Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp min far lider meget, hvordan komme han i behandling ?

Redigeret 28 august, 2011, 03:35 i Åben debat om smerter
Han har været til læge fordi kan har ond i benene og meget i led + væske i benene, men han fik ikke noget afvide men bare stærker sager,
han har også været til spc. læge der vil sende ham til en kiggert undersøgelse som man ikke forstår, da han har det som man beskriver her

http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/borreliose.htm i; Hvilke mulige forværringer er der?

han har haft dette udskrift med til lægerne;

Hvordan stiller lægen diagnosen borreliose?

Ofte vil historien om et skovflåtbid, efterfulgt af nogle af de ovenstående symptomer være det, der får lægen til at tænke på borreliose.

Diagnosen erythema migrans stiller lægen ud fra sygehistorien og udslættets karakteristiske udseende. For at stille diagnosen med større sikkerhed kan lægen tage en blodprøve. Blodprøven kan vise, om du har antistoffer mod Borrelia i blodet. Antistofferne er kroppens modgift mod fremmede stoffer. Antistoffer kan typisk påvises to til fire uger efter smitten, men undertiden kan der gå op til otte uger før, man har antistoffer. Det betyder, at man kan have infektion med Borrelia, selvom antistoftesten er negativ. Kun mellem en fjerdedel og halvdelen af personer med erythema migrans vil have positiv blodtest.

Omvendt er en positiv test ikke altid ensbetydende med nylig infektion med Borrelia, idet antistofferne bliver i blodet i årevis efter overstået infektion. Desværre er antistoftesten ikke en perfekt blodprøve, og såkaldte falsk positive resultater forekommer ret ofte. Et falsk positivt resultat er, hvis antistoftesten er positiv uden at personen er smittet med Borrelia.

Har lægen mistanke om, at du har neuroborreliose, vil du blive indlagt. Under indlæggelsen vil du få foretaget en undersøgelse af din rygmarvs-væske (spinalvæske) for at finde ud af, om der er Borrelia i dit nervesystem.

Ved neuroborreliose og ledbetændelse er blodtesten for borreliose næsten altid positiv.


Sandsynlig videre udvikling

Ved hurtig og tilstrækkelig behandling, vil erythema migrans og dermed sygdommen oftest gå i ro inden for cirka 14 dage. Selv uden behandling vil de fleste tilfælde gå i ro af sig selv uden at efterlade varige men, men behandling mindsker risikoen for at der senere kommer symptomer fra nervesystem og led.

Har man først fået symptomer fra nervesystem, led eller hjerte kan der gå måneder inden man kommer sig over symptomerne. De fleste bliver helt raske igen, men i enkelte tilfælde er der varige men efter sygdommen.


Hvad kan lægen gøre?

I de tidlige stadier (erythema migrans) er det ofte nok med penicillin-tabletter i 10 dage. Har du udviklet symptomer fra andre organsystemer, vil du som regel blive indlagt og blive behandlet med antibiotika-indsprøjtninger.


Medicinsk behandling


Syrestabile penicillintabletter (Phenoxymethylpenicillin)


Ved penicillin-allergi bruges: : Doxycyklin


Penicillin til indsprøjtning (Benzylpenicillin, G-penicillin)


Ved penicillin allergi bruges: Ceftriaxon eller doxycyklin.



Håber virkelig at nogen kan skride til handling da han har haft det i over 3 måneder snøft snøft han lider.

Hilsen hans ene søn

Kommentarer

Log in eller Registrér for at kommentere.