Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ødelagt hud efter brug af renseprodukter :(

Redigeret 30 oktober, 2012, 04:36 i Åben debat om hud og hår
Hej !

Jeg er en ung mand på 20 år.
jeg havde for 3-4 år siden meget uren hud,
og begyndte i den forbindelse at bruge matas' rensecreme og skintonic, morgen og aften.
dette viste gode resultater det første halve år.
men ikke en eneste gang på det halve år, brugte jeg fugtighedscreme efter rensningen, og det ødelagde min hud fuldstændig !
problemet er der den dag i dag, og det viser sig i at min hud omkring munden er irriteret, skaller af, og bliver rød lige så snart jeg barberer mig, får vand i hovedet eller efter en tur i solarie (hvor jeg slet ikke tager imod farve på det ramte sted)
jeg har været til lægen med det en enkelt gang for et par år siden, uden det store held
- jeg prøvede efter hans opfordring en binyrebarkhormon-creme, decubal-creme og andre lignende cremer, som blot fedtede min hud.
problemet er så omfattende at jeg i dag smører min hud med en almindelig fugtighedscreme mellem 5-10 gange dagligt, for at det ikke skal blusse op.
dette medvirker desværre også til at jeg får utroligt meget uren hud - udelukkende omkring munden. jeg håber at nogle kan hjælpe, og evt. kender til midlet eller kuren jeg har brug for, da det påvirker, og hæmmer mig utroligt meget i min hverdag!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skulle prøve en hudspecialist. Få en henvisning fra din læge. Jeg tror grunden må være en anden end den manglende fugtighedscreme.
  • Indstillinger
    Tak for svaret ! Tænker du på at der har været noget i disse produkter som jeg ikke har kunnet tåle? det gik fint de første måneder, men det blev et stort problem da jeg blev ved efter at det var begyndt at blive rødt og irritabelt..
  • Indstillinger
    Du er jo selv klar over, hvad det er, der har ødelagt din hud, og du har givet den gang fået at vide, at du også skulle bruge en fugtighedscreme efter du havde renset din hud, netop for ikke at udtørre den - og det er så der, det er gået galt, men det ved du jo.

    Nu er du gået over i den anden grøft og giver din hud alt for meget fedtstof, og det har den bestemt heller ikke godt af, men det kan da sagtens være, at der har været noget i nogle af de ting, du har brugt, som du ikke kan tåle, som så har forværret lige præcis din situation.

    Jeg tilslutter mig bestemt forslaget om, at du bør blive ordentligt undersøgt af en hudlæge.

    Mens du venter på, at sådan en får tid til dig, vil jeg foreslå dig, at du genoptager den rensning med rensecreme og skintonic hver aften, men derefter smører med fugtighedscreme. Du smører en gang til med cremen om morgenen efter din barbering - men så heller ikke mere.

    Hvis du skal i solen, så brug noget solcreme, der kan beskytte din hud - og på denne årstid burde det vel ikke være strengt nødvendigt med solarie, så undgå det.
  • Indstillinger
    Jeg er knapt så sikker på der skal bruges noget. Det kunne være en hudlidelse, som skal have en helt anden behandling.
    Jeg mener også, som lotte123, du ikke skal smøre så meget creme på stedet. Måske tåler du det ikke. Kun en specialist i hudlidelser kan give det rette råd.
  • Indstillinger
    I nattens løb kom jeg til at tænke på, hvis ikke det er en eller anden hudlidelse, men sart hud der ikke tåler de produkter der er brugt, kunne det være en ganske almindelig zinksalve ville hjælpe.
    Den kan købes på apoteket.
  • Indstillinger
    Har selv en ret besværlig hud,der er kombineret dvs.får oftest bumser i T-zonen øverstedel af panden på næsen,og oftest hagen(idag mest ved menses)
    har tør hud i resten af ansigtet,som er ret sensitiv overfor langt de fleste produkter
    selv kæmpet med akne siden jeg var 13-14,og det sker stadig!stadig et par mindesmærker fra teenageårene i form af ar!overbehandlede selv min hud...

    Bruger fortrinsvis produkter til sart hud!masserer dem forsigtigt ind(gik alt for grundigt til værks førhen,og det forværrede kun problemet)
    vil anbefale Propolis salve,og evt.en natserum efter afresning om aftenen(renser den grundigst om aftenen,er mere nænsom om morgenen,da jeg har hørt?at det er bedst,at lade en smule af hudens naturlige fedtstoffer blive på,når en hud er,så tør,som min)
    tager zinktilskud desuden,det skulle eftersigende hæmme opblussende rødme/samt betændelsestilstande i huden..natlysolie,eller fiskeolie skulle oz være et godt tilskud,at tage!kan ikke huske helt hvorfor?
    men det havde noget med hormoner den slags,at gøre..
    endelig har jeg hørt,at det bedste mod akne skulle være A-vitamincreme,men det kræver vist en recept?A-vitamin er ofte tilsat i natcremer!;-)
    men pas på!huden bliver ekstremt lysfølsom,så den behandling bør ikke overdrives...
    hvis jeg har bumser dupper jeg gerne klorhexidrin/zinksalve på natten over,eller i mangel af bedre laver jeg et afkog kamillete til,at vaske ansigtet i før jeg sover...
Log in eller Registrér for at kommentere.