Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Overfølsom hud mellem balderne.

Redigeret 22 september, 2013, 08:42 i Eksem
Hej.

Jeg har før haft svie og rødmen mellem balderne, øverst. Dette er netop kommet igen. Det svier og føles som når man har fået en rift der er ved at hele. Altså som om huden nemt kan springe/sprække. Det gør ondt hvis jeg bevæger mig for meget.
Sidste gang prøvede jeg at smøre med noget creme, og mener det gik væk efter en uge.
Er der nogen der har hørt om eller oplevet noget lignende?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ja, det er ikke usædvanligt at få noget hudløshed der, hvis der samtidigt er fugtigt.

    Du bør sørge for at stedet holdes tørt, og især være opmærksom på det, hvis du sveder meget. Ballerne gnider jo mod hinanden, og hvis der altid er for fugtigt, så er det jo logisk.

    Her og nu kan du givet købe noget salve i håndkøb, der som du jo har oplevet hurtigt afhjælper problemet, men efterfølgende skal du være opmærksom på, at tørre stedet tørt flere gange dagligt. Gnid dog ikke, men dub med f.eks. toiletpapir.

    Tænk også over, om du bruger for stramt undertøj eller bukser, og hvilken slags undertøj, du bruger. Ganske almindeligt bomuld, hvor huden kan ånde gennem, vil være det bedste.

    Ja, jeg kan ikke se, om du er af hankøn eller hunkøn. Mænd plejer jo ikke gerne at gå i for småt undertøj, men det gør kvinder jo gerne, og desværre også gerne i et kunstigt materiale, der overhovedet ikke er beregnet til at kunne ånde gennem.
  • Indstillinger
    Mange tak for svar!

    Det var også nogenlunde det jeg var kommet frem til.
    Men det er altid for at høre andres erfaringer o.lign.
    Kan det evt skyldes træning hvor man sveder meget?
    Jeg cykler ofte.
  • Indstillinger
    Ja, det kan sagtens skyldes træning, hvor man sveder meget og ikke får tørret sig ordentligt bagefter.

    Det er meget vigtigt at holde de steder, der netop gnider mod hinanden tørre.

    Man kan få lignende problemer hvis man ikke får tørret sig ordenligt mellem tæerne.

    Nu ved jeg stadig ikke, om du er kvinde, men hvis du samtidig også bruger g-strengstrusser, når du træner eller cykler, så beder du ligefrem om problemet.
  • Indstillinger
    Jeg tænker umiddelbart at det kunne være en svampeinfektion.

    De fremmest også af fugt, men til en start vil du nok komme langt ved at få en svampedræbende creme.

    Som jeg forstår det på dig var det almindelig creme du smurte med sidst.
  • Indstillinger
    Jeg ved godt indlægget er gammelt, men jeg har samme problem om vinteren, hvor min hud bliver tør mellem balderne. Jeg fik anbefalet i matas at smøre det med creme eller olie, men ved at søge lidt på nettet, så fandt jeg denne side om argan olie. Det har jeg benyttet den seneste måned med stor succes til hele min krop også mellem balderne. Huden er blevet blød og fin, og problemet er væk :)
    http://info-om-arganolie.dk/olier/hudpl ... til-huden/
  • Indstillinger
    Hej. Jeg kan se at dette indlæg er gammelt, men jeg vil dog dele min erfaring, hvis andre skulle sidde med samme problem.
    Jeg har haft denne såkaldte rift i mange år, og bare bidt smerten i mig, men for lidt over et halvt år siden fik jeg flere rifter i underlivet. Jeg gik til min læge som straks gav mig en creme mod svamp, jeg brugte denne som jeg skulle, rifterne blev mindre, men ligeså snart kuren var slut kom rifterne igen. Denne gang stillede min læge mig videre til en hudlæge, der straks kunne konstatere at dette var uidentificerbar eksem. Jeg fik en behandling og jeg fik taget allergitest, intet nyt i testen, så hos mig er det eksem. Den kur jeg fik hjalp meget, og jeg har ikke længere riften mellem balderne. Den kan komme lidt frem i ny og næ, men så smører jeg lidt creme på, og så er den væk efter et par dage.
    Mit råd er: søg altid specialister! Min hudlæge vidste med det samme hvad der skulle gøres og hvordan det skulle gøres.
  • Indstillinger
    Noget af det hurtigst virkende kommer faktisk fra naturen og kan anvendes på alle typer rifter, sår, hudafskrabninger m.v., og det er grøn ler.

    Min lille nyfødte får det når hun bliver rød, og vupti rødmen er væk nogle timer efter, der skal ikke bruges for meget naturligvis, men det er 100% naturligt, uskadeligt og meget virksomt.

    Læs mere om grøn ler her http://french-green-clay.dk/
  • Indstillinger
    Redigeret 5 december, 2022, 14:00

    Salve mod eksem - https://aliexpress.com Veldig bra produkt!

Log in eller Registrér for at kommentere.