Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Forstuvet albue? Hjælp!

Redigeret 15 januar, 2011, 15:59 i Håndskader og musearm
Hej!

Her til morgen var jeg så uheldig at skvatte på min cykel og slå min albue i asfalten. Jeg har haft is på og det er ikke hævet. Fingrene og armen fungere fint men jeg har smerte "inde i" albueleddet og strålesmerter ned i underarmen hvis jeg kommer til at løfte noget lidt tungt.
Jeg har ikke før prøvet at brække eller forstuve noget og derfor vil jeg meget gerne vide hvordan det føles!
Det er en smule fjollet, men jeg er bange for at gå til lægen da jeg skal spille violin til en vigtig optagelsesprøve om to måneder - lægen vil måske fortæller mig at jeg ikke kan øve mig..
Kan der ske meget skade hvis jeg bare sørger for at passe på den og ikke overanstrenge den?

Any help/information appriciated! :)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvis du har en skade, så gør du den kun værre ved ikke at få den i behandling hurtigst muligt.

    Især i din situation, hvor du skal spille violin, er det endda endnu mere vigtigt, du får den rette behandling fra starten.

    Du bør i aller højeste grad få det undersøgt og røntgenfotograferet hurtigst muligt. Hvis det så forhåbentligt viser sig, at du "bare" har slået den, så er der jo ikke noget forgjort i, at det lige er undersøgt ordentligt.

    Hellere få at vide, at det er noget "pjat" end måske ødelægge din albue for altid, ikke?
  • Indstillinger
    Jo det har du nok ret i. Men det er nu den venstre albue. :)
  • Indstillinger
    det forstår jeg ikke --at du tøver med at få det undersøgt ---skal man ikke også bruge venstre arm til at holde violonen---
    hvis du er skadet risikerer du MEN
    for altid --kom nu afsted ---på 2 måneder kan albuen blive god hvis den får rigtig behandling
  • Indstillinger
    Lægen vil måske sige, du ikke skal øve dig !!!!!!!!
    Det forstår jeg ikke. Vil du hellere øve nu og så senere ikke kunne bruge den.
    Mit barnebarn faldt og slog sin håndled. Det var ikke hævet sagde hun, næe, for håndleddet viste sig at være brækket.
  • Indstillinger
    Hej,

    Der er lige så mange forskellige symptomer på skader som der findes mennesker, men alt sammen giver en eller anden form for smerte.

    Der er noget der tyder på, at du måske har slået en flis af din knogle, som under pres kan give dig disse smerter og det kan også være, at du har beskadiget et led bånd, som under løft bliver trukket, for at holde sammen på dine knogler og det kan udløse en jagen igennem armen. Desuden er der mulighed for, at du har klemt en nerve i ledet eller måske nok mere mellem muskel væv eller ledbånd. Dertil kan der også findes en ubetydelig lille mængde væske indeklemt, som giver denne pine.

    Ja, mulighederne er mange og et røntgen skal der til. Find en god massør med forståelse for musklers anatomi og lad dig ikke føre af andres råd end dem en specialist kan give dig.

    Violin spillere har et hårdt liv, når det gælder muskulatur i skuldre, bagerste muskler af overarmen (de kan desuden give dig de symptomer du taler om,triceps, som er forbundet fra skuldre og ned til albuen hvor de hægter sig på under armen også.) og så de muskler der findes på underarmen, som næsten alle hægter sig på overarmen. Underarmen er laver i to dele og samler sig som et led lige før overarmen. Der kan der også være sket en skade og det er svært at afgøre hvor præcist dir problem er. Gå til din læge og få en henvisning til røntgen afd. Der er ingen vej uden om. Du kan få varige mén der kan give dig problemer med din hobby i fremtiden.

    Det er typisk carpi radialis longus og brevis som fortæller dig, at du har et problem når du løfter. Det er fordi de er forbundet fra nederste del af overarmen og til knoerne og bukker din arm ved løft og presser din overarm ug underarm sammen i X grader.

    H og L

    Antonio
Log in eller Registrér for at kommentere.