Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

VEJRTRÆKNINGSPROBLEMER

persille1persille1
Redigeret 5 juli, 2012, 15:45 i Teenagere
Du kan jo være blevet allergisk over for røg. Det er jeg og jeg har aldrig selv røget. Det gør min mand. men han kan ikke ryge, hvor jeg opholder mig.
Jeg kan simpelthen ikke tåle den mere efter at have levet i hans røg i mange år.
Jeg tror ikke du har ødelagt dine lunger, du skal bare lade være med at ryge. Det hjælper sikkert efter et stykke tid.

Og nu skal jeg fortælle dig noget. Jeg havde en bror. Han startede med at ryge, da han var 13 år, som du. Da han var i tyverne blev han syg. Det viste sig han havde fået en ondartet hurtigvoksende kræft i munden.
En kræftform som unge mennesker normalt ikke får.
Han fik skåret et stykke af sin gane og kæben. Hullet blev lukket med hud fra hans lår. Det gjorde også meget ondt, at få fjernet huden derfra. Det sved meget.
Han led utroligt meget, for der gik betændelse i munden bagefter. Jeg besøgte ham på rigshospitalet og han var så syg, så syg. Han fortalte også, at kun nattevagten tog sig af ham og snakkede med ham og sørgede for han fik noget smertestillende medicin. Om dagen var han ensom og han fik ikke det smertestillende han havde brug for.
Han sagde, de ikke troede han havde så voldsomt ondt. Men det var jo betændelsen, der var skyld i det.

Da de opdagede det skulle det gå meget stærkt med at få fjernet metaltråde.
Lægen var flink og og var ked af, bedøvelsen ikke virkede helt som den skulle. De var fire til at holde ham.

Han levede nogle få år efter.
Kræften havde bredt sig og han døde.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Heysan Mads.

    altså det behøver jo slet slet ikke at være noget helt så alvorligt som kræft eller lignende.

    Kan forstå at du allerede har været ved lægen, og igennem nogle lungefunktions tests, og derefter har du fået en turbohaler. Kan også forstå på det, at så længe du indtager fra turbohaleren, at din vejrtrækning er udmærket, og dette kunne tyde på noget astma, hvilket jo klart kommer til udtryk hvis du ryger meget. Alt efter hvilken turbohaler lægen har ordineret dig (enten er den brun = forebyggende, eller også er den blå = mod anfald) kan du hurtigt mære en forskel, hvis det altså er astma.

    Jeg tager den forebyggende medicin via tubohaler hver aften inden jeg skal sove, og kan TYDELIGT mærke morgenen efter, hvis jeg har glemt det aftenen før. Men så længe jeg tager den, så mærker jeg sjældent noget til astmaen. De få gange jeg HAR et anfald, suger jeg af den blå og i løbet af få minutter slapper lungerne af igen. Så hvis altså du får konstateret astama, så får du tilhørende medicin, og så er det skam helt ok at lave med.
    OG, når man tjekkes 100% for astma, så får du højst sandsynligt foretaget en priktest ligeledes, for at se om du andre allergiske reaktioner overfor eksempelvis støv, poln, hest, kat mm. Disse ting, spiller også ind for vejrtrækning nemlig.

    Håber du får klart svar snart.
  • Indstillinger
    Kræft og andet farligt, nej det tror jeg heller ikke det er. Men når der allerede er problemer ville det være en god ide at holde op med at ryge.
    Det var ikke for sjov, jeg fortalte om, hvad det kan udvikle sig til, hvis man nu hører til de mennesker, der er disponibel for den slags.

    Holde turbohaleren inde ? Du suger alt hvad du kan og ikke mere. Sådan gjorde jeg. Du kan ikke "holde" det inde, det ryger jo ned i dine lunger. Husk at skylle din mund med vand bagefter, hvis der er mulighed for det.
    Du har jo opdaget, du ikke tåler røg i lungerne, så der er ikke noget at være i tvivl om. Dine lunger kan få det godt igen, hvis du holder dig fra at ryge.


    Jeg kan da tilføje min søn også lider af det. Han er allergisk over for mange ting. Kattekillinger gør at han ikke kan få luft. og det var i et enkelt tilfælde meget alvorligt. Holder han sig fra at ryge og de fleste pelsdyr behøver han ikke at bruge turbohaler.
    En overgang måtte han gå med den på sig, fordi det virkelig kunne udvikle sig farligt.



    citat
    Hvorfor får man astma?

    Astma er arvelig, men ofte ses astma udviklet efter, at man bliver udsat for noget, der irriterer bronkierne. Disse udefrakommende stoffer kan opdeles i to - enten specifikke stoffer, man er allergisk overfor, eller stoffer, der virker uspecifikt irriterende på luftvejene.

    citat slut

    Astma kan også udvikles fra allergi. Så det gælder om at holde sig fra ting, der irriterer lungerne.
  • Indstillinger
    JA !!!!!!!!!

    Hold op med at ryge. Jeg troede du havde forstået alvoren.

    citat
    Jeg er ved at dø af nervøsitet over hvad søren der er galt med mig? :-) er der nogle der evt. kan fortælle mig om det? :-)

    citat slut

    Men åbenbart ikke nervøs nok endnu.
  • Indstillinger
    Hej Mads,

    Det er jo meget forskelligt fra person til person, men er sikker på du ikke allerede har sort lunger :)

    Der er ikke så meget andet at gøre end blive ved med at gå til lægen, og bede om en henvisning til en specialist - os på forumet kan jo ikke hjælpe dig hjemme fra vores computer :)

    Held og lykke
  • Indstillinger
    Hej jeg hedder Natacha, og har virkelig brug for hjælp..

    Jeg er 15 år gammel, og gik til lægen da jeg var 14, og fik af vide at jeg har anstrengelses astma. Jeg har nogle virkelig smertefulde vejrtrækningsproblemer nogle gange. Når det sker, kan jeg ikke få luft ned til lungerne, kun til ''halsen.'' Min vejrtrækning er hurtigere end sekundet, og jeg kan ikke få luft, meget meget lidt jeg får ihvertfald. De seneste par gange har været mens jeg har haft samlege med min kæreste. jeg bemærker ikke mi vejrtrækning imens, men lige der hvor vi stopper, bliver jeg svimmel og jeg hoster, men alligevel ikke kan hoste pga jeg mangler luft. Problemet kan vare i et kvarters tid før jeg får det bedre igen.. Jeg har self prøvet at tage et sug af mit astma medicin som jeg fik af min læge, men jeg har aldrig haft nok luft til at suge pulveret ud af den. Og hvis det har lykkeds miq, går det ufattelig ondt i brystkassen, og jeg får det dårligt igen.
    Jeg kan også træffe at få stik i siden af min brystkasse, hvilket sker oftere end mine vejrtrækningsproblemer.
    Jeg har en lille mistanke om at det kan skyldes mine p-piller? Jeg har de nye p-piller, altså dem der kan traffe at give kræft. Jeg går med mange tanker om dette, og jeg vil ikke fortælle det til mine forældre, da jeg er bange for deres reaktion og om de overhoved ville tro miq.. Hvad kan jeg dog gøre?

    Håber i hjælper miq!!
    Tak på forhånd.. :'I
  • Indstillinger
    Kun en kan hjælpe dig, nemlig dig selv. Lad være med at tage p piller og se hvad der sker. Hvis du absolut allerede i en alder af kun 15 år skal have samleje, så brug dog kondom og undgå kønssygdomme.
  • Indstillinger
    Er der ikke andre måder jeg kan teste om det er p-pillerne?
    for jeg bliver nødt til at fortælle min mor mine vejretræknings problemer hvis jeg stopper med p-pillerne, for hun vil jo vide hvorfor
  • Indstillinger
    Må din mor ikke vide hvorfor. ? Du skriver, du er 15 år. Jeg ville være ude af mig selv af fortvivlelse, hvis mine børn havde gjort/gør som du.
    Har du ikke en sød mor, måske.

    Jeg mener ikke, der er andre måder end forsøge at stoppe med p piller.
    Måske du kan testes for at se om der er et stof i, der giver dig problemer.
    Eller du skal prøve et andet mærke. Det vil lægen sikkert sige. For jeg tvivler på at lægen vil sende dig til en test, hvis det ellers kan lade sig gøre.

    Du skal selv undersøge hvilke stoffer der er i. Altså også hjælpemiddelstofferne. Læger plejer at være ligeglade med den slags. Det er min erfaring.
    P piller er også en medicin. Der kan være ubehagelige bivirkninger. F.eks. kan væksten blive hæmmet, siger en læge/specialist.

    Jeg var syg i 10 år af medicin. Lægen gjorde ikke meget for at hjælpe.
    En på nettet gjorde mig opmærksom på hjælpestoffer. Jeg fandt en anden slags medicin, hvor der var andre ting i. Det var et hjælpemiddelstof, jeg havde været syg af i 10 år. Dette stof ætsede mit spiserør.

    Men du skal ikke regne alt for meget med at læger hjælper med den slags. Jeg måtte selv finde ud af det og jeg er taknemmelig for den hjælp, jeg fik af en på nettet.
    Det var en stor mundfuld og sikkert for stor til dig. Jeg syntes du skulle drøfte det med din mor.

    En anden ting, det er så farligt med de kønssygdomme. Sørg hellere for der bruges kondom og undgå at blive smittet med noget, du skal trækkes med resten af dit liv. Flere og flere får kønssygdomme, skrives der. Jeg forstår ikke I tør lade være.
  • Indstillinger
    Jeg sagde det til min mor, og hendes reaktion var som forventet..
    Hun sagde ordret: ''Okay, men du stopper ikke med de p-piller.!''
    Hun sagde det kunne være noget med hvor god kondition (staves) jeg har, hvilket ikke kunne være det.. Jeg tror bare ikke min mor forstår at jeg dårligt nok kunne trække vejret, og jeg fik ondt. Hun tog det ikke så seriøst. Som om det bare var et lille problem..

    Så, jeg har vel gjort det jeg kunne, eller?

    Og siden jeg ikke bruger et kondom når jeg går i seng med min kæreste, er fordi. Inden vi begyndte, så gik vi begge til læge og blev undersøgt for kønssygdomme. Og ingen af oz havde, derfor kan jeg være sikker på at der ikke vil ske noget. Jeg er meget opmærksom på kønssygdomme, hvis jeg har mistanke, har jeg gået til lægen med det samme.
    -Og jeg har snakket med min lærer om det med kondom.. Og jeg kan virkelig ikke for mig selv til at have samleje med sådan et. Jeg aner ikke hvorfor, jeg kan bare ikke få mig selv til det.
    Og nu jeg alligevel er på p-piller, er jeg oz beskyttet mod at blive gravid.
  • Indstillinger
    Så kan jeg ikke sige andet end du må gå til din læge og snakke om problemet.
Log in eller Registrér for at kommentere.