Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vitamin piller.

Redigeret 31 august, 2010, 02:52 i Vitaminer og mineraler
Hej.
Hvis man er sund og "opfylder" alle krav der står omme på vitamin pakken, tror i så godt at man kan både tage en multi vitamin pille og fiske olie vitamin piller dagligt, eller at man bør nøjeds med en af de ting? :)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ja, jeg vil jo vove påstanden, at hvis man virkelig spiser sundt og varieret - følger kostpyramiden, som den vist stadig hedder, så er vitaminpiller slet ikke nødvendige.

    Det er da et eller andet sted et skråplan at tro, at det er nødvendigt at tage piller for at leve et sundt liv. Det er jo kun hvis tingene ikke er i orden, man bør tage et tilskud.
  • Indstillinger
    Jeg er meget enig med Lotte, spis sundt og drop vitaminpillerne.

    http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotio ... 592178.ece

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Jeg er ikke så enig. Fordi vitaminer og mineraler er drænet ud af mange fødevarer i dag.
    Jeg har været til et foredrag, holdt af en forsker som på tavler viste, hvor mange vitaminer der var i de almindelige grøntsager og hvor mange i økologiske grøntsager.
    Jeg køber herefter alt det økologiske jeg kan få. Der er forsvindende få vitaminer i de almindelige grøntsager.
    Det samme gælder jo også andre fødevarer.
    Forkert kost til køer o.s.v. er skyld i det.

    Jeg tager både en multi vitamin pille og lidt levertran. Jeg tager levertran og ikke fiskeolie, fordi der er A og D vitamin i levertran.

    Jeg har sommetider tænkt på om jeg også burde tage fiskeolie. For at få mere omega-3- fedtsyrer end der er i levertran.
    Jeg tør ikke stoppe med levertran, fordi jeg bilder mig ind, det er det ekstra tilskud af A og D vitamin, der fjerner min migræne. Men det er altså bare noget jeg tror.

    Det er efterhånden mange år siden jeg begyndte at tage levertran også. Min migræne forsvandt fuldstændig , når bare jeg fik det.
    Jeg er holdt op en gang og 14 dage efter fik jeg igen migræne.
    Jeg er heller aldrig forkølet.

    Man kan sagtens tage fiskeolie og multivitaminpille samtidig. I mine øjne og efter alt det jeg har læst omkring dette er det sundt at gøre det.

    Mit barnebarn fik det anbefalet af hendes halsspecialist, fordi hun hele tiden var forkølet. Og det hjalp. Det er vigtigt for hende, da hun synger. Hun "må" faktisk ikke være forkølet.

    Jeg ved godt nogle forskere er imod og andre er for vitaminpiller. Det er en evig diskussion. Men jeg ved jo levertran fik min migræne væk.
    Men spørgsmålet lød om du måtte tage vitaminpille og fiskeolie og svaret er ja, det må man.


    Jeg vil lige tilføje, der er forskel på kvaliteten af vitaminpiller. De billige uden naturlige ting kan kroppen ikke udnytte. Så er pengene spildt.
Log in eller Registrér for at kommentere.