Tilskud
Hej. Jeg har nu levet uden gluten på 4. år. Jeg er blevet undersøgt for glutenallergi, men lægerne siger, at det har jeg ikke, hvilket udelukkende baseres på blodprøver.
Hver gang jeg spiser hvidt brød eller pasta, så får jeg ondt i maven og mavekrampe i over en uge efter. JEg bliver oppustet og får meget hård mave. Samtidig bliver jeg ekstrem træt og kan nærmest ikke vågne om morgenen.
Jeg vil enormt gerne have en diagnose for det første - og så vidt jeg er informeret skal der så ikke en tyndtarmsprøve til?
Derudover, hvad er så mulighederne for at søge tilskud? Kan jeg få min egen private læge til at angive at jeg har nedsat funktionsevne, selvom jeg ikke har konstateret glutenallergi, eller skal jeg have en diagnose?
Hver gang jeg spiser hvidt brød eller pasta, så får jeg ondt i maven og mavekrampe i over en uge efter. JEg bliver oppustet og får meget hård mave. Samtidig bliver jeg ekstrem træt og kan nærmest ikke vågne om morgenen.
Jeg vil enormt gerne have en diagnose for det første - og så vidt jeg er informeret skal der så ikke en tyndtarmsprøve til?
Derudover, hvad er så mulighederne for at søge tilskud? Kan jeg få min egen private læge til at angive at jeg har nedsat funktionsevne, selvom jeg ikke har konstateret glutenallergi, eller skal jeg have en diagnose?
Kommentarer
Hvis det er medicin, så skal din læge søge kronikertilskud til dig.
Hvis det er specialkost du vil have tilskud til skal du kontakte socialforvaltningen(/borgerservice?) som kan fortælle dig hvad der skal til.
Er du undersøgt for allergi overfor hvede? Glutenallergi og allergi overfor hvede er ikke det samme. Hvem har undersøgt dig? Og ved du, at når man skal undersøge for glutenallergi, så skal man spise godt med gluten op til blodprøven, ellers kan det ikke ses, og blodprøven skal følges op med en undersøgelse af tarmen (som i virkeligheden er der man ser problemet - fimrehårende i tarmen).
Får du også gener af andre meltyper? Der er gluten i rug, hvede, byg osv. ikke kun i hvede.
Og hvad med andre fødevarer og allegener? Eller er der kun fokuseret på gluten?
Derudover kan der være mange grunde til at man får sådan noget med maven - forskellige sygdomme. Er du undersøgt grundigt nok af specialister?
Selv har jeg haft problemer med mælk, får eksem i øret, rødt øre af det... Så når jeg undgår mælk, kommer det ikke. Man ved bare, at man får nogen symptomer, hvis man tager noget mad.
Selvom man ikke har decideret glutenallergi, kan man have en intolerance overfor gluten, og man kan have fordel af at skære så meget gluten ud af kosten, som muligt.. De fleste vil faktisk have godt af at skære ned på indtaget af gluten
Jeg har skrevet en artikkel om glutenallergi, hvis nogle skulle være interesseret
Kig ind på http://ren-nydelse.dk/sundhed/hvad-er-glutenallergi
Håber nogen kan bruge dette.
Vh Sanne