Hjem Astma og allergi Allergi

Tilskud

Redigeret 13 marts, 2014, 14:21 i Allergi
Hej. Jeg har nu levet uden gluten på 4. år. Jeg er blevet undersøgt for glutenallergi, men lægerne siger, at det har jeg ikke, hvilket udelukkende baseres på blodprøver.

Hver gang jeg spiser hvidt brød eller pasta, så får jeg ondt i maven og mavekrampe i over en uge efter. JEg bliver oppustet og får meget hård mave. Samtidig bliver jeg ekstrem træt og kan nærmest ikke vågne om morgenen.

Jeg vil enormt gerne have en diagnose for det første - og så vidt jeg er informeret skal der så ikke en tyndtarmsprøve til?

Derudover, hvad er så mulighederne for at søge tilskud? Kan jeg få min egen private læge til at angive at jeg har nedsat funktionsevne, selvom jeg ikke har konstateret glutenallergi, eller skal jeg have en diagnose?

Kommentarer

  • Hvad er det du vil have tilskud til?

    Hvis det er medicin, så skal din læge søge kronikertilskud til dig.
    Hvis det er specialkost du vil have tilskud til skal du kontakte socialforvaltningen(/borgerservice?) som kan fortælle dig hvad der skal til.
  • Jeg kan ikke hjælpe dig med tilskud, men kom til at tænke på nogle ting:

    Er du undersøgt for allergi overfor hvede? Glutenallergi og allergi overfor hvede er ikke det samme. Hvem har undersøgt dig? Og ved du, at når man skal undersøge for glutenallergi, så skal man spise godt med gluten op til blodprøven, ellers kan det ikke ses, og blodprøven skal følges op med en undersøgelse af tarmen (som i virkeligheden er der man ser problemet - fimrehårende i tarmen).

    Får du også gener af andre meltyper? Der er gluten i rug, hvede, byg osv. ikke kun i hvede.

    Og hvad med andre fødevarer og allegener? Eller er der kun fokuseret på gluten?

    Derudover kan der være mange grunde til at man får sådan noget med maven - forskellige sygdomme. Er du undersøgt grundigt nok af specialister?
  • Man kan ikke søge tilskud til specialkost eller medicin, hvis man ikke har en diagnose.... Det ville jo være helt forkert, hvis man fik noget tilskud til noget, som man ikke lider af... Så man må finde frem til, hvad man fejler.... Man kan nogen gange finde frem til årsagen til problemerne ved at arbejde sig frem til, hvilke type mad, der gør maven knuder... Og så bare undgå disse mad.

    Selv har jeg haft problemer med mælk, får eksem i øret, rødt øre af det... Så når jeg undgår mælk, kommer det ikke. Man ved bare, at man får nogen symptomer, hvis man tager noget mad.
  • Tak for svaret. Men som jeg skriver så har jeg allerede pinpointet problemet til glutenholdige produkter. Alle de gange jeg erblevet testet har jeg skullet spise gluten og har fået det enormt dårligt. Men fordi blodprøver ikke viser noget så får jeg blot svaret: undgå gluten fremover. Men det koster kassen at leve glutenfrit og derfor vil jeg nu have tilskuddet. Men hvis den eneste måde at få en reel diagnose på er at få en biopsi af tyndtarmen så må jeg jo tvinge den undersøgelse igennem
  • Det er helt normalt at glutenallergi bestemmes ved en blodprøve idag, tidligere skulle der tages en biopsi af tyndtarmen, det slipper man heldigvis for i dag!
    Selvom man ikke har decideret glutenallergi, kan man have en intolerance overfor gluten, og man kan have fordel af at skære så meget gluten ud af kosten, som muligt.. De fleste vil faktisk have godt af at skære ned på indtaget af gluten :)
    Jeg har skrevet en artikkel om glutenallergi, hvis nogle skulle være interesseret :)
    Kig ind på http://ren-nydelse.dk/sundhed/hvad-er-glutenallergi

    Håber nogen kan bruge dette.

    Vh Sanne
Log in eller Registrér for at kommentere.