Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hjælp. hvad kan jeg fejle?

Redigeret 5 august, 2011, 01:28 i Kroniske smerter
hej. Jeg har brug for lidt hjælp herfra, da jeg ikke synes min nu værende eller forrige læge har kunne hjælpe mig med at finde frem til hvad jeg fejler. 2-3 år siden. fik jeg nogen anfald hvor jeg fra ene sek til det andet sek. blev svimmel, fik kold sved, fik meget kvalme og alt kraften blev suget ud så sku ligge ned for ku ikke andet. også pludselig igen blev jeg rask. Gik til lægen hun kunne ikke finde noget. og nu.får jeg de anfald sjældent. Men er : -Næsten hele tiden meget træt og søvnig.
-Bliver Svimmel nogen gange også selv når jeg sidder nede.
- MEGET kraftig hovendepinde og kvalme og svimmelhed på samme tid.
- Får blackout. På den måde at jeg lige pludselig ikke kan komme i kontant med, har jeg fået fortalt. og jeg forsætter med det lave de ting jeg laver. selv når jeg vågner ka jeg ikke huske NOGET af den periode hvor jeg har været væk i. det ka være fra 10 sek til 5-8 min.
- Jeg har MEGET hurtig hjertebankende. ( har været til læge men de siger det er normalt) men ka mærke det ikke er normalt når mit hjerte banker så hurtigt og har altid fået af vide mit hjerte ik banker normalt forhold til dem omkring mig. og nogen gange banker den så hårdt at hvis jeg sidder afslappende oppe så ka jeg blive rykket frem med mit hjerteslag.
- og nogen gange føler jeg smerter. som om det klemmer hårdt i mit hjerte og forskellige steder fra brystkassen. Hvor jeg har oplevet mens jeg kørte i bil og blev nødt til at holde til siden pga de smerter.
- Jeg får ofte \'\'stød\'\' fra siderne..nogen gange kort varige og nogen gange lang varige. jeg håber i kan gi mig nogenlunde svar på hvad det ka være.

M.V.H. Yara. tak på forhånd :)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Goddag.

    Jeg synes du burde prøve at få din læge til at kontakte nogle special-læger. For dine anfald lyder ikke specielt behaglige.

    Hvis din egen læge ikke kan svarer på spørgsmålet, så tror jeg du skal have fat i noget mere erfarent hjælp. Har du prøvet en hjerte specialist?

    Jeg kan intet herfra gøre, hvis din læge ikke har tænkt sig at hjælpe dig - prøv vagtlægen, han kender dig ikke, og han vil nok videresende dig til en specialist.

    Håber du får det løst.

    Venlig hilsen
    Daniel. 15 år.
  • Indstillinger
    Hej Yara

    Hverken din forrige og din nuværende læge har fundet noget fysisk i vejen. De symptomer du nævner, kan alle forekomme under et angstanfald. At du føler det som om kraften bliver suget ud af dig og at du får black-outs får mig til at tænke på mine egne oplevelser og endda meget kraftige angstanfald.
    Så jeg vil foreslå dig at bede din læge om en henvisning til en psykiater, så I kan finde ud af, om det kan være angstanfald.

    KH Helene
  • Indstillinger
    tak til jer begge 2.

    jeg har prøvet vagt lægen hvor jeg har haft ondt i hjertet. men er dog ikke sikker på det er hjertet. de har taget et test men den viste ingen ting. og synes ikke min læge gør rigtige noget.
    min første læge synes jeg var for ung til at fejle nærmest alt.


    angstanfald.? hvad går det ud på sådan? for jeg er ik bange for noget sådan set. har fået blackouts oftest i bil og jeg er bestemt ikke bange for at kører bil.
  • Indstillinger
    Hej Yara

    Angst kan vise sig på mange forskellige måder. Der kan være et bestemt mønster i, hvor og hvornår man får et angstanfald og måden det viser sig på, men der behøver ikke at være det.

    Det er ikke engang sikkert, at man mærker, at man er bange for noget. F.eks. viste mine angstanfald sig som meget stærk hovedpine.
    Disse hovedpineanfald kom bl.a., når jeg kørte i bus. Da jeg talte med en teapeut om det, blev jeg klar over, at det bl.a. var fordi, jeg følte mig spærret inde, der var for meget larm, for mange mennesker, jeg kunne ikke få den ro og afstand, jeg havde brug for og sådan nogle ting. Men jeg følte mig på ingen måde bange for at køre bus. Alligevel reagerede kroppen altså på det.
    Da jeg havde fundet ud af det, kunne jeg tage mine forholdsregler og siden havde jeg aldrig hovedpine, når jeg kørte i bus.

    Når du er blevet undersøgt fysisk og lægerne ikke har fundet noget galt, så er der grund til at få undersøgt, om det kan være psykisk. En tilstand som angst, der kaldes en psykisk lidelse kan i høj grad vise sig med helt fysiske symptomer. Det undrer mig, at dine læger ikke har været opmærksomme på det. En psykiater vil som sagt kunne hjælpe dig med at finde ud af, om det er angst.

    KH Helene
  • Indstillinger
    Hej når du får sådanne black out . må du ikke ikke længere køre bil . de kan pludselig komme midt under kørsel . jeg lider selv af black out . der pludselig kan komme med 1/2 til års mellemrum . mine læger mener det er min medicin der pludselig giver anfald. Det kan også have andre årsager. Jeg synes du skal bede om en scaning af hele kroppen og se om din hjerte og hjerne fejler noget. Det er normalt at få ondt i hjertet hvis man er angst . angst kan pludselig opstå . og nogle gange ved man ikke selv hvad man bliver angst for. Har de ikke tjekket dig for migræne for der kan også komme anfald sammen med. ens hjerte kan også slå voldsomt hvis man bliver bange. Jeg tror du selv skal bede om undersøgelserne før de går vidre. samt et EKG om blodårene ikke er tilstoppet. det er også et hjertediagram så de ser hjertes slag. Får du noget medicin. som kan påvirke dig. Hvis du hele tiden er urolig kan du købe dig et blodtryk apperat. og måle dit blodtryk. og hjerteslag . måske det beroligere dig. hvis det er normal skal du ikke være urolig. men hvis ikke kan du skrive målingerne op og vise lægen det. er dit blodtryk normalt. håber lægerne vil lytte til dig
  • Indstillinger
    Hej du nævner at de der black out's ka komme med ½ års mellemrum. jeg har bare på de sidste 3-4 mrd'er oplevet det mindst 2 gange hvor jeg har været med nogen.. ellers ved jeg ikke om jeg har haft andre for lægger ik selv mærke til om jeg har fået de black out's..
    Jeg har fået taget EKG testen og de har målt blodtryk osv. de siger der er intet der. men de har endelig sendt mig videre til hjerte scanning.

    synes det går rimelig langsomt med deres undersøgelser. er der noget jeg selv ka gør.?
  • Indstillinger
    Hey igen.. efter min læge blev ved med at sige at jeg ikke fejlede noget så besluttede jeg at søge på nettet og jeg fandt ENDELIG ud af hva jeg fejler..
    LIVSFARLIG BLODMANGEL..! og det skønt jeg finder ud af det selv :)
  • Indstillinger
    Hej Yara (Du må undskylde, at jeg i den anden debattråd har kaldt dig ”Vara”. Det er lidt svært at læse navnet, når det er understreget)

    Det var godt, at du fandt ud af, hvad du fejler. Hvor lav var din blodprocent, da det blev opdaget?

    Jeg kigger ellers på Netdoktor stort set hver dag, men for tiden har jeg meget at se til, så jeg lagde ikke mærke til dit spørgsmål i juni måned. Du havde jo de typiske symptomer på blodmangel, så som træthed, svimmelhed og hjertebanken, så det var jo oplagt for lægerne at undersøge dig. Det er meget mærkeligt, at lægerne ikke tjekkede dig for blodmangel som noget af det første. Det er jo en nem og billig undersøgelse.

    Måske er de andre, der har forsøgt at rådgive dig i denne debat, blevet vildledt af, at du har skrevet dit indlæg under "kroniske smerter". Så vidt jeg ved, er det ikke almindeligt, at man har har smerter ved blodmangel.

    Du skriver, at der var tale om ”livsfarlig blodmangel”. Betyder det, at du fik blodtransfusion, da årsagen blev fundet? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at vide, hvor lav blodprocenten skal være, før blodtransfusion kommer på tale. Jeg har jo selv haft samme problem som dig, og da det blev opdaget, lå min blodprocent på 5,3, men det var, efter at jeg allerede havde spist et kilo kalvelever i ventetiden på at komme til undersøgelse, så jeg aner ikke, hvor lavt den kan have ligget, da problemet var værst. Jeg synes, at det var en hård omgang.

    Skyldes din blodmangel mangel på jern, eller er årsagen B12-mangel eller folinsyremangel? Som du sikkert har fået at vide, kan blodmangel skyldes mangel på disse tre forskellige ting. Hos mig var det jernmangel på grund af kraftig menstruation.

    Lægerne måler en masse værdier ved blodmangel – blodprocenten selvfølgelig, men også de røde blodlegemers størrelse og en hel masse andre ting. Men nogle gang ”glemmer de” at måle det, der hedder plasma-ferritin, som er et udtryk for jern-depotets størrelse. Når man har haft livsfarlig blodmangel, kan dette depot godt være helt udtømt. Det er vigtigt, at dette depot bliver bygget op, så man har noget at tære på, og derfor er det vigtigt, at du også beder om at få tjekket plasma-ferritin efter et stykke tid.

    Hvordan reagerede din praktiserende læge, da han/hun fik at vide, at du selv havde fundet ud af, hvad der var i vejen? Vil du klage til Patientklagenævnet over lægen? Vil du skifte læge som følge af dette?

    Jeg klagede faktisk over min læge, men min erfaring er, at det ikke nytter. Patientklagenævnet er desværre sådan skruet sammen, at det beskytter lægerne i stedet for patienterne. Det var tydeligt, at embedslægen og lægekonsulenten, der skulle undersøge sagen ikke var uvildige, så klagen fik jeg ikke noget ud af.

    Men jeg skiftede naturligvis læge.

    Jeg ønsker dig alt det bedste fremover

    Kameliadamen

    P.S. Jeg synes, at det er dejligt, at du skriver tilbage og fortæller, hvad årsagen til dit problem i virkeligheden var. Der er så mange, der skriver i disse debatter for at bede om råd, og der er folk, der tager sig tid til at svare dem, men som regel vender spørgeren ikke tilbage og fortæller, hvordan det siden er gået. Godt, at du gjorde det!
Log in eller Registrér for at kommentere.