Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Shit, hår på fissen

Jeg er 10 år med mega problem har fået hår på fissen og er den eneste i min klasse der sådan er rigtig udviklet hvad fanden skal jeg gøre jeg tør ikke fortælle det til min bedsteveninde ikke engang min mor er der noget man kan få så det går væk ? Please hjælp mig !!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det hedder ikke "fissen" - og da slet ikke hos en 10-årig.

    Men - det er en hel normal udvikling at man får hår på sine kønsdele og under armene. Nogle får det tidligt - nogle får det senere.

    Nu om dage, hvor det desværre er afsindigt vigtigt at børn ikke må være børn, men skal blive voksne meget hurtigt, vil du nok erfare, at du vil blive mødt med misundelse, fordi du allerede nu har fået nogle hår, så det kan du roligt fortælle din bedste veninde. Du kan også vælge at lade være. Det er egentligt ikke et emne, du behøver fortælle veninderne om - de opdager det nok, hvis I har fællesbad i skolen, og man vil givet kigge misundeligt på dig. I løbet af kort tid vil du opleve, at de andre også får det.

    En skal jo være den første og en skal være den sidste - sådan er det. Det behøver ikke betyde, at du også er den første, der får menstruation eller bryster, men det kan da godt være.

    Men - jeg synes, du skal tale med din mor om det - og bede hende om at fortælle dig om det at udvikle sig fra barn til voksen, og hvordan og hvorledes med alle de ændringer, du vil opleve i din krop de næste år. Hun skal også fortælle dig om sex og prævention. Det kan man altså godt forlange af sin mor; hun kan eventuelt hjælpe dig med at finde egnet materiale - enten på nettet eller på biblioteket, og for din egen skyld, så synes jeg du skal bede hende om det - muligvis din mor ikke er helt klar over, at det allerede er nu, det er nødvendigt, men i og med at du er begyndt at udvikle dig, så er det altså på tide.

    Måske hun også kan lære dig nogle lidt pænere ord for dine kønsdele, for "fisse" er et både grimt og meget nedgørende udtryk for en del af din krop, du meget gerne skulle have det godt med.
  • Indstillinger
    Tak for svaret men har du et bedre prd end "fisse" ? For så vil jeg nok hellere bruge det
  • Indstillinger
    I din alder - og de næste mange år - hedder det "mellem benene" eller slet og ret "tissekone".

    "Fisse" er et seksuelt ord - og i øvrigt ikke blandt de pæneste af dem. Disse udtryk hører til i pornofilm og i voksen-seksuelle sammenhænge - ikke blandt børn.

    Jeg ved godt, at det desværre er almindeligt, at selv mindre børn bruger sådanne nedgørende udtryk, og jeg finder det noget rystende, at du øjensynligt slet ikke kender andre ord for dine kønsdele.

    Men - lad det nu ligge og tal med din mor om den pubertet, som du - godt nok lidt tidligt - nu er på vej ind i.
  • Indstillinger
    Igen tusind tak for svaret jeg vil helt sikkert bruge ordene
Log in eller Registrér for at kommentere.