Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Migræne har givet mine øjne sysnforstyrrelser!

Redigeret 28 december, 2010, 06:42 i Åben debat om øjne
Alle symptomer startede sådan:
Jeg har haft migræne omkring 5 gange på kun få måneder og har haft søvnbesvær fordi jeg har været bange for ånder i en lang periode. Nu mener jeg at jeg ikke er bange, men jeg kan åbenbart ikke sove hurtigt mere. Jeg tror at det er gået ud over mit hjerte rytmer på grund af min angst.
Derfor får jeg synsforstyrrelser på grund af migrænen eller sygdom i øjnene. Jeg bruger kun øjendråber mod støv allergi i øjnene.
Under alle mine migræne anfald har det været med:

Aura
Overdreven hovedpine
Lys- og lydoverfølsomhed
Blinde felter - der varierer fra, at måske en del af et bogstav mangler på en side, så det ligner et fejltryk, til, at en andens hage mangler, eller at halvdelen af synsfeltet helt mangler. Folks ansigter forsvinder.
Nu har jeg fået alle de her problemer efter min migræne eller søvnbesvær eller andet
Synsforstyrrelser:
Jeg ser glødende stjerner der flyve rundt på himlen
Jeg ser glødende stjerne flyve rundt ved meget lyse omgivelser
Jeg ser mærkeligt over alt
Jeg ser ting der blinker
Jeg ser hvide blinkende felter, når jeg har mine øjenlåg lukket(når jeg prøver at sove)
Jeg ser mærkelige lydbølger/radiobølger mange gange(ligner det der blitz man mærker efter man tager et billede med et kamera)
Jeg ser flimrende, lysende og zig-zag formede figurer i synsfeltet.
Jeg ser flimrende når jeg ser på folk med stribede skjorter eller vægge med stribede malings belæg eller når jeg kigger på mange firkanter.
Jeg ser meget mærkeligt når jeg sidder foran PC eller læser en tekst på almindelig papir(jeg kan se mørke og andre steder helt hvide radio/lydbølge formede skygger)
Jeg tror at de der radio/lydbølge felter måske bliver kaldt for en aura(er ikke sikker)
Jeg ser lysende zigzag-linier
De lysende zigzag linjer kan godt følge med synet engang i mellem.
Andre symptomer
Andre synsforstyrrelser:
Jeg kan engang imellem se pink/lyserødt hvis der er sælskindsvejr
Neurologiske symptomer: Jeg har virkelig ubehag ved lyde om morgenen. Jeg vil ikke høre mine brødre tale også selvom det er meget lavt, for kan høre en rungende lyd der minder om et jordskælv eller vand der koger. Det føles meget ubehageligt.

Muskulære symptomer: Har muskelsammentrækninger engang i mellem i øjet og omkring øjet... især om morgenen når jeg står op og om aften.

Ændring i væskebalance: Jeg kan ikke blive mæt af vand, hvis jeg ikke drikker mindst 2 kros fyldt op og den sidste fyldt halvt.


Nu kan jeg ikke klare det her mere!!! Jeg bliver sindsyg af det og jeg ved ikke hvad jeg fejler. Jeg fik en MR skanning men min Neurolog og øjenlære sagde at jeg ikke fejlede noget. Enten er en af de 2 læger ikke god til deres arbejde, ellers skal jeg have fat i en anden specialist.


HJÆLP!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Måske er du meget sensibel overfor sanseindtryk (lys- og lydoverfølsom). Såvel lys- som lydoverfølsomhed bliver værre i forbindelse med migræne, men det kan også være sådan, at en evt. over-følsomhed (altså overstimulation af sanserne) kan skabe migræne.

    Migræne er én af de lidelser, der ofte er psykosomatisk, d.v.s. den kan skyldes nogle problemer i éns liv, man måske ikke er særligt bevidst om men som man reagerer på med fysiske symptomer.
    Du nævner, at du var angst for ånder og da fik du søvnproblemer. Da angsten var væk, fik du i stedet migræne. Migrænen kan derfor være blevet en slags 'erstatning' for angsten. Det har jeg selv oplevet.

    Hvis din migræne er psykosomatisk og måske er et angstsymptom, så er det ikke en neurolog men en psykolog, der bedst kan hjælpe dig.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Måske kan det hjælpe med 1 almindelig vitaminpille, 360mg Magnesium, 400mg B2 og Mega b-vitaminer dagligt.
    Efter 14 dage til en måned vil du kunne mærke en forskel, hvis det hjælper.
  • Indstillinger
    Hej.
    Har du været udheldig og slået hovedet på nogen måde?
    kan muligvis være en forklaring. på det er opstået så "brat"

    Der udover kan jeg fortælle at chokolade(kakao), nødder og evt kaffe kan være skyld i mirgene anfald. da der er noget i der påvirker. kan ik forklare hvad det er.
    prøv evt holde dig fra de 3 ting. og se om det har nogen effekt på dig.

    samt kan det i nogle tilfælde også skyldes de stærke forandringer i vejret som påvirker dig. hvilket er ret almindeligt da det er noget jeg selv oplever rimeligt tit.

    Lever sammen med min kæreste gennem 5 år der lider er migrene op til flere gange ugenligt.. plus jeg selv i små perioder får det. så ved lidt om hvad det er.

    Håber du trods alt finder en løsning.. for ved hvor træls det akn være og har set hvordan det kan være.

    //salani
Log in eller Registrér for at kommentere.