Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

ELTROXIN-LEVAXIN-EUTHYROX bivirkninger

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har lige fået konstateret lavt stofskifte og er for ca 3/4 år siden startet med
    Euthyrox 25mg om dagen , hvilket ikke har hjulpet. Mit tsh svinger mellem
    3,4 og 4, 3. Jeg er utrolig træt og har ondt alle steder. Hovedpine, ondt i muskler,
    ja jeg kunne blive ved. Jeg har altid været aktiv, men foretager mig intet nu.
    Skal til specialist i morgen . Håber han tager mig alvorlig. Måske skal jeg øge dosis eller få t3. Er der nogen i dette forum som har erfaring med t3.
    Lisa12
  • Indstillinger
    Hvis min TSH er over ca 2, så har jeg det dårligt.
    Mange specialister og lægfolk siger at når man er i behandling skal man stile mod TSH på ca 1, det er der de fleste har det bedst.
    Jeg har prøvet med T3, men det hjalp mig ikke, dog er der en del som har gavn af det.
    T3 kunne evt gavne hvis du har svært ved at konvertere T4 til T3. Det kan man evt afgøre udfra blodprøver.
  • Indstillinger
    Hej
    Har været hos speciallæge Faber i går, hvilket var en god oplevelse. Er sat op i dosis. Får nu 50 mg om dagen. Håber virkelig jeg vil få det bedre og at bivirkningerne ved Euthyrox ifa hovedpine og ondt i maven vil forsvinde.
    Skal til konsultation igen hos Faber til november.
    Da der er mange i dette forum som efterlyser en god speciallæge, vil jeg anbefale
    Faber som er venlig og grundig. Dog manglede jeg lidt dialogen. Indtil videre, er jeg tilfreds med ham og vil gerne anbefale ham.
    Lisa12
  • Indstillinger
    Ak ja. Det evigt tilbagevendende problem. Hvor skal TSH ligge og med hvilken værdi har patienten det bedst. Det kræver virkelig sin mand at stå op mod sagkundskaben, hvis man ikke er enig i deres vurdering.
    Har kæmpet i mere en 30 år, og har haft både gode og dårlige oplevelser på specialafd. og først de sidste par år har jeg fået styr på mit medicinbehov.
    Får Euthyrox - har tidligere fået Eltroxin - men kunne ikke tåle dem, da de fik en ny sammensætning.
    Får 50microg. om aftenen og samme dosis om morgenen bortset fra 2 morgener om ugen, hvor jeg får 25 microg. ekstra. På den måde har jeg endelig fået et stabilt TSH ca, 1,5 og har det rigtig godt.
    Måske er der andre der kan have glæde af dette.
    Venlig hilsen
    eva2002
  • Indstillinger
    Redigeret 13 oktober, 2016, 13:26
    Du kan køb levothyroxine (levaxin) her fra en licenseret apotek uden forudgående recept (kræver en nem online konsultation) http://www.goodrxtabs.com
  • Indstillinger
    Kære Suglen37
    Euthyrox er godkendt i DK, så du skal bare få din læge til at lave en recept på Euthyrox i de(n) styrke(r) du har brug for, så kan du hente det på apoteket. I DK findes Euthyrox i 3 tabl. styrker: 25 mcg, 50 mcg og 100 mcg.

    Tablet på 100 mcg findes i nogle parallelimporterede udgaver og en del klager over at de parallelimporterede giver dem problemer. Jeg har altid sørget for at få originalerne fra Merck, så jeg har ikke selv prøvet de parallelimporterede: Du kan se varenumre på de forskellige udgaver på linket her:
    http://stofskiftesupport.dk/parallelimp ... x-eltroxin
    apotekerne påstår efter sigende ofte at der ingen forskel er, så hvis du ikke vil have de parallelimportede så skal du måske insistere på apoteket.

    For nogle mennesker virker Euthyrox og Eltroxin ikke lige stærkt (hvis der er forskel er det oftest Euthyrox, der virker stærkere) - derfor skal du sørge for at få taget blodprøver 6 uger efter du er startet på Euthyrox og hvis du i de 6 uger får over- eller underdoserings symptomer så skal du reagere på det inden.
    Selv køber jeg min Euthyrox i Tyskland på en gul recept fra lægen. Det skyldes at man i Tyskland kan få mange flere forskellige tabletstyrker end i DK.

    Bl.a. på hjemmesiden: http://stofskiftesupport.dk/
    kan du finde masser af information om stofskiftet.
Log in eller Registrér for at kommentere.