Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

ansat i plejesektor?

Redigeret 4 marts, 2010, 15:39 i Åben debat for ældre
Jeg er lige kommet hjem fra en 75 års fødselsdag, hvor jeg desværre så endnu et svigt fra plejepersonalets side.
Fødselaren som sidder i kørestol, havde længe glædet sig til sin store dag, hvor hun ville samle familie og venner.
Det var også blevet arrangeret at hendes mand, som er 84 år, sidder i kørestol, meget alderssvækket og demens og meget plejekrævende og derfor bor på plejehjem, skulle deltage i en del af festen.
Fødselaren havde bedt plejepersonalet om at sørge for at manden var pænt klædt på da det jo var en festdag. Manden blev afhentet af en søn, som desværre ikke kontrollerede, hvad faderen havde på, så det var først da han ankom til festlokalerne og fik overtøjet af, at det viste sig, at han havde en meget gammel og hullet bluse på med en temmelig åben halsudskæring!!!! Fødselaren blev ked af at se sin mand klædt sådan. Han, som altid selv havde været meget omhyggelig med sin påklædning. Det er da trist at se når man ved det ikke tager længere tid eller er mere besværlig at klæde ham pænt på.
Sørgeligt når et menneske mister evnen til at kunne klare sig selv og bliver afhængig af andre, men endnu mere sørgeligt når de mennesker der har valgt et arbejde indenfor plejesektoren endogså fratager dem den sidste rest værdighed!!!!!

Desværre er det ikke det eneste svigt fra plejepersonalet side. Der er også problemer med at yde nødvendig hjælp i spisesituationer, hvilket betyder at manden ikke får nok at spise (vejer kun 36 kg). De "glemmer" at give ham kaffe, "skønner" at han har bedre af at ligge i sengen kl. fem om eftermiddagen for nedrullede gardiner...............
Gad vide om det er sådan de selv ønsker at leve deres sidste dage....

Kære plejepersonale, det kan gøres bedre og vil også være mere tilfredsstillende for dig at have været med til at gøre den sidste tid god for et andet menneske.
Log in eller Registrér for at kommentere.