Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hormonelforstyrrelse HASTER

Redigeret 16 juni, 2011, 08:43 i PMS og menstruation
Jeg tog til lægen, fordi jeg er 18 år og meget meget sjælendt får min menstruation. Hun henførte mig til p-piller som ville give mig regelmæssig normal menstruation og prævention imod graviditet. Har overvejet det i noget tid og jeg tænkte det var en fin nok ide.

I løbet af de første 5 dage sker der ingen ændringer. Så glemmer jeg at tage min pille i to dage - jeg ligger mærke til dette på den tredje dag og skynder mig at tage to piller. Det var en ret hastig beslutning men jeg tænkte at det var det bedste. I løbet af dagen bliver jeg meget meget svimmel og får kvalme og min energi ryger helt i bund. Jeg ligger mig syg i sengen kl 6 og falder i søvn og næste morgen er min menstruation begyndt. Jeg tvivler lidt på om jeg så skal stoppe med at tage pillen - men fortsætter alligevel.

De næste tre uger har jeg konstant menstruation eller brunt væske!!! Nu er jeg i min fjerde uge og min menstruation er der selvfølgelig stadig fordi jeg lige er stoppet på pillen.

Jeg kan hverken mentalt eller fysisk klare det mere!!! Vil egentlig bare gerne tilbage til sådan som det var inden p-pillen nedlagde min verden.

Skal til lægen, men vil gerne lige hører her også - skal jeg fortsætte på pillen i næste uge? Jeg er virkelig interesseret i det, hvis min vil krop reagere normalt. Skyldes den konstante menstruation at jeg glemte at tage to piller, eller er det fordi mine hormoner slet ikke er i balance?

Jeg har virkelig brug for hjælp og svar!!!!!
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Og hvis jeg stopper på p-pillen, så vil mine chancer for at blive gravid være større end da jeg ikke var på p-pillen?? Er det korrekt?
  • Indstillinger
    Det forstår jeg ikke:

    "Og hvis jeg stopper på p-pillen, så vil mine chancer for at blive gravid være større end da jeg ikke var på p-pillen??!"

    Hvorfor skulle chancen for at blive gravid være større efter en måned på p-piller end den var før den måned på p-piller?


    Sagde lægen virkelig til dig, at p-pillerne ville give dig normal menstruation????
    Jeg er DYBT forarget.
    P-pillerne giver en regelmæssig blødning (altså med mindre man får så meget kuk i systemet at man bløder hele tiden som du nu oplever), men man har ikke ægløsning når man tager p-piller, hvilket nu en gang er en ret stor del af den NORMALE menstruationscyklus.

    Har lægen UNDERSØGT dig for at finde ud af, hvorfor du ikke har fået normal månedlig menstruation?
    Bare at give dig p-piller som FORHINDRER kroppen i at få sat gang i normal ægløsning og dermed cyklus, bare fordi du skal få en regelmæssig blødning, virker helt hen i vejret.

    Læs lige her om cyklus og p-piller
    http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta ... cyklus.htm
    http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/p-piller.htm

    Hvis jeg var dig ville jeg holde mig LANGT væk fra p-piller. Altså lade være med at begynde på næste pakke.

    Og så vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at insistere på, at din læge undersøger dig, eller sender dig til en specialist, for at finde ud af, hvorfor du ikke har en helt igennem naturlig månedlig menstruation.

    Hvis lægen igen bare trækker på skuldrene og mener at du bare kan få p-piller hvis du vil bløde hver måned, så syntes jeg, at du skal skifte læge.
  • Indstillinger
    Det er så rigtigt, hvad anna84 skriver. Det mindste man kunne forlange af denne læge, når vedkommende ikke selv ved noget, var da at henvise til en specialist.

    Jeg vil aldrig nogensinde stole på en praktiserende læge mere. Der er så mange artikler, skrevet af kvalificerede fagpersoner, man kan læse og selv sætte sig ind i stoffet.
    Jeg har set specialister ryste på hovedet af visse læger, men desværre råber de ikke højt.
  • Indstillinger
    Men mener i at grunden til min blødning er pga ubalanceret hormoner eller at det skyldes at jeg missede to dages piller som jeg tog direkte efter hinanden på tredje dagen? Jeg skal nok få snakket med min læge. Jeg er meget interesseret i at starte på pillen, fordi det vil give mig mere kontrol. Hvis jeg reagere normalt.
  • Indstillinger
    Min læge sagde det som et forslag, og det kan godt være hun sagde "regelmæssig" i stedet for "normal" Jeg har ikke særlig mange hormoner i kroppen, og da jeg får min menstruation så sjælendt som jeg .... gjorde.... mente hun at jeg kunne have en sygdom - kan ikke huske navnet - som rammer 5% af piger. Det var helt min egen beslutning at starte på pillen....

