Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Fik det virkelig skidt af mine piller

Redigeret 4 januar, 2010, 06:57 i Hypermobilitet
Hej.
Jeg er en pige på blot 21 år, der er begyndt at få pillerne "Todolac" mod gigt, og ledsmerter. Igår da at jeg var til julefrokost, kom jeg i tanke om glemt pille, så derfor skyndte jeg mig at tage den (Ikke særlig flot, når at man har drukket øl) Stoppede dog med at drikke efter indtagelse af pillen (Min egen skyld) Men en times tid derefter, så jeg bare sort, mine øjne flakkede, og jeg fik koldsved. Jeg fik kvalme, og jeg følte at jeg skulle besvime. Efter en lille halv time, gik det dog væk, men da at jeg kom hjem, fik jeg det rigtig skidt igen. Jeg vågnede 6 gange i nat, hvor at jeg skulle kaste op, samt utallige gange i morges. Hele dagen har jeg haft stikken (Stødligende smerter) op i det højre bryst, og samtid mellem brysterne. Er der nogle af jer, der har oplevet noget tilsvarende? På forhånd tak.
MVH Janne9400

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har meget respekt for medicin. Jeg ved, hvor syg man kan blive af det.
    Noget medicin kan ikke undværes, andet bør man prøve at undgå så vidt muligt.

    Jeg kan tage min bror, som ikke kan undvære en bestemt medicin, men han blev meget syg af det. Han blev syg, når han tog tabletten, men han blev også syg, når han ikke tog den.

    Han fandt selv ud af, han kun kunne tåle 1/4 tablet. Det var rigeligt til ham. Da han er meget syg kommer han hos en specialist, som sagde det var helt i orden med en 1/4 tablet.

    Jeg fortæller det, for at du kan se, hvor forskellige vi er. Nogle kan tåle en slags medicin, andre må have noget andet.
    Du kan muligvis ikke tåle den medicin du har fået.

    Du burde også kun tage gigtmedicin, hvis det er strengt nødvendigt. Jeg ville selv prøve alt andet først. Massage f.eks. Nu ved jeg jo ikke, hvad du fejler.

    Har du hypermobile led ved jeg ikke om man må få massage. Jeg må have læst om det, for jeg har et barnebarn, der lider af det. Jeg ved svømning er godt.

    Jeg har en veninde, som har en slem gigtsygdom. Hun fik frygtelige smerter i maven af medicinen. Hun kunne slet ikke tåle den.

    Jeg er ligeglad med, hvad visse læger siger. Man kan selv mærke om bivirkningerne er for store. Der er altid bivirkninger ved medicin. Noget medicin kan og må man holde ud, andet medicin er direkte skadeligt.

    Min forrige læge havde nær fået slået mig ihjel, fordi han gav mig medicin, som jeg ikke kunne tåle og han overså fuldstændig bivirkningerne.
    Så jeg stoler kun på mig selv. Jeg er også kommet hos en specialist, som sagde: Du må ikke tage medicin, du bliver syg af.

    Det er ikke alle læger, der kan indse det.

    Gigt medicin er noget af det medicin, jeg ikke ville tage med mindre det var strengt nødvendingt
    Medicinal industrien og nogle læger tjener styrtende på at vi indtager så meget medicin, som muligt. Det bør vi huske på.

    Du kan læse om bivirkningerne her. Jeg vil tilføje, alle bivirkninger nødvendigvis ikke står der. Jeg har selv indsendt nye oplysninger om noget medicin, jeg har fået.

    http://www.netdoktor.dk/interactive/med ... fo&id=1232
  • Indstillinger
    Gigtpiller kan være rigtigt hårde ved maven, og det kunne lyde som om din mave har reageret. Voldsomme mavesmerter kan føles som hjerteproblemer.

    Lad være med at tage flere piller lige nu, og smut ned til lægen og få et eftersyn, så du kan blive beroliget.

    Og - du har jo nok fået Todolac af en god grund! Der er ingen grund til at stoppe med dem, medmindre lægen anbefaler det. Du skal ikke lade dig skræmme af diverse skrækhistorier om medicinbivirkninger - hvis du normalt fint tåler Todolac, så er der ingen problemer i det. Og til jer andre: hvis man tåler den medicin, som er nødvendig for at man kan eksistere, så er der ingen grund til ikke at tage medicinen. Hvis frygten for bivirkningerne er større end generne ved ikke at tage den nødvendige medicin, ja så er man nok ikke så syg... Man tager medicin fordi det er nødvendigt, ikke fordi man synes det er sjovt...
  • Indstillinger
    Jeg mener ikke, at have givet udtryk for andet.
    Men bivirkningerne kan være for store. Det ved jeg af egen erfaring.



    citat
    for bivirkningerne er større end generne ved ikke at tage den nødvendige medicin, ja så er man nok ikke så syg...
    citat slut

    Det kan jeg bestemt ikke give dig ret i. Der kan være så kraftige bivirkninger af en medicin, at man bliver alvorligt syg. Jeg har selv været indlagt en uge på grund af bivirkninger.


    Eller skal det måske forstås sådan, hvis det kun er frygten, ja så må jeg give dig ret.
    Jeg forstår ikke helt, hvad du mener.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Det jeg mener er, at HVIS man normalt tåler medicinen (dvs at man har få, mindre væsentlige eller ingen bivirkninger), så skal man fortsætte - så ja, det er frygten jeg taler om. Og accepten af, at man er syg og har brug for medicin - og det kan give nogle bivirkninger, som man må acceptere (selvfølgelig indenfor rimelighedens grænser).

    Grunden til at jeg skriver det er, at rigtig mange bliver opskræmte af risikoen for meget sjældne bivirkninger, og det er et stort problem. Meget ofte vil konsekvenserne af ikke at tage sin medicin være store også på længere sigt - f.eks. ved leddegigt, hvor der er stor kritik af de forskellige typer medicin.

    Jeg er selv bl.a. multiallergiker, og rigtigt mange mener at allergimedicin er noget skidt, som man skal lade være med at tage, f.eks. Diprospan som er binyrebarkhormon og som man kan få i pollensæsonen, hvis man er meget syg. Nogle mennesker bliver helt forskrækkede når jeg fortæller at jeg får det to gange hver sommer og har bivirkninger som svamp i munden, forhøjet blodsukker og forhøjet blodtryk - derudover kan det give afkalkning hvis man får meget i mange år. Men sagen er bare, at hvis jeg ikke får medicinen, kan jeg slet ikke eksistere selvom jeg tager alt andet medicin, som er på markedet. Så for mig er det helt klart: jeg lever fint med bivirkningerne hver sommer (de kan behandles) og risikoen for de langsigtede - hvad hjælper det mig, hvis jeg mister mit arbejde fordi jeg må blive i sengen 3 måneder om året? At jeg udvikler astma, fordi min høfeber ikke bliver godt nok behandlet (så skal jeg også behandles for det)? Hvad skal jeg bruge et godt skelet til, når jeg bliver gammel, hvis jeg har været syg i månedsvis hvert eneste år? At have en sygdom som ikke bliver behandlet er ikke gratis for kroppen - prøv bare at spørge de gamle, som har levet i mange år uden at der var medicin til deres sygdom :-)

    Ved leddegigt er konsekvenserne på langt sigt meget store, hvis man ikke bliver behandlet, f.eks. deforme led. Hvis man ikke tåler den medicin, som lægen har givet, så skal man have noget andet i stedet for. Det er vigtigt at man ikke bare lader være med at tage medicinen.

    Mange hilsener
    Pia
Log in eller Registrér for at kommentere.