Hjem Hjerne og nervesystem Åben debat om hjernen

Hydrocephalus (Vand i Hjernen)

Redigeret 24 august, 2011, 10:41 i Åben debat om hjernen
Hej Alle.
Jeg skriver fordi min mand havde en hjerneblødning i maj måned og fik i den forbindelse indlagt dræn p.g.a for meget væske i hjernen.
Han er ofte utilpas p.ga dette har været til mr skanning hvor der ikke viste
for meget væske ,men den dag havde han det også rigtig godt.
Har denne weekend været utilpas med svimmelhed og sovet rigtig meget.
Han klager også over nedsat hørelse på højre øre og tinnitus ,der er 2 gange
hvor han har været rigtig dårlig med opkastning og svimmelhed og svedte meget.Nu har han det så bedre her til aften ,men jeg er ikke tryk ved situationen
og har bedt ham ringe til lægen i morgenså nu til mit spørgsmål er der nogle
af jer der har kendskab til hydrocephalus evt selv har det eller pårørende
vil jeg blive glad for at hører om det .Tak på Forhånd.
Venlig Hilsen NF.

Kommentarer

 • Hej NF.

  Jeg ved meget lidt om det. Men jeg synes, at din mands symptomer lyder om ikke meget ubehagelige, så også alvorlige. Især hvis lægen ikke har advaret jeg om, at disse symptomer kunne opstå.

  Jeg tænker, at det kunne være noget andet end selve hydrocephalussen, der generer din mand. Måske er der nogle eftersymptomer af hjerneblødningen, de ikke har opdaget.

  Det er i hvert fald vigtigt, at I får sagen afklaret og holder fast til I får et ordentligt svar. Det typiske er jo, at man altid får det bedre, når man skal til lægen :-). Men så præcist som du beskriver hans symptomer nu, synes jeg I skal skrive dem ned, så lægen kan få dem på papir.

  Skriv gerne, hvordan det går.

  Mvh. Oktober
 • Jeg ved ikke meget om det. Min niece fik lagt et dræn efter en ulykke.
  I flere år havde hun det godt, men blev så syg. Drænet blev fjernet uden problemer. Det var det, der generede hende.
  Men en specialist må kunne give jer en ordentlig forklaring. Jeg ville ikke "nøjes" med den praktiserende læge.
 • Hej Pernille og Oktober.
  Tusind tak for jeres svar
  Min mand er indlagt nu,det var heldigvis ikke en ny hjerneblødning ,men han skal til ny undersøgelse om drænet fungere ordenligt.
  Venlig Hilsen NF:
 • Hej! Jeg har lige læst jeres indlæg mht hydrocephalus....og som patient med SAMME diagnose gennem mere end 46 år, så har jeg da "lidt" erfaring! DERFOR : med de symptomer, så garanterer jeg, at din mand vil ha` gavn af at kontakte neuorokirurgerne UDEN tøven. Nu ønskes I al mulig held & lykke her fra.
  Mange gode hils`ner
  Lars
 • Hej Lars.
  Tusind tak for din mail,den blev jeg super glad for, som pårørende til min mand,
  som fik indlagt i dræn d 23/6 i år .Han har været ved neurokirugerne i Århus
  De sagde alt var i orden,men han har ligeledes været til vores øre hals næse
  læge ,som mener han har fået en øresygdom oveni ,som hedder meneres.
  Lægerne i Århus sagde ,at hans hjerne skulle vende sig til ,at samarbejde med
  drænet.De sagde, at der altid først vil være lidt for meget væske før drænet
  suger det ud for ikke, at drænet skulle dræne det væske der skal være i hjernen o,5 l.Ved du noget om dette? og hvor tid tog din hjerne om at tilvænde
  sig drænet? Hvordan har du det ,og kunne du evt fortælle mig hvordan lidt om hvordan det er at leve med Hydrocephalus?Jeg bliver så utryg når han ikke
  har det godt.På forhånd tusind tak.
  Venlig Hilsen Ninna
 • Hej,

  Jeg har en søn på 6 år, som har hydrocephalus. Han fik lagt drænet da han var et år. Han har ikke haft problem med drænet i 5 år. I sidste måned fik han det dårligt og blev indlagt. De kunne ikke se noget galt. Han blev sendt hjem, men var træt, svimmel, havde kvalme og opkastning i 3 uger. Vi fik at vide at drænet kan stoppe med at fungere engang imellem og pludselig komme til at virke igen. Det er lidt svært at tænke på at det er noget han skal have resten af hans liv.
 • Min niece fik også lagt dræn, da hun var ganske lille, som jeg skrev i indlægget. Hun var næsten voksen, da det blev fjernet igen.
 • hej alle.jeg har en søn på 16 månder der har fåret dræn ind da han var 6 månder og fik det lavet om igen 2 månder efter han har været indlagt nogle gange efter da han ik havde det godt men ikke nyt i..nu har han i meget lang tid være ked af det og han er ikke til at have me at gøre han græder tit,tror han har ondt,men han kan jo ikke fortælle en det,han sover ik godt om natten osv..både ham og mig og min mand synes det er hårdt,for vi får ikke sovet.og jeg er mest ked af det for min lille dreng..mvh tina
 • Kære Tina.

  Jeg kan rigtig godt forstå, at du føler med din lille dreng.

  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om I skal presse lidt på hos lægen for at få ham undersøgt nærmere. Det lyder ikke holdbart, at han skal have det sådan. Men jeg ved selvfølgeligt ikke så meget om jeres historie, så det er bare en tanke.

  Knus fra Trine
 • Hej IGEN, du (hidtil) ukendte Nanna!
  Fint, hvis I har gavn af min henvendelse : mht at leve med diagnosen , så husker jeg (jo) ikke andet : blev opereret første gang den dag, hvor jeg var 8 mdr.!! Der er SÆDVANLIGVIS IKKE DE STORE PROBLEMER - omend mine angiveligt "pæne papirer" fra hhv. folkeskole og gymnasium kun kan bruges til 3 ting i praksis : 1) at tapetsere med, 2) at fyre med eller 3) at paklke fisk ind i !! Lidt surt og meget sandt! Well...det er da blevet til 26 gennemførte løb på Marathon-distancen OG besøg af 24 forskellige lande. Og så KAN jeg altså fortsat både skrive, læse, stave og regne + køre bil og MC (med sidevogn), såh...jeg FORSØGER, trods den tidlige pensionering, at leve livet...så længe jeg lever ;) Nu ønskes I alt held & lykke fremover. Mvh Lars
Log in eller Registrér for at kommentere.