Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tarsaltunnelsyndrom

Redigeret 10 juni, 2012, 06:10 i Fod- og knæskader
Hej
Har lige fået konstateret tarsaltunnelsyndrom for 3 uger siden, efter et år at have troet ( efter lægens udsagn) at jeg havde hæl-spore.
Vil gerne høre om der er andre med erfaring med denne lidelse/sygdom.
Har som sagt gået over et år med disse ulidelige smerter og er nu sygemeldt fra job, kan ikke gå mange skridt om dagen.
Jeg er blevet sendt videre til en fysioterapeut som sætter tape på fødderne. har nu prøvet det et par uger men kan ikke mærke nogen fremgang. Er der nogen som har prøvet tapning ved tarsaltunnelsyndrom?? Jeg vil så gerne videre i livet og syntes det er spildt af tid at sætte tape på fødder og så bede patienten om at gå med dette når nu jeg dårligt kan gå, følger de holder en for nar.
MVH stasta12

Kommentarer

 • Indstillinger
  Ja, jeg har samme problemer som du og det er noget værre noget at tilegne sig
 • Indstillinger
  Hvis du ser mit svar , er jeg også interesseret i at høre mere om det og vi kunne udveksle mailadresser
 • Indstillinger
  @fiffi88

  Hvis du klikker på min profil , har jeg gjort min mailadresse synlig.
  Du er velkommen til at skrive til mig.
 • Indstillinger
  Hej.
  Jeg har også lige fået stillet diagnosen, efter at have gået med det i ca ti år (måske endda helt siden min barndom), hvor det er blevet værre og værre, og hvor min læge ikke har kunnet finde ud af noget, har blot sagt "det må du lære at leve med", og har troet at det har været almindelige væskeansamlinger pga. hævelser.
  Jeg har altid haft symptomerne: kraftig ømhed, generende smerter i hæl, svang, forfod og tæer, kramper i tæerne og benene. De sidste to år har jeg så fået symptomerne med følelesesløshed og svær hævelse af min højre fod.

  Jeg skal til en nerveledningsundersøgelse (elektroneurografi, EMG), hvor man med nogle små nåle måler nerve aktiviteten, og hvis denne nerve som er klemt ikke reagerer kan man stille diagnosen 100 procent.

  Fordi jeg har gået med det i så mange år, kan det være at jeg skal opereres for syndromet (Jeg har gået til behandling hos en fysioterapeut der er specialiseret på området, men han kan ikke rigitg få det til at gå væk), hvor de går ind og skærer en slids i nerven, så blodet igen kan strømme ordenligt igennem. Chancen for at det virker er 75 %, 20 % for at der ingen virkning er, og 5 % for at det bliver værre. - og hvis man ikke er forsikret ved f.eks. Danmark koster det omkring 4000 kroner.

  Operationen er sidste udvej hvis ikke fysioterapi virker, så derfor skal jeg i behandling ved fys. igen.

  Jeg ved ikke om du kan bruge det til noget, men hvis du har lyst er du velkommen til at kontakte mig, så vi evt. kan udveksle erfaringer. Jeg er ihvert fald enormt lettet over at have fået stillet en diagnose efter så mange år i uvished om hvad der var galt. Og det at man ovenikøbet kan helbrede det er jo endnu bedres synes jeg :)

  Med venlig hilsen,
  Thilde.
 • Indstillinger
  Hov. Jeg glemte jo at svare på det jeg i virkeligheden ville svare på :)
  Ja, jeg har prøvet tapning, behandling af 6 gange. Det har ikke hjulpet mig endnu, men det kan have noget at gøre med at jeg har haft syndromet i så mange år.
  Min mor har haft det samme, og der har tapning virket.
  Hvis ikke tapning virker så kan man jo så blive opereret.
  Jeg fik stillet diagnosen af en ortopædkirurg igår, og han sagde at man mindst skal have 6-8 behandlinger med tapning før man kan se resultater, nogle gange kræves flere behandlinger.

  Mvh.
 • Indstillinger
  Hejsa.
  Jeg har også fået stillet diagnosen, men det skete efter jeg havde siddet med foden på en "skarp" kant over længere tid.. Har haft gener (følelsesløshed, som hvis foden sov, krampe op i benet og i hælen) i snart 3 mdr. Det er dog begyndt at blive bedre. Men kan det virkelig blive ved i 10 år som nogen skriver ovenfor?!? Synes godtnok det lyder helt vildt!
  Er det noget jeg skal få undersøgt nærmere eller hvad tror I? - eller kan det finde på at gå i sig selv igen?
 • Indstillinger
  Det er lidt sent at svare på, men måske kan dette bruges af andre. Hvad med at gå til en fodterapeut. Hvis man har en fejlstilling fx valgus af hælen, dvs at hælen vælter udad, man går lidt på indersiden af foden, kan man få afklemt arterier/vener/nerver/sener. Hvis man ikke retter op på fejlstilling vil problemet jo altid vende tilbage.
Log in eller Registrér for at kommentere.