Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Psykiske problemer

Redigeret 8 marts, 2010, 17:29 i Åndehullet
Hej alle,


Jeg hedder Louise, og jeg er femten år gammel. Jeg går i 9. klasse uden for København. Jeg har valgt at starte et emne op, fordi jeg synes jeg har psykiske problemer..

Jeg kan starte med at fortælle om mit liv og mine problemer ;

Jeg går i skole til hverdagen, efter skole er jeg hjemme og lave lektier. Og så resten af dagen går tiden på computeren eller søvn. Jeg kan fortælle jer, at jeg sover rigtig meget! Det bruger så meget af min tid. Jeg er 167 høj, og jeg vejer 81 kg - ja, det ville sige at jeg er overvægtig. Jeg spiser meget mad og usundt, især når jeg keder mig. Grunden til jeg har oprettet denne profil på "Netdoktor" er fordi, jeg er for tyk og gerne ville gøre noget for jeg ikke er tyk længere. Jeg har prøvet slankekure op til flere gange, hvor jeg ikke har kunne holde det. Grunden var så, at min tankegang var mere anderledes end den skulle være når jeg var på slankekur. Da jeg f.eks så slik, og jeg var på kur uden at tænke positivt tog jeg den i munden og efter fortrudte jeg det, og så bliver jeg ked af det og ødelægger resten af min kur ved spise usundt når jeg alligevel har taget noget usundt i munden.

Så det jeg ville ønske hjælp fra jer er, at i skal hjælpe med komme med nogle mere positive tankeændring - de bedste råd :)

Jeg håber I kunne forstå det jeg skrev, og det gav mening...

Jule Hilsen fra
Louise ♥

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Louise,

    jeg er ærgerlig over, at jeg først ser dit indlæg nu, men jeg håber, at du ser mit svar.
    Jeg har selv stået i det samme problem som dig, da jeg var på din alder.
    Jeg udviklede en spiseforstyrrelse, fordi jeg havde det så dårligt med min krop. Og selv den dag i dag (hvor jeg er 24), har jeg det rigtig dårligt med min krop. Jeg tog selvfølgelig alt det på, som jeg havde tabt mig, for ekstreme slankekure er slet ikke vejen frem.

    Først har jeg et par spørgmål til dig:
    Hvordan taler du med dine forældre? Har I talt om, hvordan du har det?

    Og hvad med dine venner?

    Det jeg gjorde, da jeg ville ud af min spiseforstyrrelse (heldigvis havde jeg kun et par måeneder, hvor jeg ikke spiste), var at jeg kontaktede en af mine lærere, som kontaktede skolens sundhedsplejerske. Hun talte med mig om mine madvaner, og jeg gik til regelmæssig vægtkontrol hos hende, og nød at kunne tale åbent om mine madvaner, også selv om, jeg skammede mig rigtig meget over, at spise så meget som jeg gjorde.

    Igennem sundhedsplejersken kom jeg til samtaler med skolepsykologen, for at sørge for, at jeg fik forbedret mit selvværd, og det har hjulpet mig rigtig meget.

    Så for at opsummere mit råd til dig, så skal du ud og finde noget hjælp. Enten hos dine forældre, sundhedsplejersken på din skole, skolepsykologen eller din læge. De har allesammen pligt til at hjælpe dig, og vil tage godt imod dig.

    Jeg håber, at du tør kaste dig ud i det. For hvad er det værste der kan ske? Og du er så meget værd, at du fortjener at gøre det bedste for dig selv, så du kan få en god ungdom, og en frisk og sund krop, så du også bliver en glad og stærk person.

    Mange tanker fra Oktober
Log in eller Registrér for at kommentere.