Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Konstant oppustet & ondt i maven ?

Jeg har haft oppustet og ondt i maven i en 1 uge nu og det hæmmer min hverdag rigtig meget, har været til lægen for at blive klogere men hun gjorde ikke andet end at formode det var et mavesår og derved stak mig en recept på nogle piller jeg skulle tage over 14 dage. Men tror ikke at det er problemet og der er ikke sket nogen ændring, og er lidt på bar bund med hvad jeg skal gøre. Så håber derfor at der er nogen herinde der kan hjælpe mig :)

Med Venlig Hilsen

Tobias

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej måske du godt kan have mavesår. men man bliver normalt undersøgt med kikkert i maven for at bekræfte det . så det regner jeg med du skal. hvis din mave og tarme ikke bevæger sig og arbejder normalt . går afføring i stå . og derved kan maven blive oppustwet. når du siger du har ondt i maven . er det så den mave hvor maden er , det gør. ondt. i den kan du også være fyldt med luft der presser. og man prøver at bøvae luften op. det trykker op under ribbene . det er meget ubehageligt. Når du har mavesår skal du være forsigtig med hvad du spiser . for det gør ondt i maven . se om du kan finde det på nettet. ellers en diatist. min ex mand drak fløde når der var smerte i maven . det danner en hinde over sårene, jeg ved ikke om du må få link flydende for det gør det samme. spørg lægen. prøv at læse på pille sedlen der er i æsken og se hvor længe der går før pillerne virker. ellers tale med lægen i morgen . god bedring
  • Indstillinger
    Hej.

    Du har haft symptomerne en uge, og du har været hos lægen, som har givet dig medicin mod mavesår.

    Korrekt forstået?

    Dvs. at du gik til lægen efter nogle (max 5) dage med mavesmerter og oppustethed, og han/hun stak dig bare en recept uden yderligere undersøgelser...

    Det virker i min verden fuldstændig skørt.

    Hvordan er din afføring?
  • Indstillinger
    Jeg havde haft det i 2 dage og gik derefter til lægen hvor jeg ikke lavede andet end at "snakke" med hende, hvortil hun siger at det er et mavesår og at jeg skulle tage (Pantoprazol Nycomed) over 14 dage.

    - Jamen jeg vil betegne det som meget normalt.
  • Indstillinger
    Underlig læge, men det overrasker mig ikke..

    Min svigerinde havde også oppustet mave og ondt. Nu bor hun i udlandet og blev grundigt undersøgt.
    Det var simpelthen stress, hun havde alt for travlt. Der kan naturligvis også være andre grunde til oppustet mave.
    Men jeg har aldrig hørt mavesår giver oppustet mave, ?? men kvalme og smerter.

    Man kan jo få ondt i maven af så mange ting. Hvis det er stress kan en stor skefuld kommen hjælpe i et par timer. Skylles ned med vand.
    Hvis ikke det tager smerten er der noget andet galt og det bør da undersøges.
  • Indstillinger
    Jeg har efterhånden haft så mange dårlige oplevelser når jeg er gået til lægen der hvor jeg bor, at jeg snart ikke ved hvad jeg skal stille op :-(. Men tusind tak for svarene, fedt og se der nogle gider og bruge lidt tid på at hjælpe en.
  • Indstillinger
    Det er godt nok under al kritik at hun udskriver mavesårsmedicin efter 2 dages mavegener.

    Du kan jo lige så vel have spist noget der har generet maven...

    Jeg ville skynde mig at skifte læge hvis jeg var dig.
  • Indstillinger
    Jeg har haft smerter i brystet i flere år. Det brændte virkelig meget og blev værre og værre.
    Min læge hjalp mig ikke. En dag det brændte som ild mente min læges afløser det var for meget mavesyre. Medicinen hjalp ikke en døjt, jeg fik kun ondt i maven og kvalme.
    En her på debatten skrev til mig det kunne skyldes kopimedicinen jeg fik mod blodtrykket. Og det viste sig at være fuldstændig rigtigt. Efter at have haft smerter i flere år er jeg nu smertefri efter at have fået parallelmedicin.
    Får du medicin i forvejen.
    Min søns læge overså en alvorlig tarmbetændelse i flere måneder. Endelig fik vi ham sendt til en specialist. Efter et halvt år blev han heldigvis rask.

    Hvad byder du din mave at spise. Har du spist noget der var dårligt. Min bror fik serveret noget mad, han fik smerter i maven og blev meget syg. Han blev hjulpet af lægen, mærkeligt nok. Men nu var det vist også særdeles slemt for ambulancen holdt overfor hotellet om morgenen. Så en anden må være blevet endnu mere syg.

    Jeg har også fået serveret en ret på et pizzaria, hvor jeg dagen efter fik meget stærke smerter i maven. Smerterne varede i tre uger. Jeg fik nogle mælkesyrekapsler på apoteket, de hjalp et par timer ad gangen, så jeg kunne holde det ud.
Log in eller Registrér for at kommentere.