Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

diabetes 1 og følgesygdomme

Redigeret 23 juli, 2010, 01:24 i Åben debat om diabetes
Hej... Min mand på 57 år lider af diabetes 1, og har gjort det i 20 år. De sidste 8 uger har han lidt af svimmelhed og susen for ørerne. Egen læge har sendt ham til øre, næse og halsspecialist 2 gange uden resultat. Desuden har han været ved neurolog, som heller ikke fandt noget ( feks. blodprop i hjernen) Han er i behandling for forhøjet blodtryk, som nu ligger stabilt.
Jeg har læst en artikel om nervebetændelse, og at en støttestrømpe evt kunne afhjælpe svimmelhed, men egen læge mener ikke det er dét der skal til når ham ikke har ødemer (væske i benene)
Er der nogen der har oplevet lign. og fundet en løsning. Alternativ er førtidspension, og det er min mand bestemt ikke interesseret i....

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Det er rigtigt, at støttestrømper ikke lige afhjælper svimmelhed. Støttestrømper afhjælper svære kredsløbslidelser, som f.eks. ødemer som den læge har fortalt jer.
    Jeg tænkte lidt på om han har oplevet megen stress i en periode? Hvis man har, kan man nemlig godt opleve susen (tinnitus) i ørerne. Det har jeg oplevet i hvert fald. Har også haft for højt blodtryk. Svimmelhed kan vist være mange ting, f.eks. komme af en forkølelsesvirus. Jeg har haft en slags forkølelsesvirus, hvor jeg følte mig svimmel i et par uger.... (har ikke diabetes)... 8 uger nu godt nok lang tid, så jeg selv har ikke rigtig nogen konkrete bud.
    Mon det at kontakte diabetesforeningen var en mulighed for at høre mere. Ved at klikke ind på denne link, kommer man ind på diabtesforeningens hjemmeside:
    http://www.diabetes.dk/Raadgivning.aspx

    Håber din mand snart får det bedre.
  • Indstillinger
    Hej..
    Mange tak for dit indlæg. Jeg kom selv på idéen om at skrive til diabetesforeningen ( er medlem), og har modtaget svar om at min mail er videresendt til diafonen. Desværre er det lige midt i ferietiden, så vi må være tålmodige til efter 2. august. Min mand har været hos egen læge igen, og foreløbig går vi efter udelukkelsesmetoden. Han fortalte bla. at hos ældre mennesker har han oplevet at de blev svimle og besvimede når de tog sig en snaps, altså lagde nakken tilbage, og det er netop den lille bevægelse min mand slet ikke kan klare uden at blive helt rundt på gulvet, så nu skal nakken undersøges for slidgikt. Det er meget interessant.
    Stress lider min mand absolut ikke af. Han tager alt stille og roligt, men tålmodigheden er godt nok ved at være brugt.
    Vi ser tiden an
Log in eller Registrér for at kommentere.