Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Nogle der har erfaring med operation for knyst?

AnonymousAnonymous
Redigeret 2 november, 2017, 06:49 i Fod- og knæskader
Jeg har fået en knyst, der bare vokser og vokser. Den er ofte hævet og rød, så jeg kan slet ikke bruge mit sædvanlige fodtøj, ÆV.
Overvejer en operation, men har hørt nogle rigtig trælse beretninger om lange, smertefulde forløb, uden den store effekt. Og ender jeg alligevel i forformede, er der vel ingen grund til operation?

Mvh J

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hvis du virkelig døjer med det her, så vil jeg da råde dig til at få det ordentligt undersøgt. Man hører mange sjove ammestuehistorier, nogle er rigtige, nogle forkerte, så det kan du ikke bruge til noget.

  Jeg vil forelå dig at gå til din læge og der få en henvisning til en specialist, der kan give dig helt konkrete informationer, du kan forholde dig til.

  Du skriver også, at hvis det ender med at du skal gå i fodformede sko, så er der ingen grund til operation. Af det udleder jeg, at du sådan set insisterer på at gå i forkert, for stramt, endda måske i for småt fodtøj, og så har du helt ret, så er der ingen grund til at gennemgå en behandling og operation, for så går det jo galt igen.

  Desværre er moden sådan indrettet, at der der dikteres, at man skal gå i den slags helt umuligt fodtøj, og hvis man vil rette sig efter det, så må man jo som en talemåde siger "lide for skønheden".

  Bare lige - smag lige på ordet: "Fodformede" ??? Er det i grunden ikke yderst mærkeligt, at det er helt, helt forkert - modemæssigt - at gå i sko, der er formet efter fødderne, men det er helt i orden at gå i fodtøj, der har et direkte sigte på at ødelægge dem?

  Men - få dog tingene undersøgt helt professionelt og tag så beslutning ud fra det, du får at vide der, og som passer til lige netop din situation.
 • Indstillinger
  Hej

  Ang. sko, så kan man altså godt finde nogle rummelige sko... Der findes sko med større bredde osv... Så det burde ikke være noget problem. Man skal nok bare lede efter dem, spørge efter dem i butikkerne.... eller finde dem på nettet. F.eks. skowolter.dk er gode til at oplyse, hvis skoenes bredde.

  Du kan evt. også købe noget som kan aflaste smerterne ved knysten i skoene i matas.
 • Indstillinger
  Hej

  Min søster blev opereret for det med godt resultat. Hun havde store smerter og en hævet og rød knyst. Så vidt jeg husker fik hun en gibssko at gå med.

  Men knysten kommer igen, hvis man bagefter fortsætter med at gå i spidse sko hvor storetåen tvinges skæv.

  Min søster ville nemlig ikke høre på, at det kom igen og måtte sande at påstanden var rigtig, da knysten igen begyndte at vokse da hun gik i spidse sko. Hun måtte på den hårde måde lære at købe fornuftigt fodtøj.

  De bedste hilsner Signe
 • Indstillinger
  Jeg har for fem måneder siden udført en knyst operation på min venstre fod. Jeg blev opereret på et privat hospital i Aarhus. Havde dog først været til forundersøgelse på offentlig hospital. På privathospitalet mente kirurgen, at min tå, ved siden af storetåen, var lidt længere end storetåen, så den ville han gøre lidt kortere, jeg vidste ikke bedre, tænkte desværre at lægen havde bedre forstand på det end jeg. Nu har jeg fået en stivgjort tå ved siden af storetåen, den gør ondt og stritter lige ud og lidt op i luften og jeg kan ikke have sko på. Lægen skifter mellem forklaringerne, jeg fik at vide, ved forundersøgelsen, at den var lidt for lang, hammertå er der skrevet i papirerne til den behandler, som skal tage sig af min genoptræning, hammertå har jeg aldrig har haft. Jeg fik efter operationen at vide, at leddet blev taget ud af tåen, det skriver han nu ikke er tilfældet?
  Min fysioterapeut og hendes team, som varetager min genoptræning, anbefaler at jeg anmelder det til patientskadeforsikringen, da man aldrig opererer kosmetisk på foden. Heldigvis har jeg billeder fra aftenen før min operatio og ligeledes både røntgenbilleder og en lægelig vurdering af min fod fra et offentlig hospital, så det er let at dokumentere hvordan min fod så ud før operationen.

  Selve knystoperationen er sikkert gået rimeligt godt, selv om storetåen er blevet nærmest stiv, hvad den ikke skulle være. Sygepersonalet var ved at udskrive mig med en totalt gennemblødt bandage, heldigvis kom der en narkoselæge forbi og skulle kikke på patienten ved siden af mig, som fik fat i den kirurg som havde opereret mig, som fik sat gang i at få skiftet bandage, da jeg skal have skiftet bandage en uge senere, den var ikke sat ordentlig på, fik jeg at skulle være glad for at jeg ikke havde blødt, for så ville det have været rigtigt slemt at få skiftet bandage, da det tørrede blod ville have sat sig fast i tråde og i de metalpinde jeg havde i foden, der blev jeg rigtigt glad for at lægen tilfældigvis kom forbi :-)

  Om jeg ville gentage operationen, det ville jeg nok, men jeg vil vælge et hospital i det offentlige, hvor de ikke tjener penge på, at udføre en ekstra operation og helt unødvendig operation, som har givet et smerter, ubehag og meget uskønt resultat.
Log in eller Registrér for at kommentere.