Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Har jeg krav på erstatning?

Hej
D. 05.12.2007 fik jeg foretaget mig en brystforstørrende operation. Lægen der opererede mig, kunne fra starten af godt se, at jeg var en spinkel pige (især oppe for oven) , men alligevel lyttede hun mere til mig (og mine ønsker, om nogle store bryster) end hende egen lægeerfaring.
Jeg fik 2 silikoneimplanter i på 350ml. stykvis, hvilket er temlig meget.

Dagen efter operationen og 2 uger efterfølgende, led jeg med voldsomme smerter - min hud begyndte at sprække, og i starten troede man at jeg var allergisk over for implanterne. Men efter 2-3 uger begyndte det da at se lysere ud, ny hud var blevet dannet og der var ikke længere tegn på allergi. Men! mine implanter havde rykket sig .. fra midten og ud til hver sin side. De sidder ikke længere tæt på hinanden.

Efter de 3 uger var gået, tog jeg tilbage til lægen og sagde at jeg ikke syntes at det så rigtigt ud. Hun sagde at jeg skullle vente (have tålmodighed), da brysterne ville rykke sig tættere med tiden, nå min hud var blevet mere slap. Og det kunne tage lang tid, omkring et par års tid.
Efter at have ventet længe nok, tog jeg indtil hende for et par uger siden og først nu her, konstaterer hun, at jeg har fået for meget silikone i, set i forhold til hvad min spinkle overkrop kan bære. Skal jeg derfor have lavet det om, siger hun nu at det skal være med mindre silikone i og at jeg samtidig skal betale for en hel ny operation, hvilket er 28.000-30.000kr.

Dette finder jeg mig simpelthen ikke i - som en erfaren læge burde hun have konstateret/informeret mig dette før operationen fandt sted og jeg ville derfor høre om der er nogle som har et godt foreslag til hvad jeg kan gøre?.

Det skal lige siges, at jeg har haft henvendt mig til en anden brystkirug, med før og efter - billeder af operationen .. og det første han sagde var, at een der var så tynd som mig, ikke skulle have haft så meget silikone i, det ville en hver kirug ka ha sagt. Kan jeg bruge dette til at søge erstatning?

Håber der er en der gider at hjælpe mig.

Mvh
Fie

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skriver, at du har været hos en anden brystkirurg, og det der er vurderet, at den behandling, du har været udsat for, er helt forkert?

    Hvis du kan få den specialist til at give dig en skriftlig redegørelse for sin vurdering, vil jeg mene, at du har grundlag for et sagsanlæg.

    Og - hvis du kan kan det, vil jeg faktisk råde dig til at gå til endnu en og bede om en tredie vurdering, inden du poster penge i en advokat. Hvis du står med flere uafhængige af hinanden specialisters vurdering, og de samstemmende siger, at du har været udsat for fejl/sjusk-behandling, så vil du givet stå stærkere. Dog - skal du lige være opmærksom på, hvad du eventuelt har givet den første af skriftlige ønsker mht. størrelsen af dine bryster, for hvis den første har noget fra dig om et konkret ønske om større bryster end din krop egentlig kan holde til, så kan du have et problem.

    Denne historie viser desværre med al ønskelig tydelighed, at man virkelig skal være om sig, når man vil have lavet kosmetiske operationer.

    Men - sørg for at have en helt sikker sag før du kører den, for ellers kan det komme til at koste dig rigtigt mange penge - så rådfør dig grundigt med advokaten først.
  • Indstillinger
    Og - forresten: Du kan jo forsøge at forhøre dig hvordan og hvorledes i Patientklagenævnet.
  • Indstillinger
    Lige præcis! Sjovt du siger det .. gjorde jeg her i morges. Hende jeg snakkede med kunne sagtens forstå min situation - og bad mig om at udfylde et anmeldelsesskema som man kan hente indefra hjemmesiden og sende ind til dem. Så det er hvad jeg gør i første omgang..
    Tusind tak for dit svar, har været en stor hjælp :-)
  • Indstillinger
    Er problemet, at implantaterne har flyttet sig? Eller er det brysternes størrelse? Eller begge dele?

    Jeg tænker lidt, om du har passet på dig selv i tiden efter operationen, om du har været påpasselig med at bruge en af de der spændetrøjeBHer og elastik omkring brysterne, for så burde de ikke kunne flytte sig, lige meget hvad størrelse de er.

    Undrer mig også lidt over, at du blev opereret i 2007 og først nu går videre med sagen.

    Det er muligt, at kirurgen ikke har vejledt dig ordenligt, men bare har fulgt dit ønske, men jeg synes dog også, at du selv har et ansvar i beslutningen. Beklager, at jeg ikke kan være til mere opmuntring og kan godt se. at situationen er træls. Tror dog at du får mere ud af selv at betale for at blive reopereret end at bruge pengene på en advokat.
Log in eller Registrér for at kommentere.