Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Mærkeligt maveproblem

Hej Netdoktor,

Jeg er ved at gå ud af mit gode skind. Jeg har altid været en ret sund person, som sjældent er syg og aldrig har fejlet noget specifikt. Men det sidste år har været en stor gru for om der er noget galt med mig. Min afføring har altid været god, men min mave er blevet meget mere fremtrædende i min dagligdag.

Det startede med at jeg opdagede noget blod i afføringen, som jeg straks antog var en hæmoride da blodet var lyst og der var ikke særlig meget og en sviende følelse ved afføring. Så en aften 4 mdr tilbage efter lidt alkohol fik jeg det virkeligt dårligt, svedetur og meget kraftig diarre med en lidt kraftigere blødning på papiret. Jeg gik hjem, men vågnede ved 4 tiden af at skulle på toilet. Nu havde jeg blodig afføring, eller det var ikke afføring, kun blod.

Jeg ringede så til vagtlægen og kom op til ham. Han mærkede lidt på min mave, men sagde det nok ikke var noget. Sagde at det højst sandsynligt var noget forgiftning og gav mig noget creme som skulle hele sårene. Dette hjalp. Men efterfølgende har min mave opført sig yderst tosset. Det forsvandt dog da jeg begyndte at træne, spise sundt og generelt ikke drikke alkohol. Dog stadig tilbagevendende af og til, når jeg ikke fik opfyldt det.

Da jeg så blev tilbudt job på Malta gik jeg til egen læge, som mærkede oppe i min tarm. Han sagde han ikke kunne mærke noget, samt at han målte mit blod som var glimrende. Derudover sendte vi en afføringsprøve ind til mikrobiologisk institut for, at teste om det var bakterier eller andet. Det var det ikke. Derudover fik jeg taget blodprøver før jeg tog afsted for, som alle kom ud fint. Da jeg så kom herned kom det tilbage, da fitness var lig nul og maden er ikke noget at råbe hurra for. Blodig afføring i en uge, som resulterede i at jeg gik til en radiolog. Ultralyds-scanningen kom ud negativt og der blev ikke fundet noget.

Herefter har jeg ikke haft blodig afføring, men min mave opfører sig underligt. Den er ofte oppustet, hård afføring af og til, derefter diarre, men ingen blod. Derudover sidder jeg i skrivende stund hvor jeg føler, at min mave virkeligt larmer men har ikke trang til afføring. Derudover sværger jeg på, at den faktisk slår prutter inde i maven mens der af og til kommer bobler.

Normalt ville jeg tage til læge og få lavet en koloskopi eller noget mindre drastisk, men når man er bosiddende på Malta ville jeg lige tjekke det her først. Er der noget i kan sige?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jae, jeg ved ikke om du kan bruge denne oplysning. Det minder om min søns sygdom. Han fik også at vide det nok bare var en mindre forgiftning, Det ville forsvinde efter et stykke tid. Han fik de samme undersøgelser, som du.

    Men han blev efterhånden meget syg.
    Til sidst fik vi ham til specialist. Han havde tarmbetændelse og det var nået at blive slemt.
    Du nævner selv koloskopi. Den undersøgelse viste betændelsen.
  • Indstillinger
    Hej
    jeg kan ikke give dig et svar på hvad det er men
    jeg har det samme dog ingen blod.
    jeg vejer kun63 kg og 172 høj, ligner en der snart skal føde,
    det gør ondt i højre side og ned af ryggen samt ud i mit højre ben.
    var ved læge onsdag, hun mener det kan være en indeklemt brok,
    så nu skal jeg have sådan en koloskopi, det er jeg ikke glad for og tror jeg siger nej. det med benet er kommet den sidste måneds tid.
    jeg kan intet have i livet, en linning eller et bælte bare til pynt generer mig,
    har du det også sådan?
    næsten alt jeg spiser giver kvalme og afsky for mad.
    mvh
    fra det kolde nord
    ps skriv hvis du finder en løsning
  • Indstillinger
    "så nu skal jeg have sådan en koloskopi, det er jeg ikke glad for og tror jeg siger nej. "

    Hvorfor i alverden sige nej til en sådan undersøgelse????

    Det kunne jo være, man kunne finde ud af, hvad du fejlede, og du kunne blive rask.

    Nej, en sådan undersøgelse er ikke rar, men den tager under en halv time, og kan da umuligt være mere ubehagelig end at gå og have det sådan - måske i årevis, ja resten af livet.. I øvrigt kunne det være, du fejlede et eller andet, der kunne blive værre ved ikke at blive behandlet.

    Ja, det fatter jeg simpelt hen ikke.
  • Indstillinger
    Sovereign886


    Lyder faktisk somom du har problemmer med forstoppelse !?

    Hvis afføringen er hård skal der ikke meget til før tarmen bløder, vil næsten sige du skal prøve med noget afførings midel, fx movicol.
  • Indstillinger
    Sovereign886


    Lyder faktisk somom du har problemmer med forstoppelse !?

    Hvis afføringen er hård skal der ikke meget til før tarmen bløder, vil næsten sige du skal prøve med noget afførings midel, fx movicol.
  • Indstillinger
    Er du blevet tjekket for mavesår? Jeg var indlagt med en fyr, som havde åbent mavesår, og hans afføring var rent blod.. Det er rimelig let at blive tjekket for mavesår, med en pusteprøve, ihvertfald her i Dk..
    Min datter har Cøliaki( tåler ikk gluten), og inden hun fik stillet diagnosen, havde hun også meget blodig afføring. Hun havde også, meget atypisk forstoppelse, og måtte have Movicol.Hun havde også total rumlen i maven!Så det var måske også værd at få tjekket (blodprøve). Håber ihvertfald du har det bedre!
  • Indstillinger
    så nu skal jeg have sådan en koloskopi, det er jeg ikke glad for og tror jeg siger nej. det med benet er kommet den sidste måneds tid.

    Er helt enig med Lotte123, få det endelig undersøgt, med Koloskopi!!!! En Koloskopi tager max 30 min, og du får både smertestillende og beroligende! Det er jo intet mod at have det dårligt i måneds/årevis. Jeg lider selv af angst, og havde aldrig troet jeg havde turdet gennemgå de undersøgelser jeg har, den sidste måned, både Sigmoideskopi, Koloskopi og Gastroskopi, men det er jo nødvendigt, for at de kan stille en diagnose! Og jeg er parat til hvad som helst, for at få min livskvalitet tilbage, håber jeg også du er, og rigtig god bedring!
Log in eller Registrér for at kommentere.