Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hvad er der GALT med mig???

Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig, da dette er det eneste sted jeg føler jeg kan få svar.. Jeg er helt fortvivlet, og jeg ved egentlig ikke hvorfor..

Jeg har i ca 2 år følt at der var noget galt med mig, altså rigtig galt, og derfor har jeg prøvet at finde ud af hvad det har været, og jeg ved ikke om jeg bare er sådan normalt-fucked up, eller om jeg er VIRKELIG fucked up men jeg føler mig virkelig fucked up..

På det seneste har jeg haft en underlig og vag fornemmelse om at jeg er blevet misbrugt som barn og at jeg har fortængt det..

Jeg har aldrig stillet spørgsmål om min barndom indtil for nogle år siden, og der kom jeg frem til at jeg ikke rigtig kan huske så meget andet end negative ting, men dog intet som tyder på seksuelt misbrug! Jeg ved ikke om det er ren indbildning, eller om det er fordi at jeg bare gerne vil have en grund eller et svar på hvorfor jeg er sådan her..

Jeg er også meget selvdestruktiv (stofmisbrug, alkohol problemer, sex med utallige mænd jeg ikke engang bryder mig om, selvmordsforsøg for nogle år siden mm). Jeg prøvede derfor at finde ud af om der var en dybere mening med det, og endte med at jeg læste noget stof på nettet om ptsd, og troede at jeg led af det. Jeg spurgte så min læge, og hun sagde at det gjorde jeg slet slet ikke.. nu hvor jeg ved hvad det er for en sygdom tvivler jeg heller ikke på hende og flover mig over at jeg overhovedet tænkte tanken.

men så her for nylig fik jeg denne underlige følelse af at jeg er blevet misbrugt og har fortrængt det.. Jeg tør ikke snakke med min læge om det, (det var pinligt nok at spørge "har jeg ptsd" sikken idiot jeg følte mig som!!).

Det plager mig virkelig. Er der nogen der har et bud på hvorfor jeg har det sådan, og om det bare er ren indbildning eller hvad det er.. hvad er det jeg fejler??? hvem kan jeg snakke med? hvad skal jeg gøre :( jeg mister snart forstanden, hvis den ikke allerede er væk.. det ville hjælpe mig meget hvis der er nogen der kan hjælpe på en eller anden måde..

kærlig hilsen
mig..

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Blomst

    Der er IKKE noget galt med dig!

    Du behøver ialtfald ikke være flov over, at du stillede din læge spørgsmålet, om du kunne have PTSD. Det er faktisk langt mere pinligt for din læge, at hun fejede dig af på den måde. Det er et spørgsmål, hun slet ikke har forudsætningerne for at svare på. Hun burde hellere have sagt, at det kunne der ikke svares på sådan uden videre, have lyttet til dig og evt. henvist dig til en specialist.
    Din læge kan på ingen måde konstatere, om du lider af PTSD, eller om du ikke gør. Det er noget en speciallæge kan diagnosticere efter flere dybtgående samtaler. Desværre er mange læger og speciallæger ikke meget for at stille denne diagnose med det resultat, at mange der faktisk lider af PTSD ikke får den rigtige behandling.
    HVIS (og jeg understreger HVIS) du har været udsat for seksuelle overgreb, er der stor sandsynlighed for, at du rent faktisk har PTSD.

    Jeg mener, at man skal lytte til sin indre stemme og de fornemmelser, man får. Man får alligevel ikke ro i sindet, så længe man ikke lytter. Du fornemmer, at du måske kan være blevet misbrugt som barn og har fortrængt det. Mit råd er derfor, at du ikke afviser nogle muligheder. At du efterforsker mistanken og enten får det bekræftet, eller finder ud af, hvad der ellers er årsag til dine problemer. Hvis du har været udsat for overgreb, er det slet ikke ualmindeligt, at man har fortrængt det fuldstændigt, så giv dig selv lov til at tænke tanken uden skam eller skyld.

    Dine problemer er store og du har under alle omstændigheder brug for hjælp. Dine problemer er IKKE tegn på, at der er noget galt med dig. Du reagerer givetvis ganske normalt på de ting, der har skabt problemerne. Der er altid gode grunde til, at vi har det, som vi har det. Vi ved bare ikke, eller husker ikke eller forstår ikke, hvad der er årsagen og så tror man, at det er én selv, der er noget galt med. Det er det IKKE. Tvivlen og uvisheden om, hvad der har været sket, kan få én til at føle, at man er ved at blive skør.

    Du skriver ikke, hvor gammel du er. Hvis du er over 18 år, ville jeg nok som en start prøve at ringe til den professionelle rådgivning i Støttecentret mod Incest. Det er en psykolog eller terapeut, du så vil komme til at tale med. De vil sikkert kunne give dig nogle råd om, hvordan du bedst muligt forholder dig til din begyndende mistanke og hvem du kan snakke med om det. De kender til de muligheder der er.
    Støttecentrets tlf. nr. er 33 13 63 83.
    Telefonrådgivningen er: tirsdag 09.00– 12.00 og onsdag 12.00–15.00
    Du kan evt. læse mere på deres hjemmeside: http://www.incest.dk

    Held og lykke.


    Mange hilsner Helene
  • Indstillinger
    Tusind tak for hjælpen, og de meget beroligende ord Helene! Jeg vil følge dit råd, og forhåbentligt finde ud af hvad der plager mig..
Log in eller Registrér for at kommentere.