    Nok om det, jeg skal op til min læge i næste uge. Jeg vil bare vide om mine blødninger skyldes de to dage.

    På tredje dagen hvor jeg tog de to piller tog jeg ikke en ekstra pille, som jeg egentlig skulle ha taget på tredje dagen. Så der er faktisk en pille som jeg igennem hele de tre uger ikke har taget. Kan mine blødninger skyldes dette???
  • Indstillinger
    Hvorvidt det er normal eller regelmæssig menstruation, der er talt om er vel uden betydning. Det korte af det lange er, at når man tager p-piller, så er hele ideen, at man netop IKKE får ægløsning. Man får derfor heller ikke menstruation overhovedet, men der i mod en kunstigt fremkaldt blødning, og jeg tror bestemt, at det at du har fået glemt nogle piller og derved lavet noget rod, er skyld i at du nu bløder sådan.

    Som jeg forstår det, du skriver, så har du været ved læge, fordi du har så sjælden menstruation, hvilket betyder, at du har meget sjælden ægløsning.

    Jeg kan så også undre mig over, at du så får noget medicin - p-piller - der går ind og forhindrer, at du overhovedet får ægløsning. Det kan være, din læge har en ide med det, men jeg synes bestemt, du skal bede om at få en henvisning til en specialist - en gynækolog, der kan få dig ordentligt udredt for HVORFOR, du ikke har ægløsning, i stedet for bare at sløre sådanne ting med p-piller.

    Du bør insistere på, at blive ordenligt udredt for, om du har den sygdom, du ikke kan huske, hvad hedder, og naturligvis blive behandlet - eller om der er en anden årsag til, at du ikke af dig selv får menstruation.
  • Indstillinger
    "Men mener i at grunden til min blødning er pga ubalanceret hormoner eller at det skyldes at jeg missede to dages piller som jeg tog direkte efter hinanden på tredje dagen?"

    At du missede to dage og så tog to piller samtidig kan måske godt have haft en forværrende virkning, men det korte af det lange er, at p-piller indeholder hormoner, og det er på grund af dem du har haft den blødning hele tiden.
    At tage én pille om dagen vil næppe betyde at du slet ikke vil have nogen som helst problemer.

    Der er rigtig mange som har pletblødning af p-piller. Hos nogle går det over i løbet af nogle måneder, men tit er det fordi kroppen ikke har det godt med at få de hormoner.

    Du nævnte graviditet før. Vil du have børn en gang? Så er det ekstremt nødvendigt at få udredt det her ordentligt, for du bliver ikke gravid uden ægløsning.

    Jeg forstår ikke, at hverken du eller din læge stiller jer tilfredse med, at du måske/nok er en af de 5% der har den der sygdom som vi af gode grunde ikke ved hvad handler om når du ikke kan huske hvad den hedder.

    Jeg spurgte højere oppe hvad du mente med det med om chance for graviditet ville være højere efter end før p-pillerne.

    Vil du ikke lige svare på det?

    Og hvorfor vil du så gerne være på p-piller?
  • Indstillinger
    Jeg vil gerne på p-piller for at være beskyttet imod graviditet og fordi jeg på den måde også burde have mere kontrol over min menstruation. Selvom jeg får den sjælendt kan den dukke op når som helst så jeg er aldrig rigtig forberedt.

    Jeg læste på nettet at når du stopper på pillen vil der være en kort periode hvor du har større chance for at blive gravid end normalt.

    I mener alle at det bedste er bare at stoppe med det samme?
  • Indstillinger
    Hun forklarede "sygdommen" for mig, og den gør ikke rigtig noget -udover at jeg sjælendt får menstruation. Det er ikke fordi den har andre bivirkninger og er en slem lidelse....
  • Indstillinger
    Det er lige før jeg er i tvivl om jeg har gjort din læge uret. Læser du egentlig det, der er skrevet. ??
Log in eller Registrér for at kommentere.