salmonella
hej.. jeg går hele tiden og spekulerer på om jeg nu får salmonella, bare jeg ser et æg.
så mit spørgsmål er hvordan smitter det helt præcist, altså hvordan får man salmonella? håber i vil svare hurtigt
så mit spørgsmål er hvordan smitter det helt præcist, altså hvordan får man salmonella? håber i vil svare hurtigt
Kommentarer
Jeg fik for 10 år siden salmonella/campylobacter. Jeg var meget syg i 2 år.
Siden har jeg været meget påpasselig. Æg har smitten på skallen. Man siger, at det ikke smitter, hvis man bare skolder ægget, men jeg bruger ALDRIG rå æg - med mindre de er pasteruiserede. Jeg spiser heller ikke blødkogte æg, men det synes mange er noget pjat.
Fjerkræ, svinekød og hakket kød skal altid gennemsteges. Sørg altid for en god hygiejne i køkkenet. Kød for sig, og grøntsager for sig.
Skift karklude og viskestykker hver dag - og altid efter du har haft med råt kød at gøre.
Selvom du fx køber kyllingekød, hvorpå der står det er salmonellafri, så husk på, at der fx også findes campylobacter, som man bliver mindst lige så syg af.
Jeg fik smitten ved at spise en pizza fra et pizzaria. Pizzaen var sliced, og smitten havde siddet på sliceren. Undgå evt. at få din pizza sliced
Ellers skal man jo bare bruge sin sunde fornuft.
Johanne
men tænker hvis min mor fx, ligger rå æg på bordet? og så ikk vasker finger inden hun rør ved kæleskab's lågen? er der så ikke stor smitte fare?
Man kan jo altså, desværre, ikke ALTID undgå bakterier eller virusser. De fleste der bliver smittet med salmonella, er slet ikke så ramte af det som jeg var.
For de fleste tager det vel 1-2 uger, så er det ovre igen.
Du skal ikke være så bange for det. Du skal bare være opmærksom på din egen hygiejne i køkkenet - så kan du vist ikke gøre så meget mere
Johanne