Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Lukket i næsen!

Jeg har i de sidste 10-11 år været lukket i næsen. Jeg har været til en øre/næse/hals specialist for mange år siden for at blive undersøgt for om det måske var polypper der skulle fjernes. Dette var dog ikke tilfældet.

Jeg går tit rundt med lukket næse og kan have øjeblikke hvor der er helt åbent igen. Det er ikke nødvendigvis en snottet næse men simpelthen bare lukket fuldstændig til. Det er meget irriterende.

Når jeg bruger en næsespray (de klassiske mod lukket næse) så åbner det fuldstændig op og jeg har ingen problemer med næsen i den tid sprayen nu virker.

Ved ikke om der er nogen derude der har nogle ideer om hvad det kan være. Eller måske selv ligger inde med de her symptomer? Det kan godt være lidt frustrerende at jeg 90% af tiden går rundt med åben mund bare for at kunne trække vejret.

Håber der er nogen derude med nogle svar...

Kommentarer

  • Når det er flere år siden du sidst var hos en specialist er det da værd at prøve igen. Der kan jo sagtens være kommet ny viden.
    Men der er også forskel på specialister.
    Mine ører føltes lukkede og specialisten vidste intet om, hvad det var.
    En dag var jeg hos en anden og han vidste med det samme, hvad det drejede sig om.
  • Hej Johan.

    Jeg har i 10 år haft samme problem som dig. Indtil for 14 dage siden. Det er mig der har skrevet indlægget om næsesprays misbrug, i denne debat. Jeg har brugt zymelin eller otrivin dagligt i 10 år, og når jeg ikke gjorde lukkede min næse fuldstændig og jeg fik ofte hovedpine. Jeg har prøvet mange forskellige ting og andre næsesprays også saltvand, men intet hjalp, indtil jeg fik anbefalet Rhinocort næsespray af en læge på min afd. i Grønland. Det virkede. Jeg tog det en morgen efter nattevagt inden jeg skulle sove (problemet var altid værst ved sengetid lige så snart jeg blev lagt ned). Og næsen stoppede ikke. Jeg bruger den en gang til aften og en gang til morgen, den er ikke skadelig og man kan få den ordineret hos sin læge. Jeg kan kun anbefale du prøver den, den hjalp ihverfald mig.

    Lad mig høre hvordan det gik evt. Tanker fra mig.

    ungsygpl1

    Jeg vil lige tilføje, at problemet kan være overforbrug af alm næsespray, når man har brugt den mere en de anbefalede 7 dage, kan den have den bivirkning, at slimhinderne hæver op, og næsen lukker. Rigtig ubehageligt.
  • Hej,

    Måske kan det også være polypper? Det er der i hvert fald råd mod. Det er ret nemt at få fjernet ved øre-næse-halslægen.

    Johanne
  • Hejsa

    Jeg har det sammen problem som dig...ville lige høre om du stadigvæk har det..og hvis ikke hvad har du gjort for at komme af med det.

    MVh Annemarie
Log in eller Registrér for at kommentere.