Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Netdoktors artikel:"Atkins-kuren og andre moderne diæter".

Redigeret 12 februar, 2010, 07:10 i Åben debat om overvægt
Netdoktors artikel:"Atkins-kuren og andre moderne diæter". Er utrolig ensidig og generaliserende, og man må betvivle at Arne Astrup har gidet læse noget Atkins har skrevet?
Og fx dette udsagn: "Man er fortsat bekymret over om den på sigt øger risikoen for at få blodprop i hjertet og udvikle diabetes." Men altså, det forholder sig faktisk lige omvendt! Atkins diæten forebygger både blodprop i hjertet og udvikling af diabetes 2.
Den store tilbedelse af kuldhydrater og alt for lille advarsel mod sukker og de utroligt mange dårlige kulhydrater der bliver spist i Danmark - hvor man i Danmark går op i at pege på fedtet i stedet dårlige kulhydrater!
FEDTET på kroppen kommer ikke fra fedt man spiser, men fra alt for mange høj-glykæmiske kulhydrater, som lagres som kropsfedt, og det skaber den belastning af bugspytkitlen som til sidst giver diabetes 2.
Fedt feder ikke og de mange fedtfattige produkter er faktisk farlige og kan udvikle Demens og Alzheimer pga. den udbredte misforståelse omkring kolesterol - også i læge-kredse.
Alt denne sammenblanding af økonomiske interesser med hvad læger burde vide og fortælle om er nærmest kriminel!
Log in eller Registrér for at kommentere.