Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter i liggende stilling

Jeg er en ung mand på 34, som gennem 4 år har haft problemer med min mave, og smerter i liggende stilling efter 5-6 timer. Jeg mærker ikke noget tilsvarende til det i løbet af dagen, men bliver vækket af det stort set hver nat, og kan lindre smerten ved at sætte mig op.
Jeg har set en mængde læger med forskellige specialer, som alle har meldt at de ikke havde set noget lignende før, og ikke har haft et forslag til hvad grunden er.
Jeg har fået taget røntgen af thorax, Ultralyds scanning af lever, nyrer og blære, aorta og milt, CT scanning af thorax og urinveje, samt skopi gennem munden, uden at nogle af disse har kunnet forklare smerterne. Jeg har dog fået af vide at jeg har let nedsat blodprocent og forhøjet infektions tal. Dette forklaret ved, at jeg på undersøgelses tidspunktet havde haft ”kyssesyge”, uden jeg havde mærket til det. Men det kunne åbenbart ses ud af blodprøverne.
Jeg har skiftet seng 2 gange uden effekt. Jeg holder mig i form, og er relativt veltrænet. Jeg er fysioterapeut, og har fået flere af mine kollegaer til at behandle på min med forskellig indgangsvinket, uden effekt. Det er frustrerende at have en nærmest konsekvent afbrudt søvn, uden at vide hvad årsagen er.

Jeg har haft tilstanden siden jeg for 4 år siden fik en mave forgiftning på en udlands rejse, og havde 3 måneder med meget ustabil mave, og tabte 10 kg. Jeg har efterfølgende haft 1 periode om året, i foråret af 1-2 måneders varighed, hvor jeg igen har haft ”opblussen” af dårlig mave, og levet af havregrød og revet æbler, samt diverse mave stabiliserende piller.
Jeg er en ung mand på 34 år, som spiser normalt, og har et normalt forhold til alkohol. I perioder med opblussen, har jeg undladt overhovedet at drikke alkohol. Jeg ryger ikke og indtager ikke euforiserende stoffer, eller medicin. Jeg ville gerne omlægge mig kost, men de ændringer jeg har prøvet har ikke ført til nogen bedring. Jeg er testet for gluten allergi og parasitter i afføring, begge uden positive svar. Hvor skal jeg gå hen for at blive nærmere udredt? Hvem ved noget om denne type smerter, og er jeg den første i verdens historien der har haft disse symptomer, eller er der tidligere beskrevet noget tilsvarende??
Det fylder ret meget for mig, og jeg er villig til at opsøge alternativ behandling, hvis der er indikation for det kunne hjælpe. Men jeg ville gerne vide hvad baggrunden kunne være før jeg tog stilling til og det skulle være krystaller, healing, hypnose, natur medicin, psykoterapi eller en helt anden retning. Jeg ville være meget taknemmelig for hjælp i alle størrelser.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej hvis din mave har været slået i stykker af madforgiftning kan det tænkes at den stadig er sart for mad. jeg har godt nok for meget mavesyre. men jeg får ligeledes ondt i min mave . efter at have spist meget kryderet mad. saltet kød og pålæg , røget kød og pålæg. alt der er syltet , asier , rødbeder, rødkål. løg. og smør. jeg ved ikke om det hjælper dig men du må forsøge om det kan være maden du spiser. håber det kan hjælpe dig god bedring
  • Indstillinger
    Hej du kunne måske opsøge en iris analyse heilpraktiker de kan se i iris i øjet om der er noget galt i kroppen. det har hjulpet mig . med blodsukker . allergi jeg ved ikke lige hvor der ligger et sted . held og lykke
  • Indstillinger
    Hej
    Det var interessant at læse dit indlæg.jeg er i næsten samme situation, har også meget ondt hver gang jeg lægger mig ned, det er væk når jeg rejser mig op.Jeg har prøvet både det ene og det andet og har heller ikke kunnet finde noget svar på det. Jeg vil gerne vide hvordan smerterne føles hos dig. Hos mig begynder der så snart jeg lægger mig ned, der går nogle timer og jeg falder i søvn inden det er helt taget af, når jeg vågner om morgenen er det væk. Lægen siger irretabel tyktarm, men min mave fungerer som den skal. Sidst jeg var hos lægen fik jeg nogle mælkesyretabletter, det har heller ikke hjulpet.Når jeg taler om det er der heller ingen der har hørt om det.Derfor vil jeg gerne høre fra dig hvis du finder en løsning. Jeg har døjet med det i 15 år. Det er meget smertefuldt. Nu skal siges jeg er en gammel kone. Jeg forstaår din frustration.
    Hilsen Gerda
  • Indstillinger
    Hej Christian

    Det er lige før jeg synes du beskriver mig selv. Jeg vågner ligeledes om natten med smerter i mave der hurtigt går over når jeg rejser mig op. Jeg er som dig 34 år og veltrænnet. For mig har det stået på et par måneder, men der er ingen løsning på hvad der forårsgaer det. Det forekommer i snit ca. hver anden nat med frekvens op til 10 gange på en nat :( Håber du er kommet videre og måske kan give et par ideer til havd jeg kunne forsøge eller specialister du måske har snakket med.

    Som yderlig information kan jeg nvæne at min smerte sidder i venstrre side og stråler lidt mod ryggen, det kunne føles som om det er fra nyren men ultralyd har ikke vist noget. Når jeg rejser mig tager smerterne til og jeg kan ikke trække vejret dybt, men det er over i løbet af ca. 10 sekunder. Min egen teori har været en form for urinvejs forsnævring, men ultralyd har ikke kunnet vise noget. Min læge tror pt at det er muskelspændinger og vil have mig til fys men jeg er meget tvilsom.

    mvh Søren
Log in eller Registrér for at kommentere.