Hjem Muskler, led og knogler Fod- og knæskader

Korsbåndskade og fremtidig sport

Redigeret 6 marts, 2011, 06:39 i Fod- og knæskader
hej..

jeg har ødelagt mit korsbånd i en fodboldkamp, og jeg skal snart have det lavet. da jeg snakke med min læge sagde han at hvis jeg begyndte til fodbold eller en anden kontraktsport, ville jeg få slidgigt indenfor 10-15 år.

Mit spørgsmål er hvor lang tid må jeg spille fodbold før det er sikkert jeg får slidgigt, og så vil jeg gerne høre fra en som har fået et nyt korsbånd om hvordan deres sports liv er pt.?

Kommentarer

 • Hej.

  Jeg fik et nyt korsbånd i 2005, genoptræning i 6 måneder.
  Her små 5 år efter træner jeg i fitnesscenteret 3 gange ugeligt, både spinning, bodyflow (yoga og pilates) og bodycombat (konditionstræning med boksning, karate mm).
  Derudover løber jeg også. 1 1/2 år efter min operation løb jeg eremitageløbet på 1t 34min. Hvilket jeg er enormt stolt over.
  Når jeg tæner er jeg opmærksom hvordan mit knæ reagere på hop, retningsskift og spark. Jeg ved hvor langt jeg kan gå.
  Mit råd til dig er: lyt til kroppen, mærk hvordan dit knæ har det.

  Mht. til slidgigt. Jeg fik afvide ved min korsbåndsspecialist at jeg kunne få slidgigt, hvis ikke jeg fik operationen.

  Men jeg var ikke tvivl. Jeg fik operationen og har ikke fortrudt siden.
 • Hej ..

  Jeg ødelagde mit korsbånd for første gang i November i 2005 og blev opereret i December 2005, det skete under en håndbold træning.

  Jeg har kun haft problemer siden.
  Ca. 1½ år efter operationen var jeg til tjek og fik et chok. Mit korsbånd var sprunget igen og denne gang havde det taget andre ting med på sin vej. Jeg fik derfor en større operation, selvom jeg troede at første gang var det jeg skulle igennem med dette knæ.
  Lægerne havde dog fortalt ved første operation at ved en korsbåndsskade kan der ske at skulle flere end en operation til før det er godt og korsbåndet bliver kun 80% af hvad det var før.

  Derefter gik det kun fremad, dog med en del genoptræning, cykling, svømning og styrketræning med lidt vægt, men mange genagelser.
  Det blev jeg så ved med og købte en motionscykel jeg kunne cykle på hjemme hver aften.
  Pludselig efter 3 år (for 3 måneder siden) begyndte jeg og have ondt igen og tog ind til et tjek på idrætsklinikken. Det viste sig at jeg havde nogle små problemer med knæet og de ville lave en kikkertoperation.
  Det fik jeg så lavet sidste tirsdag og vågnede op til et chok.
  De havde fundet en del begyndende slidgigt i knæet!!!

  Jeg tog så til læge og fik en snak i mandags og snakkede fremtid, da jeg lige er uddannet i butik og det var det jeg ville lave i mit liv, men fik rådet at få et stille siddende job, da jeg kunne risikerer at jeg kun ville have 20 år tilbage på arbejdsmarkedet hvis jeg blev ved i det tempo som jeg havde på før.

  Jeg havde aldrig regnet med for 5 år siden at ende sådan her, så det er kommet som et chok.

  Jeg håber du kan bruge min erfaring. Du er velkommen til at skrive tilbage hvis du har brug for gode råd eller har andre spørgsmål.

  Tanker herfra og pøj pøj - Maria
 • Jeg ødelagde et korsbånd i venstre knæ i en fodboldkamp i 1993. Fik ved kikkertoperation konstateret at korsbåndet ikke kunne repareres uden operation. Det blev herefter besluttet at sandsynligheden for slidgigt ville være meget stor ved operation, så vi nøjedes med genoptræning. Jeg fik dog at vide at jeg skulle skifte branche til et fysisk mindre krævende arbejde. Det råd fulgte jeg ikke. Jeg er idag selvstændig landmand med et temmelig fysisk krævende job. Desuden spiller jeg badminton på motionsplan . Jeg har ingen gener og der er ikke kommet tegn på slidgigt. Min holdning er at hvis man holder sig i form og undgår kontaktsport kan man undgå slidgigt i tidlig alder
Log in eller Registrér for at kommentere.