Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Stærke smerter i hele den ene side af ansigtet

Min kæreste klagede tidligere i dag over lidt mild tandpine. Hen over aftenen er det gradvist blevet værre. Nu klager hun over smerter i hele den ene side af hovedet, kæbepartiet, halsen og øret. Hun kan ikke sidde stille pga. smerter. Smertestillende er ikke en option nu hvor hun allerede har spist så meget, at hun ikke tør spise mere.

Hvad gør vi? Har i et godt råd?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Dolol er et smertestillende middel og det har fungeret efter hensigten. Receptpligtig.
  • Indstillinger
    Det er en trigeminus neuralgi udløst af en tandpine... den er klassisk.

    Det betyder helt konkret at din kæreste (og alle der vil hende det godt) er nød til at skillinge sammen til hvad end det koster at få en tandlæge til at ordne alle hendes tænder og hun er nød til at dukke op til halvårstjekkene (selv om de er dyre).

    Ellers dukker den bare op igen næste gang der er et eller andet der gør ondt i hendes tænder og som hun sikkert har fortalt, så er det ikke alene 100% invaliderende, men også vanvittigt smertefuldt.

    Iøvrigt findes der medicin der virker på det (karmamarzipan etc.), så tag endeligt til lægen hvis det sker igen... Det skal man i alle tilfælde, da der er et par andre sygdomme der også forårsager trigeminus neuralgi, selvom det er oplagt at det er tandpinin i det her tilfælde.
Log in eller Registrér for at kommentere.