Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Termin om 3 uger og føler mig ikke taget alvorlig

Redigeret 28 februar, 2010, 03:23 i Lichen Sclerosus
Hej Alle derude.
Søger hjælp her, da jeg snart ikke ved hvad jeg skal gøre.

Har altid haft perioder med kløe og svien i underlivet, men var i barndom og pubertet for flov til at få det undersøgt. I mine voksenår har jeg altid fået at vide at jeg ser helt normal ud, når jeg har været til lægen.

For 2 år siden fødte jeg en søn ved en almindelig vaginal fødsel. Forløbet var ifølge JM helt normal omend presseveperioden var noget langtrukken (2 timer).
Jeg havde fornemmelsen af at området omkring klitoris revnede og var meget bange for at klitoris skulle blive revet af og flyve gennem lokalet. Trods varme klude kunne JM ikke bløde huden nok op, så det endte med et klip, og herefter var fødslen hurtigt overstået.
Det skal lige siges at jeg ikke fik noget smertestillende overhovedet og den fejl begår jeg ikke igen!

Efterfølgende har jeg haft mange gener on/off i form af ømhed, hævelse, kløe, smerter i selve underlivet og ved skedeindgangen. Derudover har jeg i perioder problemer med at noget af skedebagvæggen falder ud.

Efter at have rendt lægerne på dørene det sidste års tid, blev jeg endelig sendt på sygehuset til undersøgelse, hvor en læge sagde at jeg både havde nogle fødeskader, men også Lichen!
Dette gav mening da jeg for 10 år siden havde en periode, hvor jeg var angrebet af Lichen Ruber.
Jeg fik besked på at smøre med noget hormoncreme og så ville man se på det efter fødslen.

I går var jeg så til noget graviditetskontrol i anden henseende og der nævner jeg så min frygt for vaginal fødsel og forværring af denne sygdom jeg nu ved jeg har, og hele 2 læger kiggede på mig. Begge var enige: jeg havde Lichen Sclerosus, men skulle droppe hormoncremen og ellers smøre med brystsalve når der var gener!
Mht. min frygt for at briste og om huden ville kunne give sig, var svaret at; "sygdommen ingen hindring gav for at føde normalt, ingen gik i stykker opad- ja nogle følte det jo også som at barnet kom ud af det andet hul og mht skedebagvæggen der ganske rigtigt hang nedenud, så var kodeordet knibeøvelser, knibeøvelser, knibeøvelser!
Hvilket jeg gør rigtig meget i! Føler bare at noget er gået helt i stykker indeni. Spekulerer på om den lange presseperiode har gjort noget ved mig.

Jeg har svært nok ved at have sex med min partner, det gør nogengange så ondt, især bagefter. Klitorisområdet har ændret sig- synes det på en måde er blevet mindre?!
Jeg er helt ærligt bange for at føde vaginalt igen og måske forværre mit underliv, men føler at lægerne synes jeg er pylret.

Efter at jeg har fået at vide at jeg har Lichen, har ingen læger nævnt noget om at jeg bør tilses af en hudlæge, gynækolog eller anden specialist.

Nogen gode råd fra jer kloge kvinder derude. Mange af jer har også været igennem en del før I fandt ud af hvad I fejlede.
PS jeg bor i Horsens.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Bettepigen
    Allerførst kender jeg ikke noget til dette.
    Men det lyder bestemt ikke rart.
    Jeg ved ik om det var Steffen Sommer du har talt med, men han har været på HS. SH gennem mange år og jeg syntes han er dygtig...... Men jeg viul foreslå dig at gå ind på http://www.regionshospitalet-horsens.dk ... darbejdere her vil du kunne se hvilke læger der er tilknyttet på fødeafdelingen. Mette Meinert står opført som behandler på Horsens Sygehus.
    Linket får du her http://www.lichensclerosus.dk/behandlere.htm Her kan du finde tlf. nr til hende samt træffetider.
    Har du en læge eller jordemoder du er MEGET tryg ved? Hvis ja syntes jeg du skal få en snak med vedkommende om din frygt.
    Kender du gynækologen på Beringsplads? Jeg har hørt rigtig meget godt om ham..... Men det handler jo om at man svinger sammen, for at der kan opnåes tillid
    Hvad med at få en tid hos ham?
    Held og lykke fremover.
    Fra en anden Horsensborger
    Mange hjertelige hilsner
    Rita
  • Indstillinger
    Hej med dig
    Jeg har læst dit brev flere gange, og er enig med dig i, at du ikke bliver taget alvorligt. Dette skal tages alvorligt!
    1: Det mest presserende lige nu er vel, hvordan du skal føde. Som du beskriver det lyder det som om du har en skade fra sidste fødsel. Jeg kan kun gætte om hvad der er gået galt, men det det kunne være, at det klip du har fået syet muligvis er skredet i trådene efterfølgende, og derfor ikke er groet korrekt sammen. Hvis skedebagvægge "falder ud" er der i hvert fald noget som ikke er i orden. Dette klares ikke med knibeøvleser, men er en opgave for en specialist.
    2: Lichen Sclerosus (LS) giver hos mange kvinder alvorlige, smertefulde problemer i det daglige, og kan gøre sex aldeles umuligt. Det eneste der egentlig lindrer, og holder symptomerne nede er desværre Dermovat salve, som jeg vil tro du har. Dette er et stærkt binyrebark hormon, og skal derfor bruges med forsigtighed når du er gravid. Brug det kun, når du synes det klør/svier/brænder, og kun nøjagtig der hvor ubehaget sidder. Husk at vaske hænder bagefter!
    3: Jeg vil anbefale dig at få en aftale med den gynækologiske overlæge på sygehuset straks, jeg mener ikke det er forsvarligt, at du skal føde vaginalt, med alle de gener du i forvejen har.
    4: Du skal bede om at blive henvist til den behandler som er nævnt her på siden, for LS er en opgave for en specialist i vulvasygdomme, og skal følges jævnligt.
    Du kan med fordel læse på siden www.lichensclerosus.dk
    Du kan også sende mig en mail på lichensclerosus@ofir.dk
    Så kan jeg give dig mit telefonnummer, hvis du har brug for en mere uddybende samtale med mig (jeg er jordemoder).
    De bedste hilsner Anette
Log in eller Registrér for at kommentere.