    Der vil du kunne læse om psykologerne arbejdsområder (særlige interesser), hvor lang tid ventetiden er, hvor de har hjemme og en masse andet. Ofte er der links til psykologens hjemmeside, hvor du kan læse mere. Som regel kan man mærke på sin mavefornemmelse, om det er den rigtige psykolog. Det er vigtigt at man ikke bare tager den første og bedste.

    Nå, der kom lidt praktisk ind i mit svar. Det håber jeg er okay. Det kan måske være meget at få på én gang?

    Hvordan har du det for tiden?

    Kærlig hilsen Trine
Log in eller Registrér for at kommentere.