Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Symptomer på permanent ledbåndsskade?

Redigeret 18 marts, 2011, 09:46 i Fod- og knæskader
Hej.

Er der nogle der kan fortælle mig, hvad symptomerne på en permant ledbåndsskade er?

De symptomer jeg har i hhv. knæ og fod er:

Fod: misfarving lokalt på ydersiden af foden, stikkende/sammentrækkende smerter samme sted, samt en smule hævelse en gang imellem. Der udover registrerer hele foden også fysisk berøring som smerte. (taler om at tage sokker på, have sko på, eller blot stryge let henover med et silketørklæde) Hverken røngten eller MR-scan viser unormale tilstande.

Årgsag til skade: vrikkede rundt tre gange på to uger og stiller mig op på et løbebånd ugen efter og mærker et smæld i foden. Dette skete i november 2009.

Knæ: Løs knæskal, smerter som om jeg forvrider knæet, samt ømhed, hvis der bliver presset direkte på knæskallen ( eks. hvis jeg ligger på maven) Sommentider opstår der en følelse i knæet som om det bløder indvendigt, men det føles koldt. Kan ikke sidde i en position, hvor benet og knæet ikke er i en lige position. eks. at sidde med benet over kors, eller med benet bøjet til siden oppe i sofaen. Hvis jeg har en genstand liggende på låret og presse, kan det godt trikke smerter ned i knæet.

Årsag til skade: Landede med benet inden under mig på en enller anden måde og forvred knæet, da jeg - i løb - skulle ligge mig ned på gulvet. Dette er 8 år siden.

Er der nogle der kan fortælle mig, om dette kan være permanente ledbåndsskader jeg har pådraget mig? Specielt mht. foden, da jeg gerne vil have en ide om, hvor stor chance jeg har for at kunne gå normalt igen.
Håber virkelig der er nogle der svarer mig.

Kommentarer

 • Indstillinger
  det er svært at svare på ---jeg ville gå til min læge hvis jeg var dig --så du kan få undersøgt dine led og knogler --der skal en spicialist til at se på det
 • Indstillinger
  Jeg synes du skal insistere på at få en henvisning til en speciallæge i ledbåndsskader, måske en idrætsspecialist.

  Det er fint, at du er blevet MR-scannet og har fået taget røntgen, men det er åbenbart ikke nok, hvorfor du skal forlange at blive nærmere undersøgt.

  Det er desværre sådan, at hvis man får foretaget en undersøgelse, der viser, at der ikke er noget unormalt, så bliver der ikke gjort mere, hvorfor man selv skal kræve at blive taget alvorligt.

  Det kan jo ikke passe, at du skal gå resten af dit liv med sådanne smerter.
Log in eller Registrér for at kommentere.