Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sure Opstød og mave smerter.

Hej

Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal begynde but here goes..

Jeg er en ung fyr på 28 og har extremt sure opstød hverdag og det har stået på i ca 4½ år nu.

Jeg troede først det var mavesår for jeg arbejdede ca 14 timer i døget 7 dage om ugen som IT ansvarlig for 12 Lande.

Så stress / mavesår var mit første indtryk. men efter kontakt med lægen og diverse undersøgelser bla. kikkert undersøgelse så fik de konstanteret at jeg ikke har mavesår.

Jeg får sure opstød ca 2-3 gange om dagen . og ondt i den nedere højre side af mave regionen. ondt i halsen og et irreterende tryk omkring solar plexus.
min afføring er for det meste vandet / semi flydende. og jeg render på toilettet ca 6-7 gange om dagen.

ang det irreterende tryk jeg har omkring solar plexus kan afhjælpes engang imellem ved at bøvse men som regel kun en gang hvis jeg prøver igen er det som om at der kommer opkast med op. (men ikke langt nok op så jeg kan brække mig)

så mit gyldne spørgsmål hvad dælen fejler jeg ?

For min læge bliver bare ved med at give mig piller som ned sætter produktionen af mavesyre. selvom de ikke gør en forskel.

jeg dyrker motion 2-3 gange om dagen. har en rimelig normal kost. og drikker alcohol sjældent måske 9-10 gange årligt.

Håber i har nogle råd evt anbefalinger til hvad jeg skal gøre for min læge er blank og ved ikke hvad hun skal stille op med mig.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Den er jo gal. Jeg tænkte på om din lukkemuskel ikke lukkede sig godt nok og fandt dette link til dig.
    Du må til en specialist. Min egen søn rendte også forgæves til læge, og til sidst fik vi ham da overtalt til at søge en rigtig specialist . Så blev der gjort noget.


    http://www.gastrolab.dk/Artikler/Sure%2 ... sbrand.pdf



    Som IT specialist har du sikkert en sundhedsforsikring, så du kan blive undersøgt og behandlet med det samme. Det har min søn. Det er kun os andre stakler, der må nøjes og vente til nogen har tid.
  • Indstillinger
    Jeg prøver at kontakte en specialist her mandag morgen. Og se hvad han siger til det.
  • Indstillinger
    Hej Brendsen.
    Jeg har spiserørsbrok og sure opstød hele tiden.
    Det hjælper måske ikke på selve problemmet, men hvis du fjerner alt der hedder sukker og hurtige kulhydrater, sodavand, kaffe, så plejer det at hjælpe lidt. Du burde også prøve at holde en pause med at spise frugter. Det koster ikke noget at prøve i et par dage.
    Jeg synes hellere ikke mavesyrehæmere hjælper ret meget. Og hvis du tager C vitamin, prøv også at lade være. Selvom et hedder syrefrit, så mærker jeg dem aligevel ret kraftig.
    Du tager ikke tilfældighvis stofskifte medicin? :-)
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg lider selv af sure reflux og har gjort det i mange år. Jeg har dog ikke kraftige anfald, men nærmere en kontankt mindre det, men jeg lider til tider af kraftig sure dannelse, hvor det hjælper at tage suretabeletter.
    Jeg mærker egentlig ikke sure problemet, det er kun når jeg spiser, da jeg har meget svært ved at spise semi tørre produkter uden at få den "galt" i halsen hvis jeg ikke drikker vand til. Jeg får simpelhen følelesen af at skulle kaste op, og selv med vand er det svært at få maden "ned".
    Jeg er blevet udnersøgt for en lang række ting, bl.a. har jeg fået taget en blodprøve der så på om kirtlerne ved halsen skulle være hævet, jeg har fået en behandling af surehæmmende piller (som bruges til mavesår), som kun hjalp når lidt når jeg tog dem, men virkningen forsvandt bagefter.
    Jeg har fået lavet en kikkertundersøelse af hals og mave der konstateret at jeg havde en del irritationer ved indgangen til mavesækken og i mavesækken, men intet at dette kunne svare på problemet.
    Jeg fik at vide af en hals/øre/læge specialist at det kommer af at være "ung" og have meget at se til, altså en slags stress der går det.
    Jeg tror også mental og fysisk velbefindende har meget at skulle have sagt. Mit er ihveltfald blevet mildere her det sidste år, da jeg selv har fået det rigtig godt og kommet af med en masse vægt på mine skyldre.

    Endvidere skal det nævnes at min søster, som også lider af mere kraftige sureanfald, gik på en sure/base kur (hvor man simpelhen skærer ned på sure produkter, som man generel spiser for meget af), som hjalp rigtig meget. Og i den forbindelse er det helt klar de usyngeprodukter, der er de store syndere, men hvis du goggler lidt på det, kan du finde ud af hvilke madvarer der er slemme.
    Jeg håber du finder en løsning.
  • Indstillinger
    Endvidere vil jeg da også mene at dit afføringsmønster ikke er særligt godt. Jeg har selv også haft problemer med forstoppelse, hvor du mere har det omvendte.
    Hvad drikker du generelt i løbet af dagen? Specielt kaffe og sodavand, er store syndere på mavesyre... ?
    Og det tryk ved solar plexus er meget normalt. Det oplevede jeg også selv når det har været værst (men også når jeg fik surehæmmere), og jeg tror at det simpelthen er syren i spiserøret du kan mærke.
    Sørg også for at ligge højere med hoved eller torso når du sover så syren kan løbe ned.
Log in eller Registrér for at kommentere.