Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Trykken/tinnitus

Hej, jeg skriver da jeg har brug for lidt hjælp - jeg har længe haft det som om jeg havde for højt tryk i ørerne - når jeg synker føles det lidt ligesom når man sidder i et fly og så synker. Jeg har også tinnitus lyde - til tider høje pivende lyde, andre gange mere brusende (dette har stået på nogle måneder). Men nu har jeg så også fået lidt ondt. Ved i hvad det kan være?

Kommentarer

 • Indstillinger
  persille1persille1
  Redigeret 10 maj, 2010, 08:24
  En ide, det kunne være infiltrationer ved ørerne og kæben. Det har jeg selv haft, så jeg kender det.
  Er grunden den vil massage hos en fysioterapeut hjælpe. Hvis det vel og mærke er en, der interesserer sig for at massagen skal hjælpe.

  Jeg har selv en fys. som er interesseret i, at hendes massage hjælper, det er ikke alle, der er det. Det er min erfaring.


  Jeg gik i mange, mange år med trykken i mine ører, var både hos lægen og ørespecialist. Men ingen fandt årsagen, indtil en dag en anden ørespecialist fortalte mig, at det skyldtes infiltrationer.
 • Indstillinger
  Hej Leonora,

  i langt de fleste tilfælde taler man om tinnitus som et symptom fremfor en sygdom. Det sammenholdt med, at du har en fornemmelse af overtryk i ørene, gør at jeg synes, at du skal gå til lægen.

  Han/hun kan nemt måle trykket i dit mellemøre, og se om der er problemer.
  Alternativt kan det også være et problem i selve øregangen som fx. ørevoks, der har dannet en prop pga. svømning, højt tryk pga. dykning el. flyvning eller brug af vatpinde.

  Uanset hvad, så kan der gøres noget ved langt de fleste problemer. Med mindre det er en infektion, som ikke slår helt igennem, men bare ligger på lur.

  Så det ser ud til, at du skal en tur til lægen af have kigget og målt lidt på dine øre.

  Jeg håber, at det bærer frugt, så du kan slippe af med de irriterende symptomer.

  Mvh. Oktober
 • Indstillinger
  Hej, har så været en tur ved min læge.. Hun siger jeg har væske i mellemøret (mener det var det hun sagde), og at det skulle gå væk af sig selv. Nu er det så jeg undrer mig, for det tryk har jeg altså haft i over en månede - og hvordan kan hun uden rigtig at undersøge mig udelukke alle de ting i nævner? Håber på hurtigt svar.
 • Indstillinger
  Jeg har ikke den store erfaring med væske i ørerne, men man må vel formåde det går væk, når læger siger det.
  Hun har samtidig set efter om der er ørevoks, så det kan du udelukke.

  Du kan få gjort noget ved væsken i ørerne, hvis ikke det forsvinder af sig selv.
 • Indstillinger
  Hej Persille1

  Jeg har med stor interesse læst dine indlæg omkring "Trykken/tinnitus" emnet.
  Har selv problemer med hylen for ørerne og trykken i ørerne og det ville da være fantastisk hvis en god fys kunne afhjælpe dette.
  Kan du evt. anbefale en fys? Jeg bor i Stor København.
  På forhånd tak for hjælpen.
 • Indstillinger
  Jeg døjer med samme problemer og har gjort det i ca 8 mdr. Voldsomt generende! Har prøvet mage forskellige ting for at afhjælpe problemet, men miraklet er endnu ikke sket.
  Persille1: Er det muligt at du kan give kontaketinfo på den ørespecialist og den fysioterapeut som du har haft gavn af. Det vil være en stor hjælp!
Log in eller Registrér for at kommentere.