Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Langvarige kvalme og smerter i maven + ryg/lænd

Redigeret 28 november, 2011, 13:51 i Åben debat om smerter
Jeg har siden i starten af Januar, gået med kvalme i starten og en del toiletbesøg. Hvori jeg også havde utrolig mange mavekramper/smerter. Og kastede indimellem op.

Senere er det udviklet sig til opkastninger næsten hver evig eneste dag, med voldsomme mavetrækninger, ondt i ryggen og i siderne af maven/ryggen og lænden.

I perioder hver dag, og andre dage kan jeg have det fint.
Jeg har været til lægevagten et par gange, men de kan ikke sige hvad der er, og min læge kan heller ikke fortælle mig noget. Ikke andet at blodprøverne viser, at jeg har for mange hvide blodlegemer, men hos nogle tilfælde kan dette være normalt.

Vi er i starten af marts nu, jeg har stadig mange dage kvalme og nogle dage kan jeg kaste op adskillige gange - hvori jeg samtidig for uvirkeligt ondt i maven/ryggen/lænden og i siderne.

Jeg har på kort tid - meget kort tid tabt mig 6-8 kilo! Og har altidværet typen der har svært ved at tabe mig, uanset hvor meget jeg motionere og hvor sundt eg spiser..

Men har ikke haft lyst til mad - og når jeg har spist, ryger det mange gange direkte op igen - gør det ikke samme dag , gør det måske næste dag.


Jeg har for cirka to uger siden taget en graviditets test, men den viste sig negativ.

Er der nogle der muligvis kan fortælle mig om dette er noget at være nervøs for? Og hvad dette eventuelt kan skyldes?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg ville nu gå til læge, hvis jeg var dig. :o)
  • Indstillinger
    Ja, men han har først en tid om over en uge :( ..
  • Indstillinger
    Skynd dig til læge.
    Få en akut tid.
    Vær opmærksom på, at en graviditetstest undertiden kan være falsk negativ.
  • Indstillinger
    Hej...
    Det lyder sørme ikke rart. Jeg synes også du skal se at komme til lægen hurtigst muligt og hvis de siger igen at de ikke rigtig ved hvad det er, så skal du slå i bordet og kræve at komme til en mave/tarm specialist.
    Jeg vil ikke skræmme dig, men jeg havde nogle lign. symptomer, og gik til læge igen og igen i et helt år uden at de fandt ud af at jeg havde kræft i bughulen på 3. stadie.
    Men det lyder nu mere som om det du har er noget med mavesyreproblemer? Hvis man har ondt i maven øverst oppe ved mellemgulvet, går det ofte om og rører ved nogle nerver der hæfter i ryggen. Det kan ikke maseres væk fordi man ikke kan "nå" mellemgulvsmusklen udefra, men måske det hjælper hvis du laver en øvelse hvor du strækker armene ud til siden og drejer din torso, men holder underkroppen stille. Så vrider du musklen og det kan hjælpe.....
    God bedring!
  • Indstillinger
    Hej har du fået en kikkertundersøgelse i maven. om der er mavesår, for meget mavesyre eller andet nede i maven. prøv også at ligge mærke til hvad du spiser. krydert mad kan din mave sikkert ikke tåle når du har det sådan. alt hvad der er syltede grønsager . løg smør, røget og saltet kød. prøv om det hjælper dig. og tal med lægen om en ny undersøgelse. held og lykke
  • Indstillinger
    Hej!

    Jeg ville også insistere på at blive henvist til specialister.

    Jeg havde lignende symptomer og fik konstateret laktoseintolerans.
    Det kan de ikke teste for ved blodprøver. Der skal man til en test hvor man får målt blodsukker og så drikke noget mælkesukkervæske og have målt blodsukker jævnligt i løbet af halvanden time derefter.
    Stiger blodsukkeret for lidt har man laktoseintolerans.

    Efter jeg holder diæt uden mælkeprodukter har jeg ikke længere kvalme, reflux og mavekramper, og min afføring er blevet mere normal.

    Jeg har dog stadig lidt problemer, og er derfor blevet henvist til hospitalet til udredning. Der var jeg første gang for en uges tid siden, og jeg fik taget blodprøver, jeg fik nogle bøtter med hjem jeg skulle lave afføringsprøver i (det var godt nok ulækkert!) som jeg skulle aflevere et par dage efter og jeg har fået tid til en kikkertundersøgelse af tarmen.

    Det er virkelig rart at jeg nu bliver undersøgt i hoved og røv - eller røv er det jo snarere ;) - så jeg forhåbentlig kan få at vide hvad der er galt; eller i det mindste få at vide at der ikke er noget farligt på færde.

    I og med der er det med blodlegemerne syntes jeg det er endnu vigtigere at du bliver undersøgt til bunds.

    Så se at få lægen til at henvise dig til udredning på hospitalet - formodentlig gastroenterologisk afdeling.
    Og INSISTER hvis ikke lægen mener det er nødvendigt.
  • Indstillinger
    Hej, har du checket for kræft i bughulen, det lyder som de symptomer.

    Sig til din læge du skal have en scanning og de skal tage det alvorligt, for desværre er der få læger i Danmark der tager det alvorligt når man henvender sig til dem. Pas på dig selv!
  • Indstillinger
    Hej
    Med hensyn til kvalme kan du prøve at drikke salt sukkervand 1 tsk. salt 1 spk. sukker i en liter vand, det reparerer maven.
    Hvis fødevarer er årsag til problemerne, kan du søge på fødevareoverfølsomhed.
    God bedring Helle8
Log in eller Registrér for at kommentere.