Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Extraslag / Extrasystoler spørgsmål

Redigeret 2 april, 2010, 17:09 i Hjerteproblemer
hejsa jed heder Carsten og er 23 år. Og vil lige starte med at sige jeg Lider af angst og skulle efter sigende ikke fejle noget alvorligt.
Men jeg har extraslag. Og dem blandet med min Mavesyre og angst kan godt give nogle grimme tanker. Så håber nogen her kan give nogle svar.

Først så har jeg også stillet et spørgsmål vdr mavesyre da jeg har læst mig frem til de kan reagere sammen med hjærtet.

Det kan du læse her.,

viewtopic.php?f=95&t=22522

Så til det. Jeg har bare haft svært ved at ignorere de extraslag. Men vil mene igennem de år de har været, så ligger jeg ikke å meget uro i det som før.
Især efter jeg fandt ud af min mor har dem til tider. (efter motion hvor hun føler hjhærtet slår over en takt eller to). Og min ene søster også. Og de skulle jo begge efter sigene være raske.

Men jeg har stadig noget bekymring om det. Og hovesageligt af to grunde.
Jeg mangler en forståelse for at de kommer mest når motion er involdværet.
Det kan jeg bare ikke forstå mig i hvis de er så harmæløse... hvorfor går de så igang når man er met aktiv? .
Så også bare følelsen. Jeg ved at med min angst kan jeg forværre alt. Men har to symptomer. Denne ene er at den springer en takt over i ny og næ. (mest efter motion -som exempel kan takten være 1-2-3-ingen-5-6-ingen-7-8-9 osv. ). det er lidt klamt.
Og den anden er at det føles som et slag i brystet. (indefra). Og der lyder det bare som om på folk at der er helt overdreven. Men der er sådan heg mærker det mest.
Kan forklares som dette. Hvis man nu tog en tyk pude og placerede den på brystet og slog så. Så det er ikke sammenstødet men kræften i sig selv jeg mærker. Og så indefra. Jeg synes det virker voldsomt men er det stadig normalt.?

Jeg mister ikke pusten eller noget når det er de kommer. Bliver heller ikke dårlig. Men I mange tilfælde stiller de mig i en puse situation i nogle sekunder da (min angst tror jeg) ruser til hovedet og siger. "Kroppen skal bruge en pause."
Min egen læger siger at når de kommer under motion skal jeg bare blive ved. Men det kan jeg bare ikke få mig selv til.

Så ja ville hjælpe meget hvis i kunne dele ud af jeres afaring. Og muligvis jeres symptomer på extraslag. Så jeg kunne sammeligne og muligvis ligge det mere til ro.
Men ja.,.. var vist det.
I må have en god fredag aften
cArsten.

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Carsten

  Har også selv ekstraslag, og jeg kender godt meget af det du beskriver.

  Først og fremmest: Få dit hjerte checket af en hjertespecialist for at være sikker på at der ikke er noget alvorligt i vejen. (Udfra hvad du skriver, lyder det som noget ufarligt, men det kan ingen jo vide ud fra en spørge"blog" på internettet.)
  Min hjertelæge "så" på mit hjerte via ultralydsscanning - og jeg fik det checket med en lille recorder som jeg gik med et par døgn, og som jeg skulle trykke på en knap på, når jeg mærkede "noget med hjertet". På den måde fandt vi ud af at nogle af mine "mærkelige fornemmelser" rent faktisk VAR ufarlige ekstraslag.

  Hvis du har lægens ord for at dit hjerte er ok, synes jeg der er to ting:
  1: Se om du kan finde ud af hvad der typisk sætter dem i gang. Min erfaring siger at dette er svært, mange gange kommer de "ud af den blå luft", men der kan altså være ting der ofte sparker "en dårlig periode i gang". For mig: Alkohol og "overspisning". Dagen efter en ordentlig middag med en masse mad og vin er ofte dårlig.
  Der er også for mit vedkommende noget med at det kan sætte dem i gang hvis jeg sover på venstre side ...

  2: Bliv bedre til ikke at tænke for meget på det. Lær at tænke: Fuck, det var ét af de dér trælse ekstraslag, men det er jo ufarligt, ingen grund til at spekulere mere på det.

  Held og lykke

  Martin
 • Indstillinger
  hey tak for svaret., og ja har faktisk fået tjekket nogle ting før i tiden. igennem nogle år. Men den recorder man har på i 2 (eller er det 3 dage?) fangede ingen af dem . Så det var vel bare bad luck. Og også taget sådan en ekg der heller ikke fangede nogen. Så det er egentlig ikke så tit de er der. Bare når de endelig kommer er de noget voldsomme. MEn er nu også meget go til efter mi egen mening at sige (som du sagde det) F*** det og det er der ikke noget at gøre ved. Kan bare ikke når det kommer under motion. Og igen undrer mig bare at det kommer så nemt der. MEn det er vel bare sådan det er så. Men altid godt lige at høre fra en anden der har det samme rod :)
 • Indstillinger
  Hey du.. Jeg er en gut på 27, og ja vi har sku nok helt det samme.. :)

  Her er hvad jeg sendte til lægerne som spørgsmål:

  Jeg har problemer med hjertet.

  Jeg får i perioder nogle anfald hvor hjertet slår et slag over.. Ja det meget normalt.. Men er det normal at man får anfald hvor hjertet slår et slag over og i det tidsrum hvor hjertet ikke slår går hjertet i kramper, hvor hjertet efterfølgende slår et MEGET hårdt slag, og så går der X antal minutter før situationen gentages igen.

  Det føles meget ubehageligt når disse "anfald" sker. Jeg syntes ikke det er ubehageligt når hjertet kun slår 1 slag over.. Men når hjertet ligefrem begynder at krampe/ryste og efterfølgende slår et hårdt slag hvor hele anfaldet gentager sig et par minutter sennere og først stopper når jeg er så døsig at jeg ikke kan udfylde en sudoku og falder halvt i søvn, så bliver jeg altså nysgerrig om det er noget der kan være farligt...

  Jeg mærker ingen smerter. Forleden dag da jeg fik det blev min arm lidt kold. Jeg blev lidt svimmel. Men ellers ikke andre symptomer andet end ubehag.

  Jeg har været igennem en "R-test" i 7 dage, men R-testen kunne ikke registrere noget og det kunne jeg heller ikke da der simpelthent i de 7 dage ikke skete nogle "anfald".

  da ingen læger har kunne fange det ske, har jeg selv prøvet at lytte til det, og fangede det forleden. hjetet slog i normal rytme til det pludselig lød som det ikke bankede helt igennem men rystede eller sitrede. Derefter kom lyden som jeg har kunne mærke det meget hårdt. Og dette gentog sig en 10 gange.

  Hvordan skal jeg forholde mig til dette?
 • Indstillinger
  Du må jo til læge/hjertespecialist igen, for du er på en el. anden måde nødt til at få "optaget" et af dine "anfald". Jeg ved ikke hvad den "r-test" som du har prøvet, er for noget.
  Jeg har prøvet at gå med en recorder i 3 døgn, hvor jeg så skulle trykke på en knap og skrive op, når jeg syntes at der "var noget". (Måske det samme som din "r-ting"?)
  Det eneste lægerne fandt, var "ufarlige ekstraslag", og der skulle ikke gøres noget ved det. Men de sagde at jeg jo måtte komme igen hvis det blev oftere eller stærkere. Jeg prøver at leve med det og ikke tænke for meget på det. Og jeg prøver at undgå ting som jeg tror kan provokere det frem; sen druk og sen "grovspisning" ... :-)

  Det er klart at hvis du virkelig har nogle rytmeforstyrrelser af en slags, må det jo kortlægges, og måske skal du have medicin el. anden behandling.

  Håber du finder ud af noget!
Log in eller Registrér for at kommentere.