Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp grøn stær og betablokkere

Redigeret 18 marts, 2011, 15:55 i Åben debat om øjne
Hej

Jeg har lige fået konstateret begyndende grøn stær på det ene øje. Øjenlægen har givet mig øjendråberne, Xalatan og Combigan. MEN der er betablokkere i den sidstnævnte, og det har jeg meget dårlig erfaring med, da det kan give depression og jeg har desuden for højt blodtryk og sukkersyge, så det er nærmest livsfarligt.
Er der nogle af jer, som har erfaringer med øjendråber UDEN betablokkere?? Og evt. gener af øjendråber vil jeg også gerne høre mere om.

Takker for ordet.
Heidi

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har selv grøn stær i det ene øje. Har du snakket med øjenlægen om det? Jeg har selv taget Xalatan i mange år, men måtte stoppe med den sidste år, da jeg fik voldsom allergi/øjenbetændelse i øjet. Er overgået til anden øjenmedicin Taflotan: http://www.apoteket.dk/Laegemidler/Medi ... px?id=4468

    Den er uden konserveringsmidler. Jeg kan efter det skete sidste år længere ikke tåle konserveringsmidler i øjendråber, så derfor fandt de et alternativ til mig. Det hjalp.

    Snak med øjenlægen om at prøve en anden type som taflotan.

    Men jeg bruger Timosan om morgenen. Hvis du bruger Combigan om morgenen, kan det være at Timosan er den mulighed, du kan få istedet for. Der nævnes dog også Beta-Blokker, men der nævnes ikke noget om, at det farligt til dem, som har for højt blodtryk: http://www.netdoktor.dk/interactive/med ... fo&id=4346

    Jeg har selv for højt blodtryk.

    Håber du ser mit svar.
  • Indstillinger
    Hej

    Mange tak for dit svar, det vil jeg høre min øjenlæge om

    Hilsner
    Heidi
Log in eller Registrér for at kommentere.