Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Halsen

Redigeret 8 december, 2012, 06:24 i Angst
Hej jeg har haft angst nu i snart et år , og har været så mange gang til læge / Specialist læger . Og de siger altid det samme at de ikke kan finde noget , men det undere mig så meget , fordi nogle gang kan min angst føle så meget virkelig at som om jeg har noget galt med mig 100% !! men stadig er der ikke noget..

Men nu går jeg igennem noget virkelig træls noget !! det mit hals , det føls som om det presser i mit hals som om jeg er ved at blive kvalt / sårn som en trykker på det.. og har næsten altid en klump i halsen kan ikke synke det eller kan ikke slug det. Og når jeg spiser bliver jeg mere angst fordi det føls som om at maden sidder fast , men lægen sagde at det er fordi jeg tænker så meget på det at jeg få synke besvær og at jeg skubber de der små stykker af maden tilbage fordi jeg er helt anspændt så jeg presser min muskler omkring halsen ?.. har været til hals læge 2 gang hvor han skulle ligge en lang ting i min hals for at kigge igennem min næse , og Alle gang sagde han at det var ingenting og at min hovede bar leger med mig osv.. Og har fået piller af min læge til at tage de hedder Citalopram Alternova 20mg , men gider ikke at tage dem fordi jeg ved at , MEN kan sagtens klare det her uden. og især for alle de bivirkninger.. Men vil gene snakke med nogen der har det med halsen også , og hvad de har gjort (:

Kommentarer

  • Indstillinger
    syntes du ikke du skulle prøve de piller lægen har givet dig --du kan prøve dem i års tid ---og se hvad de gør ved dig ---for det med halsen virker også som det-er psykisk du går til din læge ---men hvad om han sendte dig til psykolog --eller psykriater---
    hvad sker der når du får angst -og spise angst --
  • Indstillinger
    Hej med dig,

    jeg synes det lyder som om, at din læge ikke får forklaret dig tingene ret godt.
    Du skriver selv at du har angst. Er det din egen oplevelse, eller det, som lægen siger?
    Hvis det er angst, så vil jeg anbefale dig at komme i behandling.
    Medicin vil nok kunne hjælpe dig, og bivirkningerne forsvinder som regel efter 2-4 uger.

    Men jeg tror, at terapi nærmere er den rigtige løsning for dig. Når det handler om angst, er der mange dygtige behandlere, der ved meget mere om det, end din læge gør. Men for at du kan få noget ud af hjælpen, er det nødvendigt, at du beslutter dig for, at du vil gøre noget ved dit problem. For det kræver at du åbner dig, og at du vælger at stole på en psykolog. Hvis du er under 35, skal du sige til sin læge, at du er deprimeret. Så kan du få en henvisning til psykolog, så det "kun" koster ca. 300kr. pr. gang. Og Sygesikring Danmark giver 100kr pr. gang.

    Mvh. Oktober
  • Indstillinger
    Jamen har været 2 gang til hals lægen og fået sårn en lang ting igennem næsen og hele vejen ned i halsen , og han siger at det er slet ikke noget at komme efter osv .. Så tror det er mere min angst der genere mig , det bare så træls for angsten kan føle så virkelig at jeg nogle gang ikke tror det er det. Men Ja skal opsøg en pyskolog , det bare for dyrt , er kun 20år , men skal nok lige snakke med min læge ?. For det må være en anden løsning end at spise piller ..
  • Indstillinger
    Altså hvis du siger til din læge, at du er deprimeret. Jeg led kun af angst, men det var så slemt, at min læge gik med på, at henvise på som om, jeg var deprimeret.
    Så kunne jeg få en henvisning. Der er cirka tre måneders ventetid, så jo hurtigere du kommer afsted des bedre.

    Jeg ønsker alt det bedste for dig.

    Kh. Oktober
  • Indstillinger
    Hejsa,

    Jeg har haft præcis det samme. Og en del andre ting også. Det tyder på at du lider af en form for angst/panik angst.
    Jeg har haft det tilbage da jeg var teenager, men det er nu så småt kommet tilbage. Jeg er nu hos psykolog, om det hjælper ved jeg desværre ikke endnu. Men jeg vil anbefale at snakke med nogen om det. Eventuelt en psykolog, fammillie, eller venner. Da det ofte kan hjælpe meget at være åben omkring det.
    Nogle ting som hjalp mig, var at prøve at indse, at det er psykisk. "altså hjernen der leger med dig"
    Det kan være ekstremt svært. Meditation osv. er os en mulighed, for at få bedre styr på dine tanker, og følelser.
    Nu er dette selføgelig bare mit bud. Men det lyder ikke til at være fysisk da ingen af de læger eller specialister som du har været hos, har fundet noget.

    Håber du finder på noget!
  • Indstillinger
    Hej

    Det er altså ikke jordens undergang at skulle tage medicin, hvis nu det kan hjælpe dig.

    Hvis du tænker, at medicin kan skade dig osv, så prøv at hør nyheder, læs avisen og sladder bladene...- Det er jo lige ved at man dør ved at trække vejret på en forkert måde. Den ene dag er havregryn sundt den anden dag får du kræft af det. Og sådan er det hele vejen igennem.

    Prøv det medicin.. du kan jo altid stoppe igen, hvis det ikke fungere for dig... men det kan jo være en løsning og ja det kan også være psykisk.

    Tower
  • Indstillinger
    Jeg døjer selv meget med en angstlidelse, hvor jeg hele tiden er bange for alle mulige underlige ting... Og jeg har også tit den der klump i halsen... For mit vedkommende er det noget nervøst betinget, fordi jeg ubevidst begynder at rømme mig og synke hele tiden, hver gang jeg bliver nervøs over noget, hvilket sket meget ofte.. Så irriterer man svælget og halsen og det føles som om der er noget dernede...
  • Indstillinger
    Hejsa,

    Jeg har svært ved at vurdere om der i dit tilfælde reelt er tale om angst anfald eller om dine læger bare har svært ved at finde den rigtige diagnose?

    Dog synes jeg du skal vide at min mand længe har haft tilsvarende problemer med at synke når han spiser og han i nuværende periode har problemet ved hvert måltid. Han har været ved tilsvarende undersøgleser og hans læger har konstateret at der er tale om tilbageløb af mavesyre, hvilket netop medfører denne irritation.

    Så synes du skal prøve at tale med lægen igen og evt. hører om dette kunne være tilfældet..... (dette ses meget i stresset/presset perioder :O)
  • Indstillinger
    Hej...
    Jeg har i hele mit liv lidt af en form for angst, det er bare først nu jeg har fundet ud af det. Men jeg har læst meget om emnet og prøvet at blive klogere. Jeg er selv lige kommet ud af medicinen. Og jeg synes ikke det er første løsning. Du skal gå til din læge og få en henvisning på angst (det kan man nu) og så skal du snakke med en psykolog. Derudover vil jeg anbefale dig at gå til en kropsterapeut. Krop og sind hænger utroligt meget sammen. og at du har spændinger i halsen, er så konkret, at det ville være "let" at gå til. Dyrker du motion? Ellers er det også rigtigt effektivt på angst.
    God bedring. Og husk på, at det ikke er noget farligt. Du er blevet undersøgt af en speciallæge.
Log in eller Registrér for at kommentere